Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au debutat oficial. Ediția din 2022 permite casarea a două mașini vechi

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Marti, 08.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au debutat oficial, a anunțat în urmă cu puțin timp Administrația Fondului pentru Mediu. Ediția din acest an vine cu o serie de modificări, inclusiv posibilitatea de casare a două mașini vechi.

Administrația Fondului pentru Mediu anunță startul oficial al programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. Așa cum bine știi, ediția din 2022 vine cu o serie de noutăți, cea mai mare fiind posibilitatea de casare a două mașini vechi, în loc de una (cum era cazul în edițiile anterioare).

În ceea ce privește programul Rabla Clasic, prima de casare a scăzut de la 7.500 la 6.000 de lei, însă dacă predai două mașini vechi, statul îți oferă 9.000 de lei.

Acestor sume li se mai pot adăuga următoarele ecobonusuri: 1.500 de lei pentru achiziționarea unui vehicul noi, cu motor care emite cel mult 120 de grame CO2/km, 1.500 de lei pentru o mașină nouă cu GPL/GNC, 1.500 de lei pentru casarea fiecărei mașini uzate, cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației, și normă de poluare Euro 3 sau inferioară și 3.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini hibrid, fără încărcare la priză.

Pentru a fi eligibilă în cadrul programului Rabla, vechimea mașinii uzate trebuie să fie de cel puțin 6 ani de la data primei înmatriculări în România.

Cei care aplică pentru programul Rabla Plus trebuie să știe că, din 2022, s-a introdus obligativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziționarea unui autovehicul nou.

La fel ca dincolo, poți casa două mașini vechi pentru fiecare autovehicul nou.

Dacă optezi pentru o mașină nouă pur electrică, sau cu sistem de propulsie care folosește pila de combustie cu hidrogen, statul te ajută cu 51.000 de lei. Pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie plug-in hybrid, cuantumul finanțării este de 26.000 de lei.

Dacă oferi spre casare două mașini vechi, sumele cresc la 54.000 de lei, respectiv 29.000 de lei.

Și aici există ecobonusul în valoare de 1.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de 15 ani și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Mai trebuie menționat că valoarea finanțării nu poate depăși 50% din prețul de comercializare al autovehiculului nou achiziționat prin cele două programe.

via Profit

Comentarii (11)

  • Seriff
    Bun, hai baieti cumparati dacia spring cu pomana de la stat, dupa repede cu ele pe olx:
    https://www.olx.ro/d/oferta/dacia-spring-electric-IDfG4tH.html#d72317e09e
    https://www.olx.ro/d/oferta/vand-dacia-spring-IDfN0tl.html#9005c7e7c4
    https://www.olx.ro/d/oferta/vand-dacia-spring-IDfNUun.html#9005c7e7c4

    Multumim statului roman ca incurajeaz samsarii sa faca specula cu masini ECO.
    12 2
  • Trebuie sa fii idiot sa cumperi Spring de pe olx când o poți lua noua de la dealer... dar nu ne msi miram de nimic
    8 1
  • Cretinii de samsari OLX-isi vor rămâne cu ele să se spele pe cap. Or să-și trimită nevestele la mall cu ele și la grădinițe să-și ia puradeii. Așa vor ajunge și ei să fie eco...
    3 1
  • Johnny
    Stirea nu clarifica daca cele 2 rable trebuie sa fie pe numele celui care cumpara sau nu are importanta proprietarul. Stie cineva?
    3 0
  • https://www.monitoruloficial.ro/Monitorul-Oficial--PI--110--2022.html


    Articolul 9
    1 0
  • @18:42... când nu dau foc autovehiculelor pentru a scapa de plastice și cauciuc
    2 0
  • Seriff
    @dci sunt termenii de livrare mari pentru cele noi, samsarii vor sa profite de asta, sunt multi oameni care nu vor sa astepte 6 luni sau cat e termenul de livrare.
    2 0
  • Sunt total in dezacord cu tine... dar mai exact cu cei care nu au răbdare și cumpara o mașina sh dar mai scumpă...in plus e o electrică... (eu am comandat deja o mașina noua mai slab cotata decât sa iau una sh dar premium scumpită de criza cipurilor) dar tu știi cum a folosit acea baterie?... dacă aștepți șase luni e posibil sa Primești o baterie mai buna... părinții și bunicii noștri așteptau câțiva ani și nu mai murea nimeni
    2 1
  • Seriff
    @dci perfect de acord cu tine, nici eu nu as avea o problema sa astept o masina noua, chiar si un an, merg cu aia veche pana atunci, dar sunt multi oameni care daca aud de livrare in 6 luni fug rupand pamantul, lor li se pare mult si o luna.
    3 1
  • Da știu... cel mai probabil acel gen de oameni nu își pot plăti ratele dar fac o refinanțare sa-și cumpere Spring sh evident mai scump de pe olx ca de... nu sunt banii lor ci ai băncii ... și nici alea noi nu sunt bune ca nu miros a flatulentele altora
    1 1
  • https://psipan.afm.ro/Account/Login?ReturnUrl=%2F
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru