Bugetele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Joi, 31.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul a suplimentat bugetele Rabla Clasic și Rabla Plus cu 560, respectiv 680 de milioane de lei. Marea noutate a ediției din 2022 este că permite casarea a două mașini vechi.

În 2022, programele Rabla Clasic și Rabla Plus au debutat la începutul lunii februarie. Ediția din acest an a adus o serie de modificări, inclusiv posibilitatea de casare a două mașini vechi.

În cazul programului Rabla Clasic, prima de casare a scăzut de la 7.500 la 6.000 de lei, dar dacă predai două mașini vechi primești 9.000 de lei. Acestor sume li se mai adaugă, desigur, ecobonusurile deja cunoscute.

Și programul Rabla Plus propune câteva noutăți: s-a introdus obligativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziționarea unui autovehicul nou și, la fel ca dincolo, poți casa două mașini vechi pentru fiecare autovehicul nou.

În cazul unei mașini noi pur electrice, sau echipată cu sistem de propulsie care folosește pile de combustie cu hidrogen, statul te ajută cu 51.000 de lei și cu 26.000 de lei dacă optezi pentru un autovehicul nou plug-in hybrid. Dacă oferi spre casare două mașini vechi, sumele cresc la 54.000, respectiv 29.000 de lei.

Acum, Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu.

În consecință, bugetele Rabla Clasic și Rabla Plus cu 560, respectiv 680 de milioane de lei.

via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru