Trupa Coldplay va folosi baterii reciclate de la BMW i3 în următorul turneu mondial

de Tiberiu Safta
Joi, 11.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Trupa Coldplay va susține un turneu mondial în parteneriat cu BMW. Aceștia vor folosi baterii reciclate de pe modelul i3 ca sursă de alimentare. Este primul turneu care va folosi surse de energie regenerabile.

Formația Coldplay a lansat recent un nou album, intitulat Music of the Spheres. Aceștia vor pleca într-un turneu mondial ce va aduce cu sine o premieră la nivel global. Concertele lor vor beneficia de utilizarea unor baterii preluate de pe mașinile BMW i3, în urma unui parteneriat încheiat între constructorul german de automobile și formație.

Bateriile vor înlocui generatoarele pe bază de carburanți, pentru crearea unor spectacole mai sustenabile. În total vor fi folosite 40 de astfel de baterii pe durata întreagă a evenimentului. Ele vor fi reîncărcate prin diverse metode, printre care utilizarea panourilor solare și generatoare alimentate cu ulei vegetal hidro tratat. De asemenea vor fi folosite podele de scenă care produc energie cinetică și motociclete electrice cu baterii ce pot fi reîncărcate.

“Suntem mândri să ne unim forțele cu BMW pentru a crea prima baterie regenerabilă pentru turnee, ceea ce ne va oferi posibilitatea de a susține concerte alimentate din surse curate și regenerabile”, a declarat vocalistul trupei, Chris Martin.

Această inițiativă dorește să demonstreze ciclurile de utilizare ale unei baterii de mașină electrică, în contextul în care fabricarea lor emit un nivel considerabil de dioxid de carbon.

Scopul principal este reducerea emisiilor și chiar și al costurilor de fabricație.

“O conștientizare și sustenabilitate comună a condus, în ultimii ani, spre un proces intens și creativ de colaborare între BMW și Coldplay”, a spus Jens Thiemer, vicepreședintele senior al departamentului de clienți și marcă BMW. “Prin utilizarea bateriilor reciclate de pe modelele i3, îi asistăm pe cei de la Coldplay în organizarea unor concerte mai sustenabile.”

Piesa Higher Power a trupei poate fi auzită și în reclamele cu mașini electrice BMW, în special la modelele i4 și iX.

via carscoops

Comentarii (8)

  • Hotplay
    si avionul cu care se depaseaza intercontinental cara si tonele de baterii? Pai ce castigam pe mere dam pe pere. Oricum canta fain astia pacat de ipocrizia eco. Nu era mai bine sa faca un concert online? Atata amar de emisii...
    5 3
  • Ce emisii elimina baietii cand la fiecare concert muta cateva zeci de mii de oameni din casele lor catre un stadion? Unii vin de la zeci sute poate mii de km pentru concert. Majoritatea vin pe combustibili fosili.

    Comparat cu emisiile generate de fani, cele quoishpe baterii de i3 sunt fix un pârț intr-o furtuna.

    Ca orice formatie ar trebui sa-si vada de treaba lor si atat. Sa cante, sa incante, sa faca show si sa faca muzica. Cand devin activisti pentru varii cauze li se pot intoarce intrebari de genul:
    "Daca tot nu mai poti de grija copiilor care sufera de malnutritie, nu ai putea sa donezi macar 95% din toate incasarile tale pentru combaterea ei si eventual sa convingi prin influenta si notorietatea ta, si alti oameni potenti sa-si doneze 95% din surplus spre aceasta cauza?"
    13 0
  • Toata "nou-gandirea" asta seamana din ce in ce mai mult cu comunismul la nivel discursiv.
    Limba si idei de lemn.
    11 0
  • Este nevoie de cel puțin un camion diesel sa le care… plus ca articolul este foarte vag.
    Bateriile sunt pentru nevoile personale ale stafului? Gen alimentarea rulote etc. Ma gândesc ca nevoile unui concert nu pot fi acoperite cu baterii și scena este conectata la același sursa la care se încarcă și restul mașinilor “verzi”.
    Chiar aș vrea ca toți sa facem mai mult pentru a avea grija de natura și de sănătatea noastră, dar prostiile astea parca-mi stau in gât. Chiar ne cred complet bătuți in cap când scriu asemenea articole???
    10 0
  • Pe lângă dezacorduri penibile, articolul (scuze, copy/păstuirea) e și inexact(ă) -- traducând ”power-bikes” prin ”motociclete electrice cu baterii ce pot fi reîncărcate”.
    Nu AM, sunt biciclete pe post de generatoare cu pedale ! - pe care-o să transpire și eco-talibanii noștri f. curând, cu ocazia primelor lockdown-uri ”climatice” demult proiectate, dar trompetizate abia la apogeul istericalelor-19.

    P.S. Strict muzical vorbind, nivelul la genunchiul broaștei al trupei Coldplay mă face să-mi schimb părerea și despre BMW.
    Nu mă surprind comentariile unanim negative (și) ale cititorilor Carscoops, care demonstrează că, oricât și oricine ne-ar lua de proști, lumea nu-i încă edikkizată complet.
    Totuși, înclin să cred că auto-distrugerea lumii prin dictatul majorității abulice va prevala.
    Nu-i bai însă la scara Universului, poate-i chiar un test karmic necesar.
    16 0
  • Asta este pentru Greta, să fie mulțumită .

    VW a adus 50 de oi lângă niște panouri solare, să mănânce iarba, pentru a nu face umbră panourilor, deci ce mai vrei, Greta ?
    11 2
  • Octavian
    Curiozitatea mea este urmatoarea:
    Unde vor re-recicla aceste baterii dupa ce termina concertul?
    Probabil le iau conationalii sa le dea foc la marginea Bucurestiului (azi dimineata iar mirosea a ars).

    Marketing de 2 bani
    8 1
  • Seriff
    La un concert mare, de obicei aparatura e adusa cu vreo 100 de camioane, evident toate diesel, plus fanii care sunt multi, de obicei vreo 40.000-50.000 minim vin evident cu masinile, multi vin din alte tari, adica iau avion, autocar, dupa taxi si tot asa.
    Poluarea generata de un astfel de concert e gigantica, daca tot vorbim de poluare, asa ca sa isi vada de treaba lor si sa ne lase cu salvam planeta si alte aberatii.
    Au toti avioane private si vin si imi zic mie ca ce salveaza ei planeta.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru