Masini electrice

Luni, 23 Ianuarie 2023 | Industrie

Audi a livrat 120.000 de mașini electrice în 2022: Q4 e-tron, cel mai popular

Constructorul din Ingolstadt a livrat aproape 120.000 de mașini cu zero emisii, la nivel global, în 2022. Modelul Q4 e-tron a fost cel mai popular.
Miercuri, 18 Ianuarie 2023 | Masini electrice si hibride

PREMIERĂ: Mașinile electrice au reprezentat 10% din vânzările de mașini noi la nivel mondial

Potrivit unor date furnizate de Wall Street Journal, mașinile electrice au reprezentat 10% din totalul de vânzări de mașini noi la nivel mondial, anul trecut. Aceasta reprezintă o premieră pentru industria auto, după ce au fost vândute aproape 8 milioane de astfel de vehicule pe plan global.
Marti, 17 Ianuarie 2023 | Industrie

Ford va dezvolta o platformă nouă pentru viitoarea generație de modele electrice

Potrivit unor informații noi, Ford ar urma să dezvolte o platformă nouă pentru viitoarea generație de modele electrice comercializate în Europa. În prezent, constructorul american are un parteneriat cu Volkswagen care prevede furnizarea platformei MEB pentru două modele electrice Ford.
Joi, 05 Ianuarie 2023 | Tehnologie

Noua invenție ZF: Centuri de siguranță încălzite, pentru mașinile electrice

Cei de la ZF au publicat primele informații despre așa numita Heat Belt, o centură de siguranță încălzită, destinată mașinilor electrice. Autonomia ar crește cu 15% la temperaturi scăzute cu ajutorul acestei tehnologii.
Miercuri, 04 Ianuarie 2023 | Masini electrice si hibride

Tesla, amendată în Coreea de Sud cu peste 2 milioane de euro pentru "reclamă mincinoasă"

Autoritatea de monitorizare a practicilor antitrust din Coreea de Sud a amendat Tesla cu echivalentul a 2.07 milioane de euro pentru "reclamă mincinoasă". Cu alte cuvinte, americanii au exagerat unele detalii în materialele publicitare, inclusiv autonomia mașinilor.
Marti, 03 Ianuarie 2023 | Economic

În Norvegia, 80% din mașinile noi vândute în 2022 au fost electrice

Anul trecut, vânzările de mașini noi în Norvegia au fost reprezentate de vehicule electrice în proporție de 80%. Totodată, una din cinci mașini pe șoselele țării scandinave sunt electrice.
Vineri, 30 Decembrie 2022 | Masini electrice si hibride

STUDIU: Șoferii care au și mașină electrică și termică, o preferă pe cea cu zero emisii pentru majoritatea călătoriilor

Un studiu realizat de către britanicii de la Zap-Map arată că cei care au în garaj atât o mașină cu zero emisii cât și una echipată cu motor termic, o preferă pe cea electrică pentru majoritatea drumurilor pe care le au de făcut cu mașina.
Joi, 22 Decembrie 2022 | Industrie

Audi va avea un nou serviciu de încărcare pentru clienții cu mașini electrice și PHEV

Constructorul german de automobile anunță un nou serviciu de încărcare pentru clienții cu mașini electrice și plug-in hybrid. Acesta va înlocui actualul serviciu e-tron Charging Service.
Luni, 19 Decembrie 2022 | Masini electrice si hibride

Land Rover Defender clasic și prima generație Range Rover, transformate în mașini electrice

Britanicii de la Everrati au transformat două modele clasice Land Rover în mașini electrice. Astfel, prima generație a lui Range Rover, precum și clasicul Defender au fost convertite în modele cu zero emisii.
Vineri, 09 Decembrie 2022 | Industrie

Ministrul Transporturilor din Italia: Interzicerea vânzării de mașini termice în UE, din 2035, "nu are sens"

Italia continuă să se împotrivească deciziei UE de a interzice vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, din 2035, de această dată prin vocea ministrului Transporturilor Matteo Salvini.
Luni, 28 Noiembrie 2022 | Masini electrice si hibride

STUDIU: Majoritatea americanilor preferă mașinile termice, în defavoarea celor electrice

Potrivit unui studiu realizat de o companie australiană, majoritatea americanilor ar alege în continuare o mașină cu motor termic în locul unui model pur electric, indiferent de prețul de achiziție.
Vineri, 25 Noiembrie 2022 | Industrie

Stellantis vrea să producă în India mașini electrice accesibile. Ele ar urma să se vândă în Europa

Grupul Stellantis a anunțat oficial că dorește să stabilească un parteneriat cu o uzină din India. Acolo vor fi produse viitoarele modele electrice destinate pieței europene, datorită costurilor de producție reduse comparativ cu cele din Europa.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 21 Noiembrie 2022 | Industrie

General Motors nu va renunța la motoarele termice în ciuda tranziției către mașini electrice

Potrivit președintelui General Motors, Mark Reuss, gigantul american nu este dispus să renunțe la motoarele termice, în ciuda planului său de electrificare a mărcilor din cadrul grupului. Cel mai probabil, motoarele clasice vor rămâne în dotarea camionetelor și modelelor de dimensiuni medii și mari produse de Chevrolet și GMC.
Miercuri, 09 Noiembrie 2022 | Industrie

STUDIU: 800.000 de mașini produse în China ar putea fi importate în Europa până în 2025

Potrivit unui studiu recent, până în 2025, în Europa ar putea fi importate până la 800.000 de mașini produse în China. Majoritatea vor avea sistem de propulsie full electric.
Luni, 07 Noiembrie 2022 | Economic

Vânzările de mașini electrice din România au crescut cu 300% în primele 9 luni

Numărul de mașini electrice vândute în țara noastră a crescut semnificativ în acest an. De la începutul anului și până în septembrie, vânzările de mașini electrice din România au crescut cu peste 300%. România se plasează în primele 8 țări din Uniunea Europeană la acest capitol.
Luni, 24 Octombrie 2022 | Intern

STUDIU: 25.000 de mașini electrice, în România, până la finalul anului

Potrivit unui studiu recent, țara noastră va atinge borna de 25.000 de vehicule electrice înmatriculate până la finalul anului. Dacia Spring rămâne cea mai populară mașină cu zero emisii din România.
Luni, 24 Octombrie 2022 | Masini electrice si hibride

Franța va prioritiza familiile cu buget redus care vor să își cumpere o mașină electrică

Franța va susține, în viitorul apropiat, familiile cu buget redus care doresc să își cumpere o mașină electrică. Subvențiile pentru astfel de mașini vor crește, iar guvernul francez va oferi și o posibilitate de leasing social pentru vehiculele cu zero emisii.
Marti, 18 Octombrie 2022 | Masini electrice si hibride

Mașină electrică second-hand: ce ar trebui să știi despre baterie și istoric

Mașinile electrice devin, încet dar sigur, din ce în ce mai înmulțite pe șoselele lumii. Pe piața auto second-hand vom vedea din ce în ce mai multe astfel de vehicule la vânzare. Iată tot ce trebuie să știi despre achiziționarea unei mașini electrice la mâna a doua.
Vineri, 14 Octombrie 2022 | Industrie

Viitoarele modele electrice Audi ar putea avea un filtru care purifică aerul înconjurător

Constructorul din Ingolstadt lucrează, împreună cu furnizorii Mann și Hummel, la un filtru de particule care, pe viitor, ar putea purifica aerul înconjurător. Dacă se dovedește eficient, filtrul ar urma să fie regăsit pe modelele cu zero emisii ale mărcii germane.
Luni, 10 Octombrie 2022 | Masini electrice si hibride

Chinezii vor să lanseze 120 de stații de înlocuire a bateriilor, până în 2023, în Europa

Cu ocazia evenimentului care marchează lansarea producătorului chinez de automobile Nio în Europa, reprezentanții companiei au vorbit despre planurile de viitor. Până în 2023, Nio vrea 120 de stații de înlocuire a bateriilor pe Bătrânul Continent.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Nissan, masini electrice, Volvo, Mini, Nissan Leaf, masini hibride, mediu, electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru