Masini electrice

Joi, 16 Iunie 2022 | Industrie

STUDIU: 97% din liderii industrei auto cred că mașinile termice vor fi retrase până în 2035

Conform unui studiu realizat de Castrol și de BP Pulse, 97% dintre liderii din industria auto sunt de părere că mașinile termice vor fi retrase până în 2035 și înlocuite cu cele electrice. La studiu au participat inclusiv posesori de mașini convenționale și electrice și au fost întrebați care sunt cei mai importanți factori ai tranziției, precum și obstacolele care ar putea să o încetinească.
Miercuri, 15 Iunie 2022 | Economic

Carlos Tavares, șeful Stellantis, avertizează că o viitoare criză va încetini tranziția către mașini electrice

Potrivit lui Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, o viitoare criză financiară ar putea avea efecte negative asupra tranziției către vehicule electrice. Asemenea probleme ar putea fi cauzate și de reducerea subvențiilor pentru mașini electrice de către guverne, avertizează șeful grupului multinațional.
Luni, 23 Mai 2022 | Industrie

Viitoarele modele electrice compacte Mercedes-Benz vor avea o platformă nouă

Mercedes-Benz se pregătește să introducă o platformă nouă pentru viitoarele sale modele electrice compacte și entry level. Noua platformă se numește MMA și va apărea la primul model de serie în 2024.
Luni, 23 Mai 2022 | Intern

STUDIU: Tot mai mulți români își doresc mașini electrice

Potrivit unui studiu realizat de Deloitte, aproximativ 46% dintre români doresc să-și cumpere o mașină electrică. Printre motivele identificate se numără costurile mai mici la alimentare, precum și o mai bună protecție a mediului înconjurător.
Marti, 17 Mai 2022 | Industrie

Ford va comercializa doar vehicule pur electrice, în Europa, din 2035

Constructorul american intenționează să vândă doar vehicule cu zero emisii, pe Bătrânul Continent, din 2035. Totodată, Ford face apel către Uniunea Europeană pentru a stabili obiective obligatorii pentru infrastructura de încărcare.
Vineri, 13 Mai 2022 | Industrie

Volkswagen vrea să construiască 800.000 de mașini electrice în 2022 pentru a depăși Tesla

Constructorul german de automobile vrea să construiască 800.000 de mașini electrice în 2022 pentru a depăși Tesla, a declarat șeful de vânzări al producătorului german.
Vineri, 13 Mai 2022 | Intern

Mercedes-Benz vrea să dezvolte componente pentru mașini electrice în România

Potrivit celor mai recente informații, gigantul german Mercedes-Benz vrea să dezvolte în România o serie de proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor cu zero emisii.
Miercuri, 11 Mai 2022 | Industrie

Carlos Tavares, șeful Stellantis: criza materiilor prime va continua și în timpul tranziției către mașinile electrice

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a avertizat asupra crizei de materii prime, esențiale pentru mașini și baterii, care va continua și în timpul tranziției către automobilele electrice. Tavares preconizează că o asemenea criză va fi resimțită puternic în 2025 și 2026.
Joi, 05 Mai 2022 | Economic

Ce motorizări au preferat europenii în primul trimestru din 2022: creștere de 53% pentru mașinile electrice

Potrivit raportului publicat de către Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în primul trimestru din 2022, europenii au cumpărat cu 53.4% mai multe mașini electrice noi decât în aceeași perioadă din 2021.
Vineri, 29 Aprilie 2022 | Industrie

Stellantis va produce mașini electrice în Serbia

Grupul Stellantis anunță că va produce mașini electric la uzina Kragujevac din Serbia. Primul astfel de model va intra pe linia de asamblare în 2024.
Vineri, 29 Aprilie 2022 | Intern

Ministrul Mediului: Mașinile cu zero emisii, din România, vor avea plăcuțe verzi

Mașinile cu zero emisii înmatriculate în România vor avea plăcuțe cu cifre și litere de culoare verde, anunță ministrul Mediului. Ordinul a fost deja publicat în Monitorul Oficial și va intra în vigoare la 60 de zile de la acest moment
Miercuri, 27 Aprilie 2022 | Industrie

ANALIZĂ: Numărul mașinilor cu încărcare la priză va ajunge la 20 de milioane, la nivel mondial

Potrivit unei analize realizate de Bloomberg New Energy Finance (BNEF), numărul mașinilor cu încărcare la priză, adică electrice și PHEV, va atinge pragul de 20 de milioane la nivel mondial în scurt timp. Statisticile arată că acest număr este mai mare decât era așteptat, iar acesta va crește până la 71 de milioane până în 2025.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 20 Aprilie 2022 | Masini electrice si hibride

STUDIU: Modelele electrice BMW emit un nivel de CO2 mai mic cu o treime decât cele cu motoare termice

Un studiu realizat de BMW alături de TÜV Rheinland arată că mai multe modele electrice au un nivel de emisii mai scăzut cu o treime față de modelele echivalente cu motoare termice în perioada ciclului lor de viață.
Marti, 19 Aprilie 2022 | General

BMW: Dominația Tesla în segmentul mașinilor electrice s-a încheiat

Pieter Nota, șeful de vânzări al Grupului BMW, este de părere că dominația mărcii Tesla asupra pieței de mașini electrice din Statele Unite a luat sfârșit. Concernul german dorește să-și dubleze vânzările de mașini electrice și să lanseze modele noi, ca BMW i5, i7 și Mini Countryman.
Luni, 18 Aprilie 2022 | Economic

Germania vrea să reducă valoarea subvențiilor pentru mașinile electrice

Potrivit Ministerului Economiei din Germania, subvențiile pentru mașinile electrice vor fi reduse semnificativ începând din 2023. Mai mult, guvernul german dorește să elimine subvențiile pentru mașinile hibride cu încărcare la priză (PHEV) până la sfârșitul acestui an.
Vineri, 15 Aprilie 2022 | General

Oliver Zipse, șeful BMW: Piața mașinilor electrice, restrânsă la prea puține țări din lume

Oliver Zipse, CEO-ul Grupului BMW, este de părere că producătorii de mașini nu trebuie să devină dependenți de piețele în care mașinile electrice se vând în cantități mari. În acest sens, el consideră că motoarele termice trebuie păstrate pentru a evita această situație.
Duminica, 10 Aprilie 2022 | Industrie

STUDIU: Muzica influențează autonomia reală a unei mașini electrice

Potrivit unui studiu realizat de Kia, muzica influențează "dramatic" autonomia reală a unei mașini electrice. Muzica clasică este, după cum susțin specialiștii, cea mai potrivită pentru o eficiență maximă.
Joi, 07 Aprilie 2022 | Industrie

Lancia revine în Europa cu 3 modele electrice noi, inclusiv un crossover

Lancia a anunțat oficial că va lansa 3 modele electrice noi începând din 2024. Constructorul italian va lansa și primul său crossover din istorie în 2026, alături de numele clasice Delta și Aurelia.
Miercuri, 06 Aprilie 2022 | Industrie

Honda și General Motors vor dezvolta împreună mașini electrice

Honda și General Motors au încheiat un parteneriat prin care vor dezvolta o platformă comună dedicată mașinilor electrice. Primul model care va beneficia de această platformă va debuta în 2027, în Statele Unite.
Joi, 24 Martie 2022 | Masini electrice si hibride

ANALIZĂ: Care au fost cei mai mari producători de mașini electrice în 2021

Potrivit unor date furnizate de JATO Dynamics, anul trecut au fost vândute circa 4.2 milioane de mașini electrice în toată lumea. Cei mai mari producători de astfel de mașini sunt Tesla, Grupul Volkswagen și Grupul SAIC din China.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Nissan, masini electrice, Volvo, Mini, Nissan Leaf, masini hibride, mediu, electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru