Producătorul chinez BYD va investi 14 miliarde de dolari pentru dezvoltarea dotărilor inteligente

de Silvian Irimia
Joi, 18.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BYD, cel mai mare producător mondial de vehicule electrice, va investi 14 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de caracteristici auto inteligente, a declarat Wang Chuanfu, fondatorul companiei.

BYD intenționează să lanseze ceea ce numește „navigare pe pilot automat", care le va permite șoferilor să-și retragă mâinile de pe volan și picioarele de pe pedale în anumite momente.

Sistemul solicită șoferilor să atingă volanul la fiecare 15 secunde și va fi instalat în mașini care costă mai mult de 300.000 de yuani (42.000 dolari). De asemenea, va fi disponibil ca opțiune de upgrade pentru vehiculele cu un preț mai mare de 200.000 de yuani (28.000 dolari). BYD nu a menționat dacă șoferii vor fi responsabili în caz de accidente.

Jucătorii principali din China, inclusiv Xpeng și Huawei Technologies, oferă funcționalități ADAS pentru a-și diferenția vehiculele și a solicita prețuri mai mari. Mașinile conectate și alte tehnologii de conducere inteligentă sunt un punct major de „atac” al planului pe 15 ani pe care guvernul chinez l-a conturat pentru industria vehiculelor electrificate.

Prin urmare, Beijing încurajează anumite orașe să înființeze 200 de locuri de testare pentru mașini inteligente, să rezerve locuri de parcare pentru mașini care se pot parca singure și să testeze 200 de mașini fără șofer.

Funcția „navigare pe pilot automat" a BYD este deja instalată în modelul său Denza N7 EV. Aceasta va fi adăugată și la modelele de lux ale mărcii Yangwang ale producătorului auto BYD, dar și la unele dintre seriile sale de mașini mai accesibile.

În cadrul prezentării sale la evenimentul strălucitor din Shenzhen, BYD a mai discutat și despre alte caracteristici non-automobile pe care le ia în considerare pentru a îmbunătăți experiențele șoferilor.

În unele dintre modele mai scumpe ale BYD, se adaugă tehnologia de senzor de mișcare cu amprentă pentru a permite șoferilor să deschidă ușile mașinii prin simplul gest de a le saluta cu mâna.

BYD a oferit, de asemenea, mai multe detalii cu privire la extinderea sa în străinătate, cu un purtător de cuvânt al companiei confirmând că brandul său Denza, care este deținut în proporție de 10% de grupul Mercedes-Benz, va fi lansat în Europa în trimestrul patru. BYD intenționează să exporte și mărcile sale Yangwang și Fang Cheng Bao.

Comentarii (1)

  • totusi de ce sa-i faci cu mana in loc sa apesi un buton? e mai greu de facut cu mana.
    sa vina in romania sa-si testeze intens pilotul si pilotii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru