Ce mașini cumpără europenii: 1 din 8 mașini vândute, în februarie, a fost electrică

de Alexandru Monenciu
Vineri, 22.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente cifre publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), mașinile cu zero emisii au avut o cotă de piață de 12% în luna februarie 2024.

Cele mai recente cifre înaintate de ACEA arată că, în luna februarie, piața auto din Europa a crescut cu 10.1%, la 883.608 unități.

Tot din aceste cifre aflăm că mașinile cu zero emisii au reprezentat 12% din vânzările totale, din a doua lună a anului, iar livrările au crescut cu 9 procente. Dar, luând în considerare creșterea generală a pieței, cota mașinilor electrice a scăzut de fapt. În februarie 2023 era de 12.1%.

Tot în a doua lună din 2024, cota de piață a mașinilor pe benzină și diesel a fost de 48.4% (scădere de la 51.9%). Dacă le luăm individual, cota de piață a mașinilor pe benzină a scăzut de la 36.9% la 35.5%, iar în dreptul mașinilor diesel regăsim o scădere de la 15 la 12.9%.

La nivelul țărilor, spre exemplu, lucrurile stau puțin diferit. Spre exemplu, în Germania, vânzările de mașini diesel au crescut cu 9.7%.

Europenii nu s-au îngrămădit să cumpere nici modele plug-in hybrid, având în vedere că au înregistrat doar o creștere de 0.1%, adică de la 7.2% cât era cota de piață în februarie 2023, la 7.3%.

Totuși, aceste modele s-au dovedit populare în țări precum Germania, Belgia și Franța.

În schimb, europenii se pare că sunt din ce în ce mai atrași de modele hibrid. Vânzările au crescut cu circa 25%, la 255.511 unități, iar cota lor de piață a crescut și ea de la 25.5% la 28.9%.

via Carscoops

Comentarii (37)

  • Banditos
    "europenii se pare că sunt din ce în ce mai atrași de modele hibrid."

    dooh! sunt solutia optima/ de compromis: consum bun (mai ales in urban unde majoritatea isi duce traiul) si ofera performante absolut decente.

    ...iar în dreptul mașinilor diesel regăsim o scădere de la 15 la 12.9%.

    neah! tre' sa fie o greseala, umbla astia la numere ca la Loto, n'asha?
    8 18
  • prapaditos dar alea helectrice cit au scazut?
    16 10
  • No, la electrice cam atat a fost cu actualul boom. Urmatorul boom poate vine anul viitor cu urmatoarea scadere de preturi.
    Dar se pare ca si in China e un pic de deranj pe la electrice cu o parte din clienti ducandu-se spre hibride si plug-in ca variante mai safe de electrificare.
    15 3
  • "Tot din aceste cifre aflăm că mașinile cu zero emisii au reprezentat 12% din vânzările totale, din a doua lună a anului, iar livrările au crescut cu 9 procente. Dar, luând în considerare creșterea generală a pieței, cota mașinilor electrice a scăzut de fapt. În februarie 2023 era de 12.1%."

    Haoleus, ie in text.
    8 14
  • Dizăl Rulz Forevăr
    EV 12%
    Dizăl 12.9%, scădere de la 15%

    Ies, ies, forța dizăl, iam făcut pe eco-pensați!
    5 14
  • Nu-i adevărat, lasă ca vine scula lui Manole și rade tot… electricele au crescut de fapt (exponențial, în unele Țări Nordice educate sunt la “peste” 100%) el cu Edikkk știu mai bine și au propriul lor centru de date. Sunt un fel de Chuck Norris… ei descriu realitatea… realitatea neexistând în absența lor ;)
    Pe de altă parte vești bune pentru cine-și face viața cu SH diesel din Germania, încă se mai cumpără, deci și peste 3-5 ani se vor găsii opțiuni pentru cine crede că de așa ceva are nevoie.
    10 3
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Prostul & nebunul in a tree K.I.S.S.I.N.G.
    6 16
  • George Simion
    deci electrificarea tot creste iar dizalul tot in cap..suntem pe drumul cel bun! lunile urmatoare se va accelera..electric!
    1 1
  • Ce mai poți să spui, doar clișee de 2 lei care reflectă că ești un ciumpalac frustrat. Asta este, ai rămas și fără argumente, propagandă etc.
    Electricele vor fi mult timp de acum înainte doar una dintre opțiuni. UE vrea… dar nu poate pentru ca în primul rând nu știe ce vrea și în al 2-lea nu are cu ce, deci nu era poate.
    Weekend plăcut… oriunde te duce vântul, că singur nu știi să treci strada.
    11 3
  • Și nu așa-i “frumos”??? ;)
    10 2
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Și-o găină proastă știe că vântul bate inclusiv noaptea.
    Tu mai ai pana să treci strada, cred ca nici din casă nu ieși. Ca în bancul ăla... De ce trece puiul strada?
    4 16
  • Găinile dorm noaptea și habar n-au ca bate sau nu vântul și nici ca tu le mănânci ciclul… poate ești curios să le întrebi ce cred :))) așa da la găină la găină.
    Ce relevanță cat și unde bate vântul în subiectul dat?
    Ești o focă obsedată și spălată pe creier și indiferent cat mă duce sau nu pe mine capul ai dat-o în bară cu gargara BEV.
    Momentan sunt la 12.000 de km de “casă”… am trecut câteva străzi ;)
    Poate te faci meteorolog dacă ai un fetiș cu vânturile ;)… dacă bagi fasole probabil ai vânturi 24/7.
    9 3
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Relevanța e că tu ești foarte prost. Atât de prost încât te uiți pe grafice să vezi dacă bate vântul noaptea. Atât de prost încât ar trebui pus în muzeu. Unicat.

    Ia zi-ne, ce mai fac delfinii?

    PS: o sa ma gândesc la tine când mânanc ciclu de găină.
    Mai ai și alte rotițe stricate?
    4 15
  • De ce trece puiul strada? Ca sa vadă dacă bate vântul!

    "ai dat-o în bară cu gargara BEV"
    Ai rămas cu sechele :))))
    5 15
  • Auzi, tu prin ce traume ai trecut de ai coșmaruri cu cicluri de găină?
    Nasol, tată, e durere multă pe site-ul ăsta.
    7 15
  • Cresc vânzările de termice. Europeanul a înțeles că nu se interzice nimic, iar electrica nu-i răspunde nevoilor lui.
    Viitorul electricelor e acela de back-up car. :))))
    Specialiștii jurnalismului auto au nevoie de câțiva ani să iasă din denial.
    9 8
  • @Michi
    De curiozitate, ce modele ICE noi apar anul asta?
    7 4
  • @Michi
    Mai degrabă europeanul a înțeles că trebuie să își ia ICE cât mai are ce lua :))
    4 4
  • Banditos
    Ghertoiul comenteaza si aici cu alt nickname. Dar nu vrea sa si iasa din mana...asa ca baga voturi negative si se autovoteaza sa vada lumea ca e popular.

    Ce looser...:D
    11 4
  • Mai taie din ele ….
    2 2
  • Seriff
    Stirea corecta suna asa:
    " Vanzarile de masini termice reprezinta 88% din totalul masinilor vandute, iar cele electrice abia au realizat un amarat de 12%, asta in ciuda propagandei fortate a mass-media si a vrajelilor cu zero emisii''
    2 2
  • @Seriff
    Mama proștilor e mereu gravidă, deci nu e de mirare. Spor la tiktok-ceală.
    3 2
  • Banditos
    Foarte ciudat, eram convins de unii mai destepti decat mine care ziceau ca 10% e pragul maxim pentru electrice. Probabil asa au citit pe tictoc. Sau asa le-a zis universu' dupa ce si-au scuipat, cu bolta, cojile de seminte cand erau la "o bere cu baietii" in parcarea Kaufland.
    3 1
  • @Banditos.
    Cel putin vreo 2 mai prosti ca tine s-au pronuntat cu privire la electrificarea parcului auto. Unul este seful Toyota care a zis ca 30% poate fi electrificat in viitorul apropiat si Mate Rimac care a fost mai retinut cu un procent de 25% electrificabil.
    1 2
  • Unul care trebuie sa justifice investitorilor de ce ei sunt coada cozii la electrificare și altul care activează într-o bulă de 0.0001% market share.

    Electrificarea întregului parc auto va dura zeci de ani. Pentru ca sunt mașini care sunt folosite timp de zeci de ani.
    1 1
  • Banditos
    @alex_cu_a_mic, n-ai fost atent

    eu vorbeam despre desteptii de pe forum AM
    tu vorbeai despre prostii, sefi de corporatii
    4 1
  • La întrebarea Ce mașini cumpără europenii, răspunsul este simplu: ce-si permit! Restul est cancan si comentarii inutile
    0 0
  • https://youtu.be/3AbStgJrRic?si=tHnsD49FkYhcpqVK

    Posesor de Tesla model 3 cu 160,000km parcurși. O singura defecțiune. Plăcute de frâne originale. Bateria e la 89% din capacitatea originala.
    Prezintă inclusiv calcule pentru costuri cu încărcarea. La 100k mile a economisit peste 10k lire față de o mașină ICE. La care se adaugă alte avantaje gen taxe.


    Dar sa vina deștepții de pe AM sa ne explice către rânduri de baterii și motoare se schimba la 100k mile. A, și un anumit deștept care știe cat de mult se uzează frânele la o electrica. Băgați mare, băieți!
    3 3
  • 12% (in EUROPA, crem de la crem)… eu zic că BEV-urile sunt varză și cifrele la fel, da na… obsesiile de obsedați sunt generate.
    0 0
  • Eu sunt cum sunt… dar tu ce scuza ai ca bagi asa ceva in tine și te minți că-i altceva?
    0 0
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    Știm toți cum ești tu.
    0 0
  • @Matei
    Du-te si spune-le si celor de la Hertz ce betoane-s electricele ca ei nu stiu. Ei stau ca fraierii si pierd pe toate fronturile pentru ca nu reusesc sa inchirieze electricele destul timp ca sa fie rentabile, stau mult la reparat cand e cazul, le asigura scump, le vand greu si sub valoarea preconizata la achizitie. Da-le si lor video-ul ala ca sigur nu-l stiu dar ai grija sa nu aiba chestii contondente la indemana cand te dai langa ei sa le deschizi ochii.

    Doamne fereste, sunteti mai rau decat aia de la Martorii lui iEhoVa.
    1 2
  • @alex

    Am o lehamite sa îți explic de mă doare. Chiar nu pot, crede-mă.

    Dar îți spun doar atât: când te uiți la calculele greșite făcute de o companie și tragi concluzii pentru toată piața e ca și cum ai semnaliza ca ești prost de dai în gropi.

    PS:
    Uite încă un video
    https://youtu.be/tinGywy02Hg?si=SNYEzW4dWuNa9tuY
    0 0
  • Seriff
    @11:47 ce nu iti convine? Realitatea?
    Asta e realitatea, esti orb, 88% din populatie vrea termice, doar 12% electrice, majoritatea decide, asa ca hai pa.
    0 0
  • Seriff
    Apropo pentru geniile care mizeaza pe electrice, la RABLA CLASIC anul acesta fondurile s-au dus in 3 ore, la RABLA PLUS tin mult si bine, nu se epuizeaza, desi discont-ul e de 5100 euro, concluzia?
    Nu vrea lumea electrice, in schimb e bataie majora pe termice, sunt multi oameni care nu au prins fondurile, guvernul a mizat pe electrice, dar si-a luat teapa, au ramas fondurile neutilizate.
    0 0
  • Rabla clasic are fonduri de 180 milioane.

    Plus are 420 milioane pana în august și încă 180 milioane din august pana în 25 noiembrie.

    Și tu ești la fel de prost ca și ăla de mai sus. Luați-vă de mânuțe și scălămbăiți-vă pe TikTok.
    0 2
  • Seriff
    @Matei prost esti tu cu tot neamul tau, lumea nu cumpara electrice, indiferent cate fonduri se aloca, degeaba le aloca, nu se duc, oamenii vor termice, acolo e bataia mare, asa e peste tot in Europa, dar ce sa inteleaga un orb ca tine, visezi masini electrice si mergi cu autobuzul, asa e cand ajunge internetul in sat la toti taranii cu 4 clase si wc in curte.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru