Vânzările de mașini electrice și PHEV, scădere de 26% în ianuarie

de Alexandru Monenciu
Luni, 19.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente cifre, vânzările de mașini electrice și PHEV au înregistrat o scădere de 26% în ianuarie 2024, la nivel global, comparativ cu luna decembrie 2023.

În ultimele luni, piața mașinilor electrificate a fost afectată la nivel global, în mare parte datorită eliminării bonusurilor oferite de state. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în țări precum Germania, Franța și China.

Potrivit celor mai recente informații, în prima lună din 2024 au fost comercializate, la nivel global, 1.1 milioane de mașini electrice și plug-in hybrid. Această cifră reprezintă o creștere de 69%, față de aceeași lună din 2023, dar o scădere de 26% față de luna decembrie 2023.

Totodată, vânzările de mașini electrice și PHEV au fost mai mici în ianuarie 2024 decât în lunile iunie, august, septembrie, octombrie și noiembrie 2023.

Numai în Germania, vânzările de mașini electrice au scăzut cu aproximativ 50% în ianuarie 2024, comparativ cu decembrie 2023. Asta după ce autoritățile germane au eliminat ajutorul oferit de stat pentru achiziționarea de mașini cu zero emisii.

În ceea ce privește Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările care fac parte din Asociația Europeană a Liberului Schimb, vânzările au crescut cu 29% în prima lună din 2024, comparativ cu același interval al anului trecut, dar au scăzut cu 32% față de luna decembrie 2023.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Pai nu ziceati ca o sa creasca vanzarile ca din apa, an de an? :))
    This is only the beginning. O sa fie mai rau, muuult mai rau. Si in continuare exista subventii. Si preturile masinilor adevarate au fost crescute din pix si fara justificare. Cand te gandesti ce prapad ar fi fara niciun fel de avantaj "sa sparie gandu". :)
    11 8
  • Nu mai publicati dezinformari.
    Am dat click la linkul vostru.
    Apoi in acel articol am dat click unde trimteau ei la X.
    Si acolo te duce catre un site ascus dupa bani, sa cumperi serviciile lor.
    Publicati statisticile si nu mai preluati minciuni si falsitati care nu pot fi confirmate.
    Sa vedem studiul, nu balarii.
    Ca asa s-a dovedit si in anii precedenti, mass media a preluat unul de la altul fake news si niciunii nu au verificat. Domne, daca a publicat altul, bag si eu repede, repede.
    10 7
  • Poate alte electrice, Tesla este in crestere. Tesla este cea mai valoroasa companie de pe glob si cea mai puternica. In curand, nu vor mia exista alti producatori, ii falimenteaza tesla pe toti. Tesla is king!
    4 10
  • @Alin
    A mai fost un articol acum cateva zile despre scaderea vanzarilor de masini electrice in Ianuarie 2024 fata de Decembrie 2023, dar dupa ce am cautat mai multe detalii am al am gasit vanzarile lunare in ultimii 2 ani, asa s-a intamplat si in Ianuarie 2023, vanzarile de electrice au fost mai mici decat vanzarile de electrice din Decembrie 2022. in 2022 si 2023 vanzarile de electrice au crescut in fiecare luna fata de luna precedenta cu exceptia lunii Ianuarie.

    Mi-ar placea ca graficul ala din twitter sa arate vanzarile pe ultimele 26 luni, nu 13.
    7 0
  • Manoleeee… unde ești Manole? La ședința spălaților pe creieri anonimi… măcar acolo numele nu contează, prost sa fi… și ești;)))
    2 4
  • @Alin - perfect de acord.
    @automarket - Ca jurnalisti, ar trebui sa verificati mai in detaliu stirile de pe alte site-uri, nu doar sa fie un copy-paste usor adaptat. Nu este clar, ce % din aceste vanzari prezentate in articol au fost doar BEV si cat au fost HPEV. Detaliile fac diferenta, iar ca jurnalisti ar trebui sa stiti acest lucru.
    In ziua de astazi, cand aveti access la atatea informatii, noi cititorii suntem nevoiti sa intram in detalii pentru a gasi informatii mai clare si mai detaliate.

    Pt US, JD Power: https://www.jdpower.com/sites/default/files/file/2024-01/2024003%20January%20Forecast.pdf#:~:text=Total%20new-vehicle%20sales%20for%20January%202024%2C%20including%20retail,25%20selling%20days%2C%20one%20more%20than%20January%202023.

    Pt Germania, VDA: https://www.vda.de/en/press/press-releases/2024/240205_Car-production-in-Germany-in-2023_Significant-increase-compared-to-previous-year

    Si sunt multe alte institutii, site-uri, care ofera informatii detaliate. Ar cam trebui sa va suflecati manecile si sa deveniti jurnalisti, nu doar traducatori de stiri.
    9 0
  • Raportarea se face fata de aceeași luna a anului precedent si este cu 69% creșterea, deși nu a fost nici o subvenție de la stat si rabla nu e activa. 69% plus. Comparam cu decembrie cand toate firmele isi cheltuie bugetele ramase? Cand mai vad si uni care au citit doar titlul si comentează.... Voi sunteți vinovați ca dezinformati.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru