BMW: creșterea vânzărilor datorată în mare parte modelelor electrice

de Silvian Irimia
Luni, 15.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a cunoscut o creștere în cifrele de vânzări, un lucru datorat în mare parte modelelor electrice din gamă. Directorul financiar al companiei declară că vânzarea de mașini cu motoare cu ardere internă va scădea din ce în ce mai mult.

BMW a ajuns într-un punct de cotitură, deoarece mașinile electrice generează o creștere mai mare în vânzări față de mașinile cu motoare cu ardere internă.

Walter Mertl, directorul financiar de la BMW, a declarat că vânzările pentru mașinile cu motor cu ardere internă vor începe să scadă ușor și liniar, scoțând în evidență și reglementările de mediu care vor restricționa vânzările acestor vehicule.

Producătorii auto sunt puși sub presiune constantă pentru a oferi o gamă și mai mare de modele electrice, în mare parte din cauza normelor de reglementare. Acest lucru se vede și în cifrele de vânzare ale mărcilor.

De exemplu, BMW a atins o cotă de piață de 15% pentru vânzările de vehicule complet electrice anul trecut. Compania intenționează să crească această cifră la 33% până în 2026, pe măsură ce lansează șase modele noi în linia sa exclusiv electrică „Neue Klasse". Este un efort de miliarde de euro pentru a acoperi decalajul tehnologic față de competitori.

Cu toate acestea, marjele BMW pentru mașinile cu motor cu ardere internă și cele complet electrice nu vor ajunge la paritate cel puțin până în 2026, în mare parte din cauza costurilor mari ale introducerii noilor tehnologii de baterii pentru modelele ulterioare.

Producătorul auto își menține ținta anunțată anterior de a vinde 3 milioane de vehicule până în 2030, cu o marjă de 8-10% în segmentul auto. Este un obiectiv conservator, deoarece este situat sub marja estimată pentru 2023 de aproximativ 10,3%.

Oliver Zipse, directorul executiv al BMW, a declarat în septembrie că producătorul bavarez va fi cel puțin la fel de profitabil în momentul în care va vinde vehiculele electrice din linia „Neue Klasse" la scară. În același timp, profitul companiei va fi sprijinit de costurile mai mici ale bateriilor și eficiența mai mare per kilowatt-oră.

Comentarii (3)

  • aglomeratie mare vineri in vama nadlac, cea mai smechera masina din coloana fumeganda era un iX si cei mai relaxati dintre toti din trafic erau pasagerii din iX. eram putin invidios recunosc.
    9 1
  • Dizăl Rulz Forevăr
    Csfncsf...
    6 1
  • pe 6 ianuarie, era o coadă în vama nădlac de 4 km, și ghici ce, în coadă era un Model Y, și sigur n-a avut probleme, nu e chiar așa greu cu un ev, oricum observ ca majoritatea dintre cei care comentează, nu merg cu mai mult de 130-140 la drum lung
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru