Honda critică mașinile electrice din China: „Au un design superficial”

de Tiberiu Safta
Joi, 25.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daisuke Tsutamori, directorul de design al mașinilor electrice Honda, a criticat modelele cu zero emisii lansate de producătorii chinezi. Acesta critică design-ul mașinilor electrice din China, spunând că este superficial.

China a devenit cel mai mare producător de mașini electrice la nivel mondial. În ultimii ani, mai mulți producători din această țară au lansat asemenea modele pe bandă rulantă, fie că este vorba de hatchback-uri, berline, SUV-uri sau chiar modele de performanță. Bineînțeles, chiar dacă mașinile chinezilor promit performanțe bune și autonomie mare la prețuri mici pentru piața locală, acestea nu sunt scutite de critici venite din partea constructorilor consacrați.

Unul dintre acești critici este Honda. Marca japoneză a prezentat, în urmă cu 2 săptămâni, două concepte electrice noi în cadrul evenimentului CES din Las Vegas. Aceste concepte propun un limbaj de design nou, care promite să fie mai interesant și mai îndrăzneț.

Potrivit lui Daisuke Tsutamori, directorul de design al mașinilor electrice Honda, modelele electrice din China, în special berlinele, au un design superficial. „În China ați văzut foarte mult rafinament al acelui stil. Dar este foarte superficial.

Rafinat, dar superficial. Honda vrea să vină cu ceva care este mai simplu, mai esențial”, a declarat acesta.

Conceptul Honda Saloon, prezentat la începutul anului, urmează să fie transformat într-un model de serie. Potrivit mărcii japoneze, acesta este gata de producție în proporție de 90% și va fi lansat în 2026. Noul model va face parte din viitoarea familie de modele electrice 0 Series a celor de la Honda.

via Motor1, Autocar

Comentarii (10)

  • Nu cred ca Honda poate fi in masura in momentul actual sa vorbeasca de design. Mi se pare cea mai urata perioada a lor, efectiv efect Matrioska indiferent de forma caroseriei fara elemente diferentiatoare in special la interior. Sa nu mai vorbim de ce preturi au inceput sa practice. Cand ne gandim ce masini au scos in urma cu un deceniu-maxim doua, Legend, Accord, S2000, Honda de acum e o umbra sumbra si fara idei.
    19 2
  • @Tavi - la fel Mitsubishi si Subaru. Te uiti la ele si nu iti vine sa crezi ce au in oferta.
    La Mitsubishi imi aduc aminte de Pajero, iar acum...
    La Subaru e jale, piata lor principala ramane SUA, dar modelele sunt urate/ciudate. Pt Europa motorizarile sunt foarte limitate. Nu mai gasesti un model peste 170 CP, ceea ce pt un nume ca Subaru este pacat.
    10 1
  • Cătălin
    Nu înțeleg de ce le mănâncă de grija chinezilor. Vorbește de samuraii tai, draga Daisuke, vinde tu măcar jumătate cât vând chinezii. Publicul hotăraste când decartează banul
    9 3
  • Asta e un fel de rade ciob de oala sparta, desi nici pe departe...
    E un fel de rade spargatoru de seminte sofer de taxi (honda si cam orice japoneza din prezent) de vanzatorul din altex. Ala e si el asa de baza dar are mai mult in scafarlie decat nenea cu lumina verde pe tavan.
    ...
    Honda nu are nici macar o masina electrica (ce ofera sunt cacofonii, bataie de joc) si apoi nici nu intram la capitolul design, unde honda e la nivel de maturatoarea de strada.
    3 4
  • Poza arată, într-adevăr, că putem vorbi de un design rafinat.
    Au rafinat hidoșenia.
    7 1
  • Pe lângă faptul ca efectele comentariului sunt zero, Honda sunt varză la design, inafara de Accord și Odyssey… dezastru.
    5 1
  • Lucian
    - Oglinda, oglinjoara, cine e cea mai frumoasa masina din tara?
    - Tu esti, Honda...
    2 2
  • Octavian
    Se apara si ei cum pot in fata tavalugului chinezesc.
    Din pacate nu prea avem ce sa le facem chinezilor. Cand aia iti vin cu ceva la 1/2 din pret ce mai conteza ca designul nu e rafinat sau ca e copiat.
    Nu mi-as cumpara in niciun caz o masina chinezeasca dar cred ca viitorul este sumbru si vom fi nevoiti.
    3 1
  • @Octavian - asa ne trebuie, daca tot occidentul si-a deschis fabrici si mutat tehnologie in China. Au fost "chinejii" prosti sa nu se apuce sa "spioneze" (a se citi a fura)?
    Acum, e cam tarziu. Au furat technologie si know-how la greu, iar acum se folosesc de ele impotriva noastra.
    Nu as avea nimic impotriva sa fie competitie pe piata, insa stiu ca PCC este in spatele tuturor firmelor din China, si singurul lor scop este sa ajunga China cea mai mare putere din lume. Si stim cum e viata in China. Multumesc, dar raman cu americanii si europenii. Nu sunt ei perfecti, dar mult mai bine decat cu comunistii.
    6 4
  • George Simion
    vreau si eu ce se fumeaza la honda. doze mai mici totusi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru