Masini electrice

Luni, 21 Martie 2022 | Masini electrice si hibride

STUDIU: Mașinile cu motoare convenționale, mai fiabile decât cele electrice

Potrivit unui studiu realizat de o companie britanică, mașinile cu motoare convenționale sunt mai fiabile decât cele electrice în primii 4 ani.
Vineri, 18 Martie 2022 | Masini electrice si hibride

Grupul Volkswagen: unele modele electrice sunt deja sold out până în 2023

Datorită cererii foarte mari pentru noile modele electrice, Grupul Volkswagen a anunțat că foarte multe dintre modelele sale electrice sunt deja sold out până în 2023. Anul trecut, gigantul german a reușit să vândă peste 450.000 de astfel de modele.
Miercuri, 09 Martie 2022 | Masini electrice si hibride

ANALIZĂ: Peste 4 milioane de mașini electrice au fost vândute la nivel mondial, în 2021

Potrivit unei analize realizate de compania independentă Jato Dynamics, anul trecut au fost vândute, la nivel mondial, peste 4 milioane de mașini pur electrice noi. Asta înseamnă că vehiculele cu zero emisii au avut o cotă de piață de puțin peste 6%, de două ori mai mare față de nivelul din 2020.
Vineri, 04 Martie 2022 | Industrie

Parteneriat Sony - Honda pentru dezvoltarea de mașini electrice. Prima debutează pe piață în 2025

Sony a încheiat un parteneriat cu Honda pentru dezvoltarea de mașini cu zero emisii. Potrivit informațiilor, noul "joint venture" poartă numele New Company, iar primul model va fi comercializat în 202
Vineri, 04 Martie 2022 | Industrie

Ford înființează două entități separate: Model E, pentru electrice, și Ford Blue, pentru mașini convenționale

Ford a anunțat că a înființat o nouă divizie pentru viitoarele modele electrice, numită Model e. Astfel, constructorul american își separă activitățile în două entități diferite pentru mașinile electrice și cele cu motoare termice.
Joi, 03 Martie 2022 | Masini electrice si hibride

Hyundai și Genesis vor lansa împreună 17 modele electrice noi până în 2030

Hyundai și Genesis au prezentat un plan comun pentru tranziția către o gamă de modele pur electrice până în 2030. Astfel, Hyundai va lansa 11 modele electrice noi, iar Genesis va lansa 6 mașini electrice până la sfârșitul deceniului curent.
Sambata, 26 Februarie 2022 | Masini electrice si hibride

Șeful Stellantis: Costurile de producție ale mașinilor electrice sunt cu 40-50% mai mari

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a precizat faptul că producția vehiculelor electrice costă cu 40-50% mai mult față cea a unei mașini convenționale. Cu toate acestea, grupul multinațional se află în procesul de tranziție către o gamă de modele pur electrice.
Joi, 24 Februarie 2022 | Industrie

Mercedes-Benz vrea să-și mărească numărul de fabrici producătoare de mașini electrice

Constructorul german dorește, ca până la începutul deceniului viitor să aibă mai multe uzine capabile să producă vehicule electrice. La fel ca toți marii producători, Mercedes dorește să aibă un portofoliu de modele electrice până în 2030.
Miercuri, 16 Februarie 2022 | Industrie

Chinezii de la XPeng se extind în Europa: vor fi prezenți în Țările de Jos, Suedia și Danemarca

Chinezii de la XPeng continuă expansiunea europeană și anunță că vor fi prezenți, pe lângă Norvegia, în Tările de Jos, Suedia și ulterior în Danemarca. Mai mult, asiaticii vor să deschidă mai multe reprezentanțe proprii pe Bătrânul Continent.
Marti, 15 Februarie 2022 | Masini electrice si hibride

STUDIU: Rețelele electrice din Europa vor face față cu greu cererii pentru mașini electrice

Un studiu realizat de către asociația industriei europene de energie, Eurelectric, precum și de compania de consultanță financiară EY, arată că, până în 2035, vor circula 130 de milioane de vehicule electrice în Europa. Același studiu arată că rețelele electrice vor face față cu greu cererii mari de automobile electrice.
Joi, 10 Februarie 2022 | Industrie

General Motors: Producția de mașini electrice va crește cu 600% în 2022

Americanii de la General Motors încep în forță ofensiva electrică și anunță o creștere a producției de mașini cu zero emisii cu 600% în 2022. Până la finalul anului 2023, GM vrea să livreze 400.000 de vehicule electrice în America de Nord.
Marti, 08 Februarie 2022 | Economic

În Norvegia, 84% dintre mașinile noi vândute în ianuarie sunt electrice

Potrivit datelor publicate de Federația Rutieră Norvegiană (OFV), au fost vândute, în luna ianuarie, un total de 7959 de mașini noi. Dintre acestea, peste 6600 dintre ele sunt electrice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Duminica, 06 Februarie 2022 | Masini electrice si hibride

Care au fost cele mai vândute mașini electrice în Europa, în 2021

Potrivit raportului întocmit de Jato Dynamics, Tesla Model 3 a fost cea mai bine vândută mașină electrică în Europa. La capitolul producători, Grupul Volkswagen deține cea mai mare cotă de piață în acest segment, la nivel european. Dacia Spring, lansat în octombrie 2021, nu a prins top 10.
Duminica, 30 Ianuarie 2022 | Industrie

Vânzările de mașini electrice au crescut cu 118% anul trecut în România

În 2021, piața auto din România a înregistrat o creștere a vânzarilor pe segmentul mașinilor electrice de nu mai puțin de 118%. Decembrie a fost cea mai bună lună iar modelul Dacia Spring s-a poziționat pe prima poziție a podiumului.
Vineri, 28 Ianuarie 2022 | Industrie

O companie din China a lansat un serviciu de înlocuire rapidă a bateriilor

Compania chinezească CATL a lansat un serviciu de battery sharing, numit Evogo. Serviciul va fi disponibil în China și promite un acumulator eficient și universal care le va face viața mai ușoară posesorilor de vehicule electrice.
Joi, 27 Ianuarie 2022 | Industrie

Alianța Renault Nissan Mitsubishi anunță 35 de modele pur electrice până în 2030, inclusiv un succesor pentru Micra

Alianța formată din Renault Nissan și Mitsubishi tocmai și-a anunțat planurile pentru următorii 8 ani. Până la finalul acestui deceniu, cele trei companii vor lansa nu mai puțin de 35 de modele cu zero emisii, 90% dintre ele fiind bazate pe 5 arhitecturi comune.
Marti, 04 Ianuarie 2022 | Masini electrice si hibride

Norvegia continuă să dea tonul pe piața electricelor: cota de piață a ajuns la 60%, anul trecut

În Norvegia, vânzările de mașini electrice au crescut cu 48% în 2021. Astfel, mașinile electrice au ajuns să dețină, în prezent, o cotă de piață de 60% în țara scandinavă.
Joi, 30 Decembrie 2021 | Industrie

Northvolt a produs primele sale celule de baterii la uzina din Suedia

Compania suedeză Northvolt, specializată în fabricarea de celule de baterii pentru mașinile cu zero emisii, anunță startul producției la uzina din Suedia. Capacitatea fabricii va ajunge la 60 GWh pe an.
Vineri, 10 Decembrie 2021 | Intern

AFM anunță că în 13 decembrie va începe înscrierea pentru finanțarea stațiilor de încărcare electrice

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că, începând cu data de 13 decembrie, instituțiile publice și unitățile administrativ-teritoriale care vor să participe în cadrul programului „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități” vor putea să primească finanțare din partea AFM pentru instalarea acestor stații.
Joi, 09 Decembrie 2021 | Industrie

Ford vrea să devină al doilea cel mai mare producător de mașini electrice din lume, până în 2023

Constructorul american a anunțat că dorește să devină al doilea cel mai mare producător de mașini electrice la nivel global, până în 2023. Pentru a atinge acest obiectiv, Ford are în plan construirea a 600.000 de vehicule electrice pe an.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Nissan, masini electrice, Volvo, Mini, Nissan Leaf, masini hibride, mediu, electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru