Germania: încă 900 de milioane de euro subvenție pentru stații de încărcare electrice

de Gabriel Nica, Foto: Mini
Duminica, 02.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Planurile Germaniei de a avea 15 milioane de vehicule electrice pe drumuri până în 2030 au nevoie de investiții serioase în infrastructură. În acest sens, cea mai mare piață auto din Europa va oferi 900 de milioane de euro sub formă de subvenții pentru construirea de stații de încărcare auto.

Conform oficialilor germani, printre problemele care încetinesc adopția modelelor electrice pe scară largă se numără prețurile ridicate dar și autonomia limitată, respectiv numărul mic de stații de stații de încărcare. Ultima problemă, dacă ar fi rezolvată, ar reduce și impactul autonomiei limitate.

Studiile arată că lipsa stațiilor de încărcare este mai puternic simțită în zonele rurale în acest moment. Tocmai de aceea, 500 de milioane de euro din totalul de 900 vor fi alocate pentru autoalimentarea cu energie electrică la clădirile rezidențiale private, mai ales în zonele din afara orașelor. Conform ministerului transporturilor din Germania, pentru a putea astfel de fonduri, cei care le solicită trebuie să dețină deja o mașină electrică.

Restul de 400 de milioane de euro sunt alocați pentru companiile care vor să construiască infrastructură de încărcare rapidă pentru mașini comerciale și camioane. Acesta este doar un pas adițional în încercarea Germaniei de a ridica numărul de stații de încărcare de la 90.000 astăzi la peste un milion până în 2030.

Via: News.ro

Comentarii (20)

 • Nu statiile sunt importante.
  Ci generarea de electricitate peste tot, local.
  Daca fiecare cladire ar fi imbracata cu panouri solare, si apoi fiecare localitate sa aiba diverse micro ferme solare de jur imprejur, tot ce inseamna terenuri virane, canale pluviale acoperite, etc, pt generarea de energie.
  Acolo trebuie lucrat, pentru ca altfel se va cera o edstabilizarea a retelei electrice, cu o cerere din ce in ce mai mare si deci o crestrre de pret nejustificata.
  Energie gratis exista de miliarde de ani, viata pe planeta asta s-a dezvoltat datorita ei. E acolo sus, 24/7. Nu iti cere drept de licenta, nu iti cere, comision, nu iti cere nimic, vine non stop, trebuie doar sa o captezi si sa o folosesti.
  5 15
 • Mircea Badea
  jignire! sper ca e typo si e vorba de 900 de miliarde.
  1 15
 • @inexorabil
  universul e ateist!
  tu cate panouri ai cumparat? nu mai visa la v10tdi ci la 10 panouri in v pe casa!
  3 16
 • Trilulilu
  Aline, panourile e degeaba fără stocare, adică alte baterii, adică o și mai mare poluare atât la fabricare cât și la terminarea vieții lor. De ce? Pentru că noaptea, adică când vrei să încarci mașina, ele nu produc nimic. Camioanele și orice altceva se va dori a se deplasa tot ziua, că atunci oamenii muncesc. Zonele rurale despre care se vorbește în articol, sunt părăsite dimineața în aceste mașini, fie către zone urbane sau de producție, deci iar sunt inutile.
  16 5
 • @trilu
  nu e poluare, bateriile uzate sunt folosite pt stocare.
  4 14
 • La fel ca România, deși, noi băgăm 1 miliard în stații de încărcare. Mai rămâne să constatăm numărul sutelor de ani. :)))) De miliarde de ani irosim energie, dar așa-i cu un singur neuron. :)))))
  12 2
 • Banditos
  @alin si @trilulilu

  1. in Germania, zona rurala (cel putin in sud), e plina de panouri solare instalate pe case/grajduri/ferme.
  2. lipsa de energie din solare se compenseaza cu restul surselor. Si invers. Sistemele energetice (de cand s-au inventat) sunt facute sa se autoechilibreze intre zone geogrefice, sursa de energie si perioada zilei.
  3.ce nu folosesc masinile in timpul zilei (fiind plecate la munca) trag seara/noaptea din sistemul energetic national pe care l-au alimentat toata ziua

  deci
  1. mai iesiti din casa
  2. mai invatati chestii elementare de clasa a 8 a
  3. succes in viata
  5 13
 • Seriff
  https://autolatest.ro/stiri/vw-a-redus-productia-de-masini-electrice-id-si-urmeaza-sa-si-concedize-angajatii/

  Neata la toti pensatii! Fortza DIESEL!
  14 7
 • @trilulilu
  Stocarea e foarte utila, dar nu e musai, nici nu e 100% eficienta.
  Panourile pun energie electrica în rețea, în timpul zilei, și astfel nu se mai folosesc centralele pe gaz. Surplusul se exportă către vecinii unde a apus soarele. Noaptea, procesul se inversează.
  3 14
 • @Seriff
  Bună dimineața și mulțumim că ne onorezi și astăzi, deși nu era nevoie.
  Am auzit că te caută inexo, vrea revanșa la popa prostu'.
  4 17
 • www.cnbc.com/amp/2023/07/02/tesla-tsla-q2-2023-vehicle-delivery-and-production-numbers.html
  4 16
 • Andrei
  @Mike
  Mersi, o sa postez aici din articolul menționat, ca să vadă și cei care tot cântă prohodul Tesla (Dutz, ești pe recepție?)

  Total deliveries Q2 2023: 466,140
  Total production Q2 2023: 479,700

  The numbers beat analysts' expectations and indicate that deliveries rose 83% year-over-year for Tesla after Elon Musk's auto business added manufacturing capacity, and ramped up production at its vehicle assembly plant in Austin, Texas.
  2 13
 • Seriff
  @Andrei, degeaba, tot la coada vacii sunt fata de termice, nici nu exista.
  14 2
 • @sheriful.amish
  While petrol cars were still the biggest sellers in May, accounting for 36.5% of the market, together with diesel cars pure fossil-fuel models accounted for under 51% of sales.
  1 15
 • @papagal electric
  Înlocuirea unei centrale pe gaz de lux de 1 000 euro cu o pompa de caldura mediocră de 10 000 euro presupune si achizitionarea unui sistem fotovoltaic de 7-8 kw. Pompa de caldura vine la pachet cu o camera de mentenanta.
  Investitii mult mai mare, o casa mai mare pentru mofturi micute, de retarzi cu trotineta care n-au dat piept cu viața. :))))))
  13 1
 • @@papagal electric
  Vorbești prostii, amice.
  Nu-ți trebuie panouri, decât dacă vrei tu. Pompa are nevoie de curent, dar poți trage de la rețea.
  Cât despre "camera de mentenanță" - ai visat urât :))

  Costul e cât o centrală pe gaz, unde locuiesc eu. Diferența e subventiona de guvern.
  1 4
 • @retard electric
  Prețurile fantasmagorice și fizica sunt domenii diferite.
  la pompa de căldură, dacă n-ai back-up, poți să și crapi de frig în casă cu toate investițiile de prost ce ești. :)))))))))

  Am dat exact parametrii de bază pentru încălzirea electrică OPTIMĂ la o casă de dimensiuni medii.

  Așa-i când îți curge din gură, te încăpățânezi să demonstrezi că ești retardat și cu informațiile pe masă. :)))))))
  11 1
 • @curca.afumata.si.casapita
  https://youtu.be/LpQxeGtZF2o
  1 3
 • Ești căzut in cap, pe bune… am spus Q3 si Q4.
  Nu știi citi, nu ai memorie… ce naiba.
  Da frustrări, cât cuprinde.
  PS din partea mea sa greșesc ca ma doare undeva, si sa-si ia toți electrice, tu ai?
  3 1
 • Subvenționată de Guvern!!!! Ha, ha… de la imprimanta lor, nu?
  3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru