Toyota, pregătită să vândă numai mașini electrice în Europa, din 2035

de Tiberiu Safta
Joi, 22.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial al mărcii japoneze, Toyota este pregătită să vândă numai modele electrice pe Bătrânul Continent începând din 2035. Constructorul nipon nu susține implementarea viitoarelor norme de poluare Euro 7.

Recent, Toyota a dezvăluit un nou plan ambițios de electrificare. Unul dintre cele mai importante obiective pe care și le-a propus marca niponă este acela de a lansa modele electrice care să ofere o autonomie de 1500 de kilometri și baterii care se încarcă în doar 10 minute. Conform planului, astfel de modele ar urma să fie lansate în 2027-2028.

Cu toate acestea, Toyota va continua să producă și modele cu propulsoare hibride pentru cele mai multe piețe din lume. În schimb, piața din Europa va trebui să se mulțumească doar cu modele electrice din partea japonezilor.

Într-un interviu acordat publicației Automobilwoche, Matt Harrison, directorul de operațiuni Toyota Motor Europe, a declarat că marca niponă este pregătită să vândă doar modele electrice pe Bătrânul Continent începând din 2035. Înainte de această tranziție, oficialul mărcii estimează că modelele sale electrice vor reprezenta 15% din vânzări în 2025 și 55% din vânzări în 2030.

Mai mult, Toyota este una dintre multele mărci care sunt împotriva implementării noilor norme de poluare Euro 7, așa cum este planificat în acest moment. În schimb, oficialul companiei este optimist în această privință și spune că noile norme vor fi ușor modificate pentru a fi mai realiste.

via Automobilwoche

Comentarii (7)

  • Toyota a pierdut startul.
    Era vârful tehnologiei auto cu hibride (non plugin) dar a rămas acolo de peste 15 ani...

    Şi decât un Toyota BZ4 căruia îi cad roţile în timpul mersului... sau unei Camry, Corolla, hibride non plugin...

    există soluţii MULT MAI BUNE, MAI FIABILE precum VW ID.7 sau Audi e-tron sau chiar Skoda Eniaq 80
    4 10
  • Andrei
    Au pariat pe tehnologia greșită, ca și Mazda. Când toată lumea a înțeles ca electricele sunt viitorul, ei au investit în hidrogen și Mazda în Sky active-X (tehnologie de lăudat dar venita la timpul nepotrivit).
    4 4
  • Am apreciat aceasta marca pana la punctul in care s-au aliat cu BMW.
    De atunci totul s-a dus.
    Nu mai sunt ce au fost.
    Din simbolul fiabilitatii au ajuns de rasul lumii cu multe probleme la cablurile de inalta tensiune, roti care se desprind, frane cu probleme, airbaguri si multe alte istorii.
    Au pierdut mult si vor mai pierde.
    Se pare ca i-au depasit coreenii la multe.
    Toyota se duce la vale la fel si germanii.
    Asta in timp ce chinezii lanseaza model dupa model electric in Europa.
    5 7
  • unuldinmultime
    Cu autonomie 1500 km si , mai important, cu incarcare full in 10 minute, atunci cu adevarat se va putea trece in masa la electrice.
    Eu tot spun ca, mai importanta decat autonomia, este incarcarea rapida. Este inadmisibil sa stai cu orele ca sa incarci masina, cand o alimentare cu combustibil dureaza 5-10 minute.
    Pana atunci insa, cu tehnologia actuala, electricele sunt doar un moft, o fitza, dar inutile in viata de zi cu zi.
    6 3
  • Banditos
    @Mihai

    stii ca istoria cu rotile care "se desprind" a fost doar o fumigena, nu?
    3 3
  • Când le faceți planul de afaceri celor de la Toyota, țineți cont și de un criteriu care vouă nesemnificativ probabil: populația UE - 500 milioane, populație Terra - 8 miliarde.
    Cred că Toyota vrea să fabrice și pentru cei 7,5 miliarde de neeuropeni, ba chiar e foarte probabil ca mare parte din profit să-l facă în restul lumii.
    Dacă ținem cont și de profitul lor, bănuiesc eu că se pricep mai bine la afaceri decât noi, cârcotașii de pe saitul ăsta.
    3 2
  • Marcel
    Chiar imi plac modelele de la toyota , am citit foarte multe despre modele pe odat.ro si chiar sunt fiabile.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru