Tesla a dominat vânzările europene de mașini electrificate în Europa, în ultimul trimestru din 2022

de Tiberiu Safta
Joi, 16.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor oficiale, Tesla a vândut cele mai multe mașini electrice în ultimul trimestru din 2022, în Europa. Constructorul american ocupă primele două locuri în clasamentul primilor 10. Tot aici apare și Dacia Spring.

În ultimele 3 luni din 2022, vânzările de mașini electrificate au crescut cu 34% în Europa față de aceeași perioadă din 2021. Cel mai bine vândut model în acest interval a fost Tesla Model Y, urmat de către fratele său Tesla Model 3. Ambele modele sunt produse la uzina mărcii americane de la Berlin, acolo unde s-a ajuns la o capacitate de 3000 de mașini pe săptămână produse în noiembrie.

Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Ford Kuga PHEV, singurul model din acest clasament care nu are o versiune complet electrică. Restul primilor 10 din acest clasament se arată astfel: Volvo XC40, Volkswagen ID.4, Fiat 500e, Volkswagen ID.3, Lynk&Co 01, Renault Megane E-Tech și Dacia Spring ocupă locul al 10-lea.

În clasamentul mărcilor, Volkswagen s-a clasat pe locul secund, din nou în spatele mărcii deținute de Elon Musk. Vânzările de mașini electrificate ale constructorului german au crescut cu 48% în această perioadă față de intervalul similar din 2021.

Germania a fost țara cu cele mai mari vânzări de mașini electrificate și a reprezentat 38.7% din vânzările totale de astfel de mașini din Europa.

Următoarele locuri au fost ocupate de Marea Britanie, Franța, Norvegia și Suedia.

La final, datele arată că mașinile electrificate au reprezentat 29% din totalul de automobile vândute în Europa, în ultimele 3 luni ale anului trecut. Specialiștii preconizează că vor fi vândute peste 4 milioane de vehicule pe Bătrânul Continent până la finalul lui 2023.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Și se făcu liniște. :)

    "Tesla a vândut cele mai multe mașini electrice în ultimul trimestru din 2022, în Europa."

    Exact înainte de scăderea prețurilor.
    14 1
  • Vedeți ca împrăștiați informații proaste, Tesla model 3 nu este și nici nu va fi produsă la Berlin, și nu toate model Yurile sunt produse la Berlin, numai cele long range și Performance sunt produse la Berlin, in timp ce versiunea standard range al lui model Y vine făcută din China alături de model 3uri
    10 0
  • Sa citam ceva pentru romani inteligenti:
    "Germania a fost țara cu cele mai mari vânzări de mașini electrificate și a reprezentat 38.7% din vânzările totale de astfel de mașini din Europa."
    Deci germanii ii prostesc pe romani sa le cumpere troacele si ei iau ELECTRICE!
    Alte pareri?
    Cum e cu autostrazile fara limita si problema de range la electrice?
    Nu mai iau toti germanii dieseluri cu 1000km autonomie???
    3 10
  • @gunoi electric
    Neamțul de rând e cam la fel de țugurlan ca românașul de rând, diferența o face solvabilitatea.

    În ultimul trimestru din 2022, germanul gospodar a profitat de subvenția pentru electrice de frica scăderii prețurilor din ianuarie 2023. :)

    Chiar și întrebarea ta retorică legată de rețeaua de autostrăzi subliniază cât de țugurlani sunt nemții cu electrice. :))
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru