Toyota: Dacă forțăm achiziția electricelor, oamenii vor păstra cât mai mult termicele

de Alexandru Monenciu
Vineri, 19.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Institutului de Cercetare Toyota, Gill Pratt, este de părere că dacă oamenii sunt forțați să cumpere mașini cu zero emisii, aceștia vor păstra cât mai mult mașinile cu motoare termice.

Recent, șeful Volkswagen, Thomas Schafer, milita pentru mașinile cu zero emisii, susținând că motoarele diesel și pe benzină sunt tehnologie veche. Nu toată lumea din industrie îi împărtășește, însă, ideea.

Spre exemplu, Gill Pratt, șeful Institutului de Cercetare Toyota, este de părere că dacă oamenii sunt forțați să treacă la un vehicul cu zero emisii, aceștia vor încerca să păstreze cât mai mult actuala mașină termică.

Pratt are și o soluție: perfecționarea, în continuare, a sistemelor de propulsie hibrid. Și, desigur, transformarea combustibililor alternativi în combustibili fezabili pentru producția de masă.

Nu în ultimul rând, acesta crede că industria auto nu este încă pregătită pentru un viitor 100% electric.

"În cele din urmă, limitările de resurse vor lua sfârșit, dar timp de mulți ani nu vom avea suficiente materiale pentru baterii și resurse regenerabile de reîncărcare pentru o soluție bazată exclusiv pe BEV," a declarat Gill Pratt.

via Motor1

Comentarii (30)

  • Seriff
    Un om cu capul pe umeri care a inteles ca fortarea electricelor ii va face pe potentialii cumparatori sa traga mult si bine de masinile lor termice pentru ca nu au nevoie de masinute cu baterii.
    Si Honda a spus fix acelasi lucru, japonezii au inteles ca e o idee stupida efectiv.
    VW pare ca nu a inteles nimic, de-aia rup la vanzari electrice, adica mai deloc.
    61 9
  • @Seriff: Nu ai cum sa fortezi cumpararea de electrice cand sunt tari precum a noastra in care infrastructura e sublima doar ca lipseste cu desavarsire in afara oraselor mari. Aia care canta refrenul cu electricele "ieste singura optiune ecologica" bla bla sunt niste puberi care nu au incercat sa traverseze de la nord la sud sau de la est la vest tarisoara asta frumoasa dar lipsita de un minim de infrastructura pusa la punct. Daca acum e asa cum e, cand stai la benzinarie sa faci plinul, pai daca ar fi doar electrice care se incarca in 20-30 de minute pentru 400 km cu maxim 90 km/h nu prea ii vad bine. Daca, sa zicem, faci statii de incarcare in loc de benzinarii sau ii obligi p-aia sa aiba si puncte de incarcare, pe langa costuri si durata de implementare, cam cat ar dura sa faci de la Bucuresti la Satu Mare fara sa dormi pe undeva? Sau de la Iasi la Craiova sau Timisoara? Sau Iasi-Constanta? Fac lunar Bucuresti- Macin, undeva la 4 ore, oare cat ar fi cu o electrica mers in ritm normal, si autostrada? Plus ca incepe sezonul catre mare. Atunci cum va fi? Sigur, trebuie eliminate rablele si tot ce e sub euro6, dar ipocrizia asta cu doar electrice e prea impinsa la extrem.
    57 8
  • Toyota cea mai nenorocita companie de auto. Bastarzii astia dinainte de 2010 au cumparat patente de inventie pentru baterii solid state... ... si?! ... ... Nu au facut nimic in materie. Le tin la sertaras si ameninta pe oricine incearca sa dezvolte tehnologia cu procese costisitoare.
    In mod direct, au blocat dezvoltarea tehnologiei de masini electrice. Daca nu ar fi facut asta am fi vazut de acum pe strada vehicule electrice de generatie secunda, mult superioare la capacitati de incarcare.
    Si chiar mai rau, astia au fosrtat aberatia de masini hidrogen, care polueaza mai rau decat masinile pe combustie.
    6 69
  • Ionut A.
    Pai cand majoritatea au IQ sub 90 , logic ca trag cu dintii de tigaile pe combustie. Odata ce ai mers cu o masina electrica si ai vazut ce inseamna, nici nu te mai gandesti la cotetul cu benzina. Pe langa performante, costul de mers si mentenanta este insignifiant.
    Si intr-adevar, ce trebuie fortat nu sunt cetatenii, ci companiile de energie, fortate sa dezvolte infrastructura electrica (ca ele polueaza cu combustibilii lor si cu lobbyul de miliarde de dolari facut la politicieni diversi) de jur imprejur, sa creeze capacitatea de transfer energetic capabila sa sustina energia pentru masini electrice pentru majoritatea populatiei.
    Fiecare PT din fiecare cartier sa fie un HUB inteligent care sa fie capabil de transfer bidirectional si sa suporte statii de alimentare in fiecare cartier.
    Guvernele sa ofere subventii masive pentru panouri solare pentru blocuri, absolut fiecare cladire sa fie imbracata in panouri solare si fiecare parcare de bloc sa aiba cel putin 10 statii de incarcare fast charging si minim 50% din locurile de parcare sa fie "slow charging".
    Parcarile sa fie acoperite si acoperisul plin de panouri solare.
    9 64
  • Seriff
    @Ionut A, vise, nu se va intampla niciodata, apropo, eu am mers cu masini electrice si nu imi plac, mi se par plictisitoare, un 3.0 benzina sau chiar diesel mi se par mult mai interesante, plus ca poti sa mergi oriunde fara nici o grija, fara aplicatii, statii, autonomii penibile si le poti si vinde fara stres, electrica odata iesita din garantie nu ti-o mai cumpara nimeni, niciodata.
    53 8
  • Eu zic sa avem rabdare. Va fi o perioada de tranzitie, probabil mai lunga decat se asteapta lumea. Pana la urma nici trecerea de la caruta la automobil nu s-a facut peste noapte. Cat inca mai avem ambele optiuni, sa ne buccuram, fiecare alege ce-i place. Dupa 2035, vom vedea. Sanatosi sa fim!
    16 51
  • Tesla Inc (TSLA.O) delivered 75,842 China-made electric vehicles (EVs) in April, down 14.7% from March…
    Dar nu se prezintă totul roz!!!
    Si încă nu au început “problemele”… interesant ca Musk a spus ca va vinde 5 milioane/an, aproape cât vinde Mercedes si BMW la un loc, si totuși oamenii nu au aruncat cu roșii si ouă in el… așa ceată de creduli mai rar.
    In fine Toyota mișcă planeta de mulți, mulți ani si ce spun se cam întâmplă.
    Clar merg pe ce spune Toyota VS obsedații electricelor si asta nu ca nu vreau eu electrice… sa fie, dar minciuna si ipocrizia trebuie eliminate.
    Da-ți o căutare pe mobile sunt 587 de model Y la vânzare înmatriculate anul trecut, doar anul trecut!!! Cum naiba?
    Nu au nici 15.000 de km.
    Si le-au comandat unii in 2021 amețiți după ce si fost ei cu o Tesla si a accelerat in linie dreapta si acuma le vând…
    Si… 1221 de model 3, toate sub 15.000 km si toate înmatriculate in 2022.
    51 6
  • Mircea Badea
    citez: cand cineva te critica fara sa ii ceri parerea inseamna ca iti vrea raul!

    intre timp altii inventeaza tehnologi noi.

    @dutz, cum reussc aia in norvegia de le si cumpara masiv si le si folosesc?
    7 55
  • Ce legătura are Norvegia cu piața auto mondiala?… ce relevantă are Norvegia pentru a putea anticipa succesul sau succesul electricelor?
    In rest bravo lor si celor care reușesc sa reducă poluarea indiferent in ce măsura si prin ce mijloace.
    45 4
  • Mircea Badea
    e un exemplu pentru toti. nu au cea mai prielnica clima pt electricele de azi si totusi reusesc. nu sunt extraterestrii, nici macar cei mai bogati sau cei mai avansati tehnologic.

    deci altii la fel de bogati sau mai bogati nu vor sa le urmeze exemplu. si cred ca e mai usor sa pui pe camp panouri decat sa faci hidrocentrale ca ei.
    5 56
  • Toyota, noua Nokia.

    Dacă mâine Tesla model 3 şi VW ID.4 costă 25.000€ cu TVA inclus , nu mai cumpără nici dreaq maşini termice.

    Vorbim de maşini noi.

    Cei care au deja maşini şi nu vor să le schimbe, foarte bine, nu este asta problema.

    Nici cei 80% care achiziționează maşini SH.

    Doar nu un cumpărător de SH, care deci nu are bani de maşină nouă, trebuie incriminat sau altceva. Nici vorbă.

    Vorbim strict de maşini noi.


    PS aia cu China, vezi că Tesla nu are nicio vină, China se prăbuşeşte, stagnează... S-a umflat ca broasca-n pene... şi a supărat multă lume.
    4 57
  • Trilu Bragadiru
    Un exemplu remarcabil mai ales când toată bogăția țării se bazează producerea de energie și pe vânzarea de combustibili fosili: petrol, gaze etc.
    Apoi când ai 2 orașe și 3 sate la 50km una de alta, toate însumând 5 milioane, normal că poți creea infrastructura mult mai rapid
    2 4
  • @Cârnat penibil
    Românica locuiește la bloc, de unde trage cărbuni pe nas. Să fie și 5000 euro, Tesla e inutilă pentru trotineștii visători.
    48 6
  • Exact… mersi, ca nu m-am mai obosit sa scriu!!!
    42 5
  • @curca.afumata
    nu ati explicat nimic. deci tari mai bogate nu au nici macar ce au ei. california de exemplu trebuia sa aiba 99% electrice pana acum.
    pana si zona centrala a bucurestiului trebuia sa fie full electrica.
    3 43
  • @Dacia spring afumata
    Va deveni regulă, veți reuși să salvați planeta, dar nu și pe tanti Veta.
    38 2
  • Dragos
    Asta cu electrice vs motoare termice e ca Android vs Apple. Talibani de ambele parti..Vor face bani ambele, au nevoie doar de prostuti fanatici
    3 43
  • @trotinetist pe gaz
    Când vei fi incriminat pentru achiziționarea unui produs comercializat legal, vei vedea în ce tabără se află talibanii.
    32 2
  • @curca.afumata
    bosulica, schimbi motorul ce fumega cu unul electric si nu te incrimineaza nimeni.

    daca tu iti cumperi soba la bloc, e problema ta cum ii pui rezistente electrice..
    2 35
  • In nici 10 ani o sa fie mii de cimitire de masini electrice..motorul termic nu o sa dispara!!!
    28 5
  • @trotinetist sărac
    N-am niciun motiv să schimb motorul, electrica nu răspunde nevoilor mele, mi se rupe dacă tu crapi îh centrul orașului.

    La fel va fi și peste 30 de ani, avem priorități diferite. Mie mi se rupe de calitatea vieții tale, tu singur va trebui să muncești, să nu mai stai ca o lepră pe net, jignind în stânga și-n dreapta pentru că ești blocat într-un coteț comunist.
    27 3
  • @curca.afumata
    presimt ca te vei muta inapoi la tara...minim 50km de oras...
    1 19
  • Seriff
    Eu citesc comentariile in timp ce stau cu motorul diesel pornit pe loc, sper sa poluez cat mai mult.
    4 4
  • @sheriff
    normal, boss! educatia se vede de la motor si pana la naravuri..
    2 3
  • @sheriff
    btw, iti recomand sa-ti bagi..niste ulei de canepa in el si sa-l fumezi pe la spate
    1 3
  • @Mie mi se rupe de calitatea vieții tale
    @stau cu motorul diesel pornit pe loc, sper sa poluez cat mai mult
    --------------
    iata deci de ce termicele se cer eliminate si vor fi eliminate, din cauza unor specimene ignorante ca voi. v-o faceti cu mana voastra, niste salbatici pentru care traiul in comunitate e un chin, iar toleranta si empatia va sunt cuvinte necunoscute.
    5 5
  • Nu le lua ad litteram… erau niște metafore ;))
    Doar ca unii sunt/suntem sătui de ipocrizie.
    2 3
  • @dutzu
    iar te-ai contrazis in doar 2 fraze. clar e de la noxe...mai ales daca nu bate nici macar vantul..baltesc si in case noxele.
    1 1
  • Seriff
    Baieti, imi pare rau, azi dimineata, ce credeti?
    Am pornit din nou diesel-ul, astept sa fiu arestat, apropo ca mine au facut inca multe milioane de oameni in Europa, nasol nu?
    Urmatoarea masina va fi tot diesel, va pup, bafta in a visa la Dacia Spring.
    5 2
  • Buna dimineata.
    Apare un personaj aici pe chat pentru care a fi civilizat se reduce doar la faptul ca locuieste in oras si are probabil masina electrica.
    Atat poate creierul lui, a cere mai mult de la el este imposibil. Stai in oras si condu masina ta minunata electrica. Fi fericit ce calitate a vietii ai ca la tine viata la atat se reduce. Betoane si metal. Doamne, daca prostia ar durea ce bine ar fi.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru