Masini electrice

Miercuri, 08 Decembrie 2021 | Industrie

STUDIU: Industria auto va pierde 500.000 de angajați în Europa, din cauza mașinilor electrice

Un studiu efectuat de către PwC Strategy, sub îndrumarea Asociației Europene a Furnizorilor din Industria Auto (CLEPA) arată că mai mult de 500.000 de locuri de muncă în domeniul auto vor fi pierdute din cauza tranziției de la combustibili fosili la energie electrică.
Marti, 07 Decembrie 2021 | Industrie

Stellantis investește în dezvoltarea bateriilor solid state pentru vehicule electrice

Grupul Stellantis și Factorial Energy vor dezvolta în comun baterii de înaltă tensiune cu electrolit solid pentru vehiculele electrice. Tehnologia FEST, dezvoltată de Factorial, este mai sigură decât tehnologia convențională litiu-ion.
Marti, 07 Decembrie 2021 | Tehnologie

Stellantis a inaugurat 1 km de autostradă care încarcă mașinile electrice în mers

Stellantis a inaugurat "Arena del Futuro" în Italia. Pe scurt, vorbim despre un circuit de 1.05 kilometri (autostradă) care încarcă mașinile electrice în mers. Șoseaua este alimentată cu 1MW de energie.
Vineri, 03 Decembrie 2021 | Industrie

Toyota: Numai modele electrice comercializate în Europa de Vest până în 2035

Constructorul nipon de automobile a anunțat că toate mașinile comercializate în Europa de Vest până în 2035 vor fi cu zero emisii. Mai mult, până în 2030, Toyota susține că modelele electrice vor reprezenta cel puțin jumătate din portofoliul său.
Joi, 25 Noiembrie 2021 | Masini electrice si hibride

Marea Britanie: Locuințele noi vor fi obligate prin lege să aibă stații de încărcare pentru mașinile electrice

Guvernul Marii Britanii a anunțat că, începând din 2022, fiecare locuință nou construită (casă, bloc) va avea obligatoriu și stație de încărcare pentru mașinile electrice. Aceeași lege va obliga supermarket-urile și clădirile de birouri să aibă o astfel de stație de încărcare.
Vineri, 05 Noiembrie 2021 | Masini electrice si hibride

Citroen donează 6 mașini electrice unei insule grecești, inclusiv un Citroen Ami pentru poliție

În cadrul unui parteneriat cu Citroen, insula grecească Halki va fi transformată, progresiv, într-o economie "cu zero emisii". Pentru început, constructorul francez va dona 6 mașini electrice autorităților.
Joi, 04 Noiembrie 2021 | Tehnologie

Invenție britanică: baterie portabilă pentru încărcarea mașinilor electrice

Compania britanică ZipCharge a prezentat ZipCharge Go, prototipul unei baterii portabile pentru încărcarea mașinilor electrice. Aceasta are o capacitate între 4 și 8 kWh și o putere de încărcare de 7.2 kW.
Vineri, 29 Octombrie 2021 | Intern

Ministrul Mediului: România va avea 18.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, în 4-5 ani

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că țara noastră va avea 18.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, în 4-5 ani. Acestea vor fi instalate din banii de la Administrația Fondului pentru Mediu din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Vineri, 22 Octombrie 2021 | Industrie

PREMIERĂ: Europenii au înmatriculat mai multe mașini hibrid decât diesel

Propulsoarele pe benzină și diesel au pierdut și mai mult teren în Europa, în perioada iulie - septembrie 2021. Pentru prima oară, motorizările hibrid le-au depășit pe cele diesel, în Uniunea Europeană, din punct de vedere al numărului de mașini înmatriculate.
Miercuri, 20 Octombrie 2021 | Industrie

Xiaomi va lansa prima sa mașină: o electrică așteptată în 2024

Xiaomi va lansa, în 2024, prima sa mașină. Va fi, desigur, un vehicul cu zero emisii dezvoltat prin intermediul subsidiarei Xiaomi EV, înființată în urmă cu o lună.
Marti, 19 Octombrie 2021 | Industrie

Nissan Leaf se transformă în crossover. Schimbarea va avea loc în 2025

Potrivit șefului Nissan Europa, viitorul Nissan Leaf va fi un crossover cu zero emisii. Schimbarea este programată să aibă loc în 2025.
Miercuri, 06 Octombrie 2021 | Masini electrice si hibride

Elvețienii de la Piech au început testele cu viitorul model electric GT: peste 600 CP și 500 km autonomie

Start-up-ul elvețian Piech Automotive anunță că viitorul model sport, cu zero emisii, Piech GT a intrat în faza de testare. Versiunea finală urmează să fie lansată pe piață la jumătatea anului 2024.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 30 Septembrie 2021 | Industrie

Elvețienii de la ABB lansează cea mai puternică stație de încărcare pentru mașini electrice

Cel mai nou produs al companiei elvețiene ABB a fost numit Terra 360 și este descris ca fiind cea mai puternică stație de încărcare pentru mașini electrice. Aceasta are o putere maximă de 360 kW și poate încărca simultan 4 vehicule cu zero emisii.
Marti, 28 Septembrie 2021 | Masini electrice si hibride

Polestar anunță lansarea a trei modele electrice de performanță până în 2024

Compania suedeză a anunțat că va lansa trei modele electrice de performanță până în 2024. Printre ele se va număra și un SUV, Polestar 3, dezvoltat pe o arhitectură dedicată exclusiv mașinilor cu zero emisii.
Vineri, 17 Septembrie 2021 | Industrie

Bateriile uzate ale mașinilor electrice Hyundai, refolosite în parcuri fotovoltaice

Hyundai a semnat un memorandun de înțelegere cu doi giganți din domeniul energiei verzi pentru a le oferi o nouă viață bateriilor după ce nu mai pot fi folosite de mașinile cu zero emisii. Cei trei vor să vadă dacă acestea pot fi utilizate în cadrul parcurilor fotovoltaice.
Miercuri, 15 Septembrie 2021 | Economic

Rusia vrea să elimine taxele de drum pentru șoferii de mașini electrice

Guvernul de la Moscova va elimina taxele de drum pentru cetățenii care achiziționează și conduc mașini electrice, inițiativă ce face parte dintr-un pachet de măsuri pentru popularizarea vehiculelor cu emisii zero.
Miercuri, 15 Septembrie 2021 | Masini electrice si hibride

Rivian a produs primele exemplare de serie ale pick-up-ului electric R1T

Rivian a anunțat oficial începerea producției de serie pentru pick-up-ul electric R1T, iar primele unități vor ajunge în curând la clienți, conform companiei.
Miercuri, 15 Septembrie 2021 | Industrie

Topul țărilor UE cu cea mai slabă infrastructură pentru mașinile electrice: România este pe locul 5

România se numără printre țările UE cu o infrastructură slab dezvoltată pentru încărcarea mașinilor electrice, potrivit ultimelor date prezentate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Marti, 14 Septembrie 2021 | Tehnologie

Ford și BMW ar putea începe testele cu baterii solid-state de anul viitor

Ford și BMW vor avea în curând acces la baterii de tip solid-state pe care le vor testa pe mașini electrice începând din 2022, potrivit informațiilor apărute în presa americană.
Marti, 14 Septembrie 2021 | Industrie

China are “prea mulţi“ producători de maşini electrice, iar guvernul pregătește măsuri

China are "prea mulţi" producători de vehicule electrice (EV) şi guvernul va încuraja consolidarea, a afirmat ministrul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, Xiao Yaqing.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Nissan, masini electrice, Volvo, Mini, Nissan Leaf, masini hibride, mediu, electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru