Audi a livrat 120.000 de mașini electrice în 2022: Q4 e-tron, cel mai popular

de Alexandru Monenciu
Luni, 23.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul din Ingolstadt a livrat aproape 120.000 de mașini cu zero emisii, la nivel global, în 2022. Modelul Q4 e-tron a fost cel mai popular.

BMW a încheiat anul 2022 în fruntea clasamentului premium, iar Mercedes-Benz a ocupat poziția a doua. Cu peste 1.61 de milioane de mașini livrate anul trecut, germanii de la Audi au completat podiumul.

Mai important este că producătorul din Ingolstadt a livrat 118.196 de mașini cu zero emisii, cu 44.3% mai multe decât în 2021. SUV-ul Q4 e-tron a fost cel mai popular model electric al nemților. Acesta a fost urmat de e-tron GT și de e-tron.

Din totalul de 1.61 milioane de unități, 624.498 de mașini au fost livrate în Europa. Cu 1.2% mai multe comparativ cu 2021. De asemenea, divizia Audi Sport a livrat 29.417 de mașini pe Bătrânul Continent, o creștere de 30.8% față de 2021.

Cu 642.548 de unități livrate anul trecut, China rămâne cea mai importantă piață pentru germanii de la Audi. 

Din 2026, constructorul din Ingolstadt va lansa numai modele cu zero emisii.

via Audi

Comentarii (4)

  • Pai daca Audi livreaza cel mai mult in China, de ce e o problema pentru europeni sa accepte produsele chinezesti?
    La EuroNCAP ies foarte bine, deci sunt sigure.
    5 4
  • Doar 44% creștere??? Unde-i Mike/Edikkk ca ne-a poluat 2 ani cu obsesia lui? Vor fi varză vânzările la electrice anul acesta așa ca Mike fi “bărbat” pana la capăt, nu te da bătut, mai spune-ne cum vor exploda vânzările la electrice șamd.
    4 10
  • Hai sa inchidem ochii sa sa ne facem ca se vand doar dieseluri.
    120.000 doar Audi e un numar.
    La astea mai adaugam ceva de la VAG, BMW, Mercedes, Tesla, Hyundai, Kia, Volvo, Renault, Peugeot, etc.
    Deci nu mi se pare ca sunt putine, ci destule si cu trend de vanzari crescator.
    Si sa mentionam ca nu sunt pentru oricine.
    8 7
  • Nu cred ca am spus vreodată ca nu exista piața pentru electrice si este demonstrat ca pentru unii este o opțiune. Nu cred ca vor mai crește semnificativ (este pararea mea si posibil să greșesc).
    Se știe destul de clar care sunt limitările utilizării unei electrice si se știu si diferențele in ceea ce privește prețul de achiziție. Nu mai trebuie să discutam in previziunii citite din stele. Astăzi sunt suficiente electrice pe piața, nu sunt “cozi” (unii dai reduceri semnificative), in consecință nu este nici un motiv să nu asistam la creșteri semnificative… doar dacă piața vrea altceva.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru