PREMIERĂ: Mașinile electrice au reprezentat 10% din vânzările de mașini noi la nivel mondial

de Tiberiu Safta
Miercuri, 18.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor date furnizate de Wall Street Journal, mașinile electrice au reprezentat 10% din totalul de vânzări de mașini noi la nivel mondial, anul trecut. Aceasta reprezintă o premieră pentru industria auto, după ce au fost vândute aproape 8 milioane de astfel de vehicule pe plan global.

Anul 2022 este oficial cel mai bun an pentru mașinile electrice. Potrivit publicației americane Wall Street Journal, anul trecut au fost vândute nu mai puțin de 7.8 milioane de mașini electrice la nivel mondial. Asta înseamnă că 10% din totalul de mașini noi vândute au fost reprezentate de vehicule electrice, o premieră mondială.

Față de nivelul din 2021, vânzările de mașini electrice au crescut enorm, cu 68% pe plan mondial. Cea mai mare piață de mașini electrice a fost cea din China, care ocupă două treimi din vânzările globale de astfel de mașini cu zero emisii. Asta înseamnă că una din 5 mașini noi vândute în țara asiatică a fost electrică.

Între timp, în Europa, una din 10 mașini noi vândute anul trecut a fost electrică. Vehiculele cu zero emisii au reprezentat 25% din vânzările de mașini noi pe piața din Germania. Vânzările de mașini electrice pe Bătrânul Continent au crescut în special în luna decembrie, pentru ca clienții să poată beneficia de subvențiile din partea statului, înainte ca valoarea lor să fie redusă semnificativ.

De asemenea, dacă luăm în considerare și mașinile hibride cu încărcare la priză, atunci una din 5 mașini noi vândute în Europa a fost electrificată.

Creșteri la acest capitol s-au înregistrat și în Statele Unite. Anul trecut, 5.8% din totalul de mașini noi vândute peste Ocean au fost electrice, iar asta înseamnă, totuși, o creștere de 3.2% față de nivelul din 2021.

Anul trecut, Tesla a fost cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. Marca americană a fost urmată de chinezii de la BYD și SAIC Motor.

Deși 2022 a fost cel mai bun an pentru vânzările de mașini electrice, publicația preconizează că 2023 ar urma să fie un an dificil pentru aceste vehicule. Din cauza situației economice mai slabe, dar și a crizei de energie în special în Europa, cererea pentru astfel de mașini va scădea, iar clienții vor fi mai reticenți în cumpărarea acestor mașini.

via Carscoops

Comentarii (30)

  • PREMIERĂ: Mașinile neelectrificate au reprezentat 90% din vânzările de mașini noi la nivel mondial.

    90% !!
    34 17
  • Atkinson
    Probabil anul următor va fi primul an de scădere al segmentului electric, pe fondul crizei financiare.

    Va fi de ajuns pentru clienți să realizeze că noul trend de reducere treptată a emisiilor nu presupune să dai pe o electrică uzată moral cât pe două termice ultramoderne.

    E nevoie de răbdare. Poate prin 2035 electricele vor deveni atât de fiabile și ieftine încât vor îngropa concurența. Până atunci, clientul educat și neprost pe banii lui optează pentru o termică sau un (micro)hibrid de compromis.
    27 11
  • oricine
    Via Cilibia- Germania vrea să restricționeze încărcarea mașinilor electrice din cauza combinației cu pompele de căldură pentru încălzirea caselor (montate și alea în număr mare că nu prea mai este gaz motan) fapt ce a dus la creșterea enormă a consumului de energie electrică. Mai departe au început să apară problemele tehnice la rețeaua de distribuție și producție a curentului electric (în cea mai tehnică țară a planetei). Așa că viitorul electric va mai fi frânat un pic.
    21 8
  • Seriff
    Adica 90% din vanzari au fost reprezentate de termice, corect nu?
    Eu nu inteleg de ce se mai vorbeste de electrice, cand 90% din vanzari sunt de termice?
    10% e praf in ochi, 0 barat, nu exista practic.
    Concluzia: OAMENII NU VOR ELECTRICE!
    18 11
  • Mircea
    De vreo cativa ani vesticii trec la electrice fara probleme cu energia si alte abureli.
    Norvegieni, olandezi, englezi si acum si germanii, se pare ca nu impart aceeasi parere cu restul despre cumpararea de electrice si ei au experienta in domeniul asta.
    Nu cred ca vor scade vanzarile de electrice anul asta, ci din potriva. Si cele termice au probleme cu livrarile, dar lumea se face ca nu vede.
    China va produce binisor electrice si va exporta din ce in ce mai mult, deci vom vedea in continuare procente mai mari la vanzarile de electrice si din ce in ce mai mici la dieseluri.
    8 22
  • @i-dick
    "vor scădea" este versiunea în limba română.
    "din potrivă" nu există pe glob.

    La cât ești de agramat, cu siguranță rolul de enciclopedie electrică ți se potrivește mănușă.

    Norvegia închide prăvălia pe electrice la kg. Olanda are astăzi un parc auto învechit pentru că 3 triști electrici nu înseamnă parc auto. Englezii sunt oi, cei care s-au aruncat pe electrice află pe pielea lor că termica este de bază. Germanii se adaptează la ce vinde vw pentru că sunt clienți fideli, deci oi, scump și prost e OK pentru segmentul cap de gumă. Producătorii chinezi își caută debușeuri producătoare în UE pentru că zboară subvenția curând pentru produsele din afara UE.

    Variație pe aceeași temă, Tesla vinde mașini cu 35 k, adică discount 50% față de concurență. Posibil să se scoată 1-2 ani, însă concurența crapă instant la prețurile astea și csfncsf, bagi discounturi la termice. Șah mut.
    16 7
  • Andrei
    10% la nivel global e de fapt foarte mult, pentru că include America Centrala și de Sud, Africa, Asia Centrală, Asia de Sud-Est, orientul mijlociu, Turcia.
    Voi ăștia care nu va permiteți electrice și faceți aici pe deștepții: priviți partea plina a paharului. Pe măsură ce vestul trece rapid la electrice, vor fi mai multe cazane obosite pentru voi. Și mai ieftine, probabil.
    3 3
  • En gros
    "...pentru ca clienții să poată beneficia de subvențiile din partea statului,...",
    Dacă nu erau aceste "subvenții" cat credeți ca era acel 10%?.
    11 7
  • Trecerea la economia verde este semnată de toate ţările Uniunii Europene, UK, Norvegia, Elevația.

    Până în 2030 se face prima etapă iar în 2050 cea finală.

    Ceea ce înseamnă ELECTRIFICAREA ÎNTREGII ECONOMII !
    (cu excepţiile de rigoare)

    Asta înseamnă că totul trece pe pompe de căldură plus maşini electrice pentru cetăţeni.

    Câteva date: creşterea şi instalarea de pompe de căldură a crescut foarte mult în 2022 !! (accelerând din 2020, 2021 şi 2022) în toată Europa !

    Căutaţi pe twitter datele bloomberg !

    Şi culmea, în China este creşterea mai mare decât în Europa!

    Vorbim de variaţii de peste 50%-100% pe an, în ultimii 3 ani.

    Şi?

    Nimeni nu a rămas pe întuneric, nimeni nu ţipă în Vest, numai românii...

    Să repetăm, în Germania se vând 25% full electrice.
    Aia, ţara dieselului... sau... Care a fost... a dieselului.
    5 19
  • Păcat că nu pot să pun linkurile Twitter, oricum graficele, datele sunt impresionante !
    3 18
  • Fabuloase chear
    5 7
  • Oricum electricele sunt marfa
    4 5
  • Seriff
    Ba Mike tu nu vezii ca vorbestii sa na-dormi ce boala
    5 6
  • „i-au” Mike
    „Chear” mai fabuloase ca tine?
    5 4
  • Electricele o fi ele numa 10 la suta dar
    3 4
  • Mai fabuloase DECAT mine, nu CA mine, daca tot ma iei asa, desteptaciune!
    3 4
  • Eu doar fac pe
    3 2
  • Seriff
    Eu chear sunt
    4 1
  • Asa e, ca doar se spune 3 mai mare ca 2, nu?
    Vai de teasta ta, o porti doar ca sa nu te ploua-n gat!
    4 4
  • @Mike
    la 18.01.2023, 21:19

    Ai probleme psihice grave !

    Apoi pentru restul care au votat negativ, degeaba, inutil, ... REALITATEA în lume este cea care v-am prezentat-o indiferent ce vă place sau nu.

    Acum, nu datorită acestui fake Mike patetic, dar (re)evaluez că rolul meu aici s-a cam terminat.

    Informaţia a fost împărtăşită.

    Cei care au vrut... altceva, în lumea diesel în care trăiam... au putut să vadă că nu sunt singuri.

    La revedere sau de fapt... Adio.

    Edikkk
    3 9
  • Seriff
    Hai ma nu te supara tu nu sti de gluma ca mai suntem si alti ca tine uni mai rau ce sa facem mergem inainte ca inainte era mai bine
    5 2
  • Seriff
    Mike unde teai dus tu Mike
    6 1
  • Trist după miliardele băgate in electrice, doar un anemic 10%… anul acesta va fi mai rău.
    Mircea da jos ochelarii de cal si nu mai repeta obsesiv cele câteva tari nordice care sunt de pe alta planeta (putere de cumpărare, infrastructura etc) ți-am zis ca toți au campare diesel pentru concedii, sa nu uiți… toți cei enumerați de tine nu reprezintă mimic față de totalul pieței auto sau versus km care se parcurg anual la nivel planetar.
    Poți sa pui numele a 10 tari care reprezintă 0,1% din piața.
    Mike… pot sa semneze ce vor ei ca nu-i doare pixul (stiloul cu peniță de aur), dar toate manjetele alea albe nu vor face nici infrastructura, nici curent si nici nu vor dezvolta Electricele sa devină utilizabile si la preț accesibil.
    Dacă nici acum nu realizați ca sunteți deplasați si obsedați fără nici un sens… asta este, câțiva dobitoci in plus nu se simte ca-i plin oricum.
    PS felicitări celor care au aruncat cu 20% in plus pentru o Tesla (postez peste tot ca nu mi greu) ;)
    7 4
  • Adio e-Dick!
    Nu îți mulțumim pentru activitate că n-avem pentru ce. Doar ne-ai îngrețoșat pe toți cu obsesia ta.
    Dacă revii (inclusiv cu alt pseudonim) înseamnă că ești lipsit de demnitate.
    Vaya con Dios!
    3 3
  • Banditos
    Aha!...ati pus botu'...e greu sa vorbeasca si sa "demisioneze" altul in locul lui. Ha-Ha. Ha-Ha.

    Edikk e mai tanar decat Inexorabil. Daca "moshul" s-a dus, pe asta inca il vom avea prin preajma.
    4 2
  • Seriff
    E un cretin pe aici care se semneaza cu user-ul meu, presupun ca e ori Mike (Edikk), Mircea sau alt distrus, prietene daca atat te duce capul, zici ca ai 12 ani, stai sa te semnezi cu user-ul meu, atat de praf esti.
    5 4
  • Seriff
    Da, recunosc, sunt un cretin!
    5 6
  • inexorabil
    Ce ziceţi: oi fi eu, n-oi fi eu…Test instant de inteligenţă: ghiciţi dacă este moş inexo sau vreun impostor care îi confiscă nick-ul cel care promite următoarele: voi înnegri România cu sângele spurcat al securiştilor…
    0 2
  • Mircea Badea
    10% e muuult! parca ieri era 1%. si creste exponential. in 2025 vor fi 30% macar.
    1 6
  • @guguman
    În România se vând 10 000 bucăți electrice, cât permite fondul de mediu. :)
    Dacă asta înseamnă 30% din vânzări, colegii tăi samsari vor muri de foame.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru