Land Rover Defender clasic și prima generație Range Rover, transformate în mașini electrice

de Tiberiu Safta
Luni, 19.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Everrati au transformat două modele clasice Land Rover în mașini electrice. Astfel, prima generație a lui Range Rover, precum și clasicul Defender au fost convertite în modele cu zero emisii.

Compania Everrati este specializată în transformarea unor modele clasice în mașini electrice. De data aceasta, britanicii au luat două modele clasice Land Rover și le-au transformat special în modele cu zero emisii.

Este vorba despre prima generație Range Rover și despre clasicul Land Rover Defender. Înainte ca aceste modele să fie convertite în mașini electrice, ele au fost complet restaurate. Apoi, vechile motoare termice au fost scoase pentru a face loc unui propulsor electric, iar șasiurile celor două modele au fost modificate special pentru a acomoda acumulatorii.

Astfel, cele două modele clasice beneficiază de un motor electric trifazat și de o cutie de viteze cu o singură treaptă la înaintare. Conversia electrică este reversibilă, astfel încât clienții vor putea să monteze la loc motoarele și cutiile originale dacă doresc.

Alături de conversia electrică, Everrati aduce și instrumentare noi, desenate în stil retro. Tot la interior sunt folosite și materiale noi, sustenabile pentru scaune, planșa de bord și pentru panourile portierelor.

Prețul lui Range Rover clasic transformat în mașină electrică pornește de la 230.000 de lire sterline, în timp ce modelul Defender convertit într-un model cu zero emisii pleacă de la 185.000 de lire sterline.

via Everrati

Comentarii (1)

  • Omu’
    Foarte frumos! Dacă producătorii au fost incompetenți atunci, acum le reparăm greșelile.
    Am și eu un ARO 243, poate îl duc acolo, la Everrati să mi-l electrific. Voi sparge gura târgului!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru