Noua invenție ZF: Centuri de siguranță încălzite, pentru mașinile electrice

de Alexandru Monenciu
Joi, 05.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la ZF au publicat primele informații despre așa numita Heat Belt, o centură de siguranță încălzită, destinată mașinilor electrice. Autonomia ar crește cu 15% la temperaturi scăzute cu ajutorul acestei tehnologii.

Mașinile cu zero emisii și temperaturile scăzute nu sunt foarte buni prieteni. Dar producătorii caută încontinuu soluții pentru a crește eficiența vehiculelor electrice atunci când temperaturile din termometre scad la valori de iarnă.

Tocmai de acest motiv, cei de la ZF au dezvoltat așa numita Heat Belt sau, cu alte cuvinte, centurile de siguranță încălzite. Desigur, nu o putem numi chiar o inovație, pentru că și alte nume din industria auto au cochetat cu această idee, spre exemplu Ford și Mercedes-Benz.

Revenind la tehnologia celor de la ZF, aceștia susțin că o serie de conductori sunt integrați în centura de siguranță și că grosimea țesăturii nu este influențată prea mult. Mai mult, centurile nu se comportă diferit de unele clasice, astfel că montarea lor nu necesită modificări speciale.

Centurile de siguranță încălzite utilizează circa 70W și se încălzesc la o temperatură de până la 40 de grade Celsius.

Dacă sunt dotate cu acest echipament, cei de la ZF afirmă că autonomia unei mașini electrice ar putea crește cu până la 15% la temperaturi scăzute.

via ZF

Comentarii (4)

  • Daca nici asta nu mai ii motiv sa treci pe electric

    Colosal centura incalzita
    3 4
  • Tot n-am inteles cum se genereaza o crestere a autonomiei cu centura asta incalzita? Iti pornesti centura si atunci nu mai ai nevoie de incalzire in habitaclu si respectiv creste autonomia?
    Stimati redactori Automarket, va rugam sa fiti mai expliciti si mai clari in articole. Oricum, mai mult aveti "video-articole", cu linkuri de pe youtube.
    6 2
  • Scaun încălzit… excelent, volan încălzit este ok, dar centuri încălzite mai ales iarna când ești destul de îmbrăcat mi se oare o chestie aproape inutilă. Referitor la creșterea cu 15% a autonomiei… bănuiesc ca este vorba de aceeași cercetători englezi, abureli!!!
    3 1
  • Mircea Badea
    eu n-am nevoie de nimic incalzit si nici de centura.

    unii totusi au nevoie de centuri in jurul capului, cu curenti si camp magnetic, si neizolate bine...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru