ZF

Vineri, 15 Decembrie 2023 | Industrie

ZF deschide șampania: a produs 3 milioane de motoare electrice

Germanii de la ZF au motiv de sărbătoare. Compania a produs peste 3 milioane de motoare electrice, reușind să își dubleze producția în doar 18 luni.
Marti, 14 Noiembrie 2023 | Tehnologie

Noutăți de la ZF: sistem de frânare complet electromagnetic

ZF a prezentat un sistem de frânare complet electromagnetic. Cu alte cuvinte, forța de frânare, la fiecare roată, este generată de un motor electric, eliminând astfel sistemul hidraulic.
Duminica, 06 August 2023 | Siguranta

Inovație ZF: centură de siguranță care modifică poziția pasagerilor pentru atenuarea rănilor în caz de accident

Germanii de la ZF au dezvoltat o centură de siguranță conectată, care modifică poziția ocupantului și ajută la atenuarea rănilor în caz de accident.
Vineri, 04 August 2023 | Feature

REPORTAJ: Am fost acasă la ZF pentru a descoperi motoarele electrice ale viitorului

Am călătorit la Friedrichshafen, Germania, casa celor de la ZF, pentru a vedea un nou motor electric revoluționar, o mașină ale cărei roți virează la 80 de grade și un propulsor electric pentru camioane.
Joi, 05 Ianuarie 2023 | Tehnologie

Noua invenție ZF: Centuri de siguranță încălzite, pentru mașinile electrice

Cei de la ZF au publicat primele informații despre așa numita Heat Belt, o centură de siguranță încălzită, destinată mașinilor electrice. Autonomia ar crește cu 15% la temperaturi scăzute cu ajutorul acestei tehnologii.
Miercuri, 24 Iulie 2019 | Siguranta

Airbag-urile externe pentru coliziuni laterale vor fi capabile să anticipeze accidentele: lansarea pe piață ar putea avea loc în 2023

Producătorii auto vor putea introduce airbag-uri externe pentru coliziuni laterale care vor fi capabile să anticipeze accidentele, iar lansarea pe piață a acestora este programată pentru 2023.
Miercuri, 10 August 2016 | Industrie

Grupul Fiat-Chrysler recheamă în service 500.000 de mașini din cauza unor probleme ale cutiei automate ZF cu nouă trepte

ZF a anunțat că jumătate de milion de mașini ale Grupului FCA vor avea nevoie de o revizuire pentru a nu mai trece singure în treapta N. Recall-ul ar urma să vizeze și alte modele din industrie, următorii pe listă fiind cei de la Land Rover.
Marti, 05 Iulie 2016 | Industrie

Un nou scandal loveşte industria auto germană: Volkswagen, BMW şi Daimler, acuzate că au fixat preţurile la oţel

Volkswagen, BMW, Daimler şi furnizorii de componente Bosch şi ZF sunt anchetaţi în Germania pentru o posibilă fixare a preţurilor la oţel, cel mai utilizat material în producţia de maşini.
Luni, 13 Iulie 2015 | Concepte

Maşina care învaţă traseele tale zilnice şi virează roţile din faţă la aproape 90 de grade: ZF Smart Urban Vehicle

Producătorul de componente ZF propune o serie de sisteme utile pe maşinile de oraş. Acestea au fost montate pe un concept de oraş denumit Smart Urban Vehicle.
Marti, 19 Noiembrie 2013 | Economic

Volkswagen domină topul investiţiilor în cercetare şi dezvoltare la nivel mondial

Volkswagen Group este compania care investeşte cel mai mult în cercetare şi dezvoltare la nivel mondial. Clasamentul primelor 2000 de companii din toate domeniile este însă înţesat de corporaţii auto.
Miercuri, 27 Februarie 2013 | GENEVA 2013

Land Rover prezintă la Geneva o transmisie automată cu 9 trepte

Englezii de la Land Rover vor prezenta la Salonul Auto de la Geneva o transmisie automată cu nouă trepte. Aceasta a fost dezvoltată alături de specialiştii de la ZF şi va înlocui vechile unităţi cu şase trepte.
Marti, 06 Noiembrie 2012 | General

Şeful ZF: "Nouă trepte de viteză sunt suficiente"

Stefan Sommer, CEO-ul companiei ZF, consideră că lupta treptelor de viteză s-ar putea opri la numărul nouă. Şeful celebrului furnizor de transmisii consideră că nu ar fi necesare mai mult de nouă trepte.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 06 Octombrie 2011 | Modele noi

Jeep Grand Cherokee va primi o transmisie automată cu opt trepte

Oficialii Jeep şi-au anunţat intenţia de a echipa modelul Grand Cherokee cu o transmisie automată cu opt trepte. Americanii investighează posibilitatea utilizării unei transmisii cu nouă rapoarte.
Marti, 06 Septembrie 2011 | FRANKFURT 2011

ZF lansează la Frankfurt prima transmisie automată cu 9 trepte

Germanii de la ZF vor lansa la Salonul de la Frankfurt prima cutie automată cu nouă trepte din lumea auto. Aceasta va putea fi comendată de marii constructori începând cu 2012.
Miercuri, 08 Iunie 2011 | Modele noi

ZF a prezentat 9HP, prima transmisie automată cu nouă trepte

ZF a creat o transmisie automată cu nouă trepte destinată vehiculelor cu motorul transversal. Suportă start/stop, tracţiune integrală şi rezistă la un cuplu maxim între 280 şi 480 Nm.
Miercuri, 12 Ianuarie 2011 | Modele noi

ZF a dezvăluit o transmisie automată cu nouă trepte

În timp ce unii constructori încă oferă transmisii automate cu patru sau cinci trepte, cei de la ZF au prezentat la Detroit o cutie de viteze automată cu nouă trepte, destinată automobilelor cu tracţiune faţă şi motor transversal.
Vineri, 28 August 2009 | Tehnologie

Transmisiile cu dublu-ambreiaj de la BMW vor fi inlocuite de cutii cu 8 trepte

Producatorul german de subansamble auto ZF a anuntat ca BMW ar putea sa renunte la transmisiile cu dublu ambreiaj in favoarea cutiilor de viteza automate cu opt trepte. Aceeasi masura ar putea fi luata si de Porsche in privinta transmisiilor PDK.
Miercuri, 05 August 2009 | Tehnologie

ZF va lansa o cutie de viteze cu 6% mai economica in 2010

Inginerii ZF vor lansa o cutie de viteze automata cu opt trepte in anul 2010, iar BMW va fi primul producator de automobile care o va utiliza.
Marti, 24 Martie 2009 | Concepte

Conceptul Rolls Royce 200EX ascunde un V12 de 507 cai

Oficialii Rolls Royce au anuntat ca prototipul 200EX, dezvaluit la Geneva, ascunde sub capota o unitate V12 de peste 500 de cai putere.
Miercuri, 25 Februarie 2009 | Modele noi

OFICIAL: Continental Supersports, cel mai rapid Bentley din istorie

Bentley a dezvaluit primele imagini si detalii despre noul sau supercar ecologic, Continental Supersports.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Porsche, Mercedes-Benz, Hyundai, Aston Martin, Lexus, Bentley, Concept, Chrysler
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru