OFICIAL: Continental Supersports, cel mai rapid Bentley din istorie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.02.2009
Bentley a dezvaluit primele imagini si detalii despre noul sau supercar ecologic, Continental Supersports.

Esential

630 CP dezvolta motorul W12 al lui Bentley Continental Supersports.
3.9 secunde ii sunt necesare Bentley-ului ecologic pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Bentley a publicat primele imagini si informatii despre primul sau supercar ecologic, Continental Supersports, care este totodata si cel mai puternic model fabricat de compania din Crewe. Noul Continental Supersports dezvolta 630 CP si 800 Nm si functioneaza cu bioetanol E85.

Viteza maxima a acestui model este de 328 km/h, iar primii 100km/h sunt atinsi dupa doar 3.9 secunde, datorita unei noi configuratii a transmisiei automate ZF. In comparatie cu acesta, Bentley Continental GT Speed poate sa atinga 325 km/h, iar timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h este de 4.5 secunde. In comparatie cu modelul de la care s-a pornit, Continental GT Speed, noul supercar ecologic de la Bentley are 30 CP si 50 Nm in plus, iar masa modelului este mai mica cu 110 kilograme.

Inginerii Bentley au reusit sa reduca masa acestui model renuntand la bancheta din spate si inlocuind ornamentele interioare cu elemente din carbon si alcantara, iar modelul a primit jante de aliaj de 20 inch. Pe langa asta, Continental Supersports a primit discuri de frana din carbon, pentru a obtine performante mai bune la franare.

Directia, suspensia si amortizoarele au fost revizutie, iar puterea este impartita in raport 40:60 intre puntile fata si spate.

In materie de design, modelul a primit cateva fante de aer pe capota pentru a putea raci mai bine motorul, iar aripile din spate au o curbura accentuata pentru a face loc ecartamentului marit al puntii spate. Bentley Continental Supersports beneficiaza de tehnologia FlexFuel, care ii permite sa functioneze atat pe benzina, cat si pe bioetanol E85.

Noul supercar ecologic de la Bentley emite 388 grame de CO2/km, spre deosebire de modelul Continental GT Speed, care emite 396 grame de CO2/km. Consumul de carburant preconizat pentru noul Bentley Supersports este de 16.33 litri la 100 km parcursi, pe cand modelul Continental GT Speed are un consum de 16.62 litri la 100 km parcursi.

Via | Bentley

Comentarii (2)

  • Bun si asa...
    Ma asteptam la un model mai nou, mai luxos, mai spectaculos... dar e bun si asa... Continental'ul e inca in forma...
    0 0
  • ecologic?
    Moama, ce reducere de noxe si ce economie de combustibil!!! Asta da masina ecologica...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru