ZF va lansa o cutie de viteze cu 6% mai economica in 2010

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 05.08.2009
Inginerii ZF vor lansa o cutie de viteze automata cu opt trepte in anul 2010, iar BMW va fi primul producator de automobile care o va utiliza.

Producatorul german de cutii de viteze ZF va lansa o transmisie automata cu opt trepte in anul 2010, care va oferi un consum de carburant scazut. Conceptul acestei cutii de viteze a fost prezentat in 2007 la Viena Motor Symposium, si versiunea de productie a acesteia va fi disponibila pe numeroase modele de varf incepand cu anul viitor. Pe langa noua transmisie, inginerii ZF au dezvoltat o serie de tehnologii inteligente, care vor mari autonomia vehiculelor pe benzina cu 18%, pe cand hibridele vor putea parcurge cu 30% mai multi km cu aceeasi cantitate de carburant.

Oficialii ZF au motivat performantele promise prin intermediul materialelor usoare si elementelor electrice eficiente, care vor inlocui mecanismele mecanice. Transmisiile cu mai mult de sase trepte de viteza sunt primul pas in introducerea acestor noi tehnologii. In comparatie cu o transmisie automata cu sase trepte, o cutie de viteze cu opt trepte este cu 6% mai economica. Pe langa asta, oficialii ZF au dezvaluit ca un sistem electric de servo-directie scade consumul de carburant cu circa 2-3% fata de sistemele conventionale, pe cand un stabilizator electronic activ al ruliului caroseriei reuseste sa mareasca eficienta unui vehicul cu unul sau chiar doua procente.

Tehnicienii ZF au creat un sistem Stop/Start special pentru transmisiile sale automate, care micsoreaza consumul de carburant cu aproape 5%. Alaturi de acesta, ZF ofera si o cutie de transfer extrem de usoara pentru modelele cu tractiune integrala, precum si un set de planetare care reduc consumul de carburant cu aproape 1.5%.

Primul producator care va introduce noua cutie de viteze ZF cu opt trepte este BMW.

Via | MotorAuthority

Comentarii (3)

  • Stelian_Opincariu
    Super................in final economie,
    3 3
  • BMW
    Bravo BMW voi sunteti cei mai buni.
    3 3
  • Laurentiu
    BMW!?
    @bmw
    de ce bravo bmw? ca nu e facuta de ei. nu ma prind care e meritul celor de la bmw...
    e facuta de ZF...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru