Grupul Fiat-Chrysler recheamă în service 500.000 de mașini din cauza unor probleme ale cutiei automate ZF cu nouă trepte

de Bogdan Mirică
Miercuri, 10.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
ZF a anunțat că jumătate de milion de mașini ale Grupului FCA vor avea nevoie de o revizuire pentru a nu mai trece singure în treapta N. Recall-ul ar urma să vizeze și alte modele din industrie, următorii pe listă fiind cei de la Land Rover.

Unul dintre primii constructori din lume care au introdus cutii automate cu nouă rapoarte, FCA se vede nevoit să anunțe un recall important din cauza principalului său furnizor.

ZF, cel mai mare nume la nivel mondial în domeniul transmisiilor, a anunțat că aproximativ jumătate de milion de cutii automate furnizate Grupului Fiat-Chrysler au o problemă. Din fericire pentru noi europenii, toate cele 505.000 de unități afectate de recall s-au vândut doar în Statele Unite.

Potrivit celor de la ZF, cutia automată cu nouă rapoarte ar putea să treacă singură în treapta N (Neutral). Pentru a rezolva această problemă, ZF va oferi un update de soft. Modelele afectate sunt mai multe versiuni 2014 și 2015 ale modelelor Chrysler 200 și Pacifica, Fiat 500X, Jeep Cherokee și Renegade și Ram Promaster.

Esential 505.000 de cutii automate cu nouă rapoarte vor fi rechemate în service pentru defecțiunea raportată de ZF.
Pe lângă cele 505.000 de unități afectate în interiorul Grupului FCA, există și alte modele care vor suferi de pe urma anunțului făcut de ZF.
Printre ele se numără Land Rover Discovery Sport, Acura V6 TLX și Honda Pilot.

ZF nu este la prima problemă de acest gen. Furnizorul de transmisii a înregistrat o defecțiune similară și în cazul cutiei automate cu opt trepte. Din această cauză, același Grup FCA a fost nevoit să anunțe un recall de aproape un milion de unități în decursul anului trecut.

Mai mult, există în prezent o anchetă în desfășurare care cercetează cauzele morții lui Anton Yelchin, actorul de 27 de ani cunoscut din ultimul film Star Trek. Acesta a fost strivit de mașina sa, un Jeep Grand Cherokee, după ce se presupune că transmisia a trecut singură în treapta N.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru