Conceptul Rolls Royce 200EX ascunde un V12 de 507 cai

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.03.2009
Oficialii Rolls Royce au anuntat ca prototipul 200EX, dezvaluit la Geneva, ascunde sub capota o unitate V12 de peste 500 de cai putere.

Dezvaluit luna aceasta in cadrul Salonului Auto de la Geneva, conceptul Rolls Royce 200EX a fost invaluit in mister pana astazi, cand constructorul britanic a decis sa publice si o serie de date tehnice.

Spre uimirea tuturor, prototipul nu este propulsat de un motor V8 de 4.4 litri de provenienta BMW, asa cum era anticipat. Solutia gasita a fost un motor V12 de 6.6 litri, capabil sa dezvolte aproximativ 500 de cai putere. Resursele vor fi cuplate la o transmisie automata ZF cu opt rapoarte.

In aceste conditii, versiunea de serie derivata din 200EX va fi mai puternica decat varful de gama Phantom, care beneficiaza de serviciile unui V12 de 453 de cai putere si 720 Nm.

Tom Purves, presedintele Rolls Royce, a declarat ca viitorul RR4 va fi un model de lux autentic, care va combina perfect confortul cu performanta. "Noi am creat aceasta masina pentru a fi mult mai dinamica, astfel incat proprietarii sa fie tentati sa o si conduca."

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru