Vânzările de mașini electrice din România au crescut cu 300% în primele 9 luni

de Tiberiu Safta
Luni, 07.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul de mașini electrice vândute în țara noastră a crescut semnificativ în acest an. De la începutul anului și până în septembrie, vânzările de mașini electrice din România au crescut cu peste 300%. România se plasează în primele 8 țări din Uniunea Europeană la acest capitol.

Nu mai este un secret că mașinile electrice sunt din ce în ce mai dese pe șoselele din România și din Europa. În acest an, vânzările de mașini electrice au crescut semnificativ față de anul trecut. Mai exact, în perioada ianuarie-septembrie, vânzările de mașini electrice au crescut cu peste 300% în România față de aceeași perioadă din 2021.

Această creștere se traduce prin 7719 de mașini electrice vândute în țara noastră, potrivit datelor furnizate de publicația Profit. Mai mult, această creștere plasează România în primele 8 țări din Uniunea Europeană la acest capitol, iar România s-a bucurat de cea mai mare creștere a vânzărilor de mașini electrice din Europa de Est.

De asemenea, în perioada iulie-septembrie, vânzările de mașini electrice au crescut cu 213% în țara noastră. Asta înseamnă 3259 de astfel de vehicule înmatriculate în această perioadă, cu 2200 de exemplare mai multe față de aceeași perioadă din 2021.

Nu doar piața din România se bucură de creșteri importante în segmentul electricelor, ci și cele mai importante piețe din Europa.

Atât Germania, cât și Franța s-au bucurat fiecare de o creștere cu peste 35.000 de mașini electrice în plus față de primele 9 luni din 2021. La nivelul întregului continent au fost înmatriculate peste 716.000 de mașini electrice în perioada ianuarie-septembrie. Adică o creștere de 26% față de anul trecut.

După primele 3 trimestre, ponderea mașinilor electrice în Europa a ajuns să fie de 12%. Ponderea acestor vehicule este apropiată de cea a mașinilor cu motoare diesel, care este de 16.5%. Motorul pe benzină rămâne cea mai populară alegere în rândul europenilor, cu o pondere de puțin sub 40%, iar ponderea mașinilor cu motoare hibride este de 22.6%.

via Profit

Comentarii (17)

  • QED

    PS "trăiască" AM care a reînceput obiceiul cenzurării fără motiv
    4 27
  • Seriff
    ''După primele 3 trimestre, ponderea mașinilor electrice în Europa a ajuns să fie de 12%''
    Cu atat de multa propaganda si subveniti imense de la stat, doar 12%? Nici macar un sfert, e clar, si-a dat lumea seama de teapa.
    33 18
  • Sa se scoata subventia si o sa scada cu 290% imediat.
    19 21
  • @Seriff, cred ca este problema si de disponibilitate - in multe cazuri, cererea depaseste oferta
    8 18
  • România e printre primele la procent de creștere. În realitate 30% dintre mașinile înmatriculate sunt noi, 10% dintre cele noi sunt electrice și 50% dintre cele electrice nu sunt spring.
    16 0
  • @Seriff
    Si-a dat lumea seama de teapa, iti dai seama dupa crestere. Asa se manifesta teapa: lumea ia mai mult.
    Stii de ce teapa si-a dat seama lumea cu adevarat? Teapa data de VAG, e in picaj continuu, pierde teren. Vezi cele mai cumparate masini in tara, vezi apoi Olanda, Franta, Germania, Anglia.
    Cand umbli cu mizerii, isi da lumea (desteapta) seama.
    7 17
  • Ceva mai important si dureros:
    https://www.g4media.ro/presa-germana-soselele-cele-mai-periculoase-din-ue-sunt-in-romania.html
    8 3
  • @Valdo
    11k euro nu mai înseamnă nimic. Atunci să vedem un client care pune în balanță un spring cu toate update-urile din 2023 vs o mazda 3 cu interior premium uzat moral.
    15 4
  • Bine ca mai avem si romani sanatosi la cap si mai evoluati.
    3 7
  • Spârț
    Pe OLX sunt peste 60 de anunțuri de vânzare ale mașinilor Spring.
    Asta mă face să cred că sunt foarte mulți cei care au comandat această mașină crezând că vor face un profit rapid din revânzarea acesteia (și au cam rămas cu ele...).

    Vom vedea anul viitor câte Springuri (și câte electrice, în general) se vor mai vinde...
    7 1
  • Seriff
    @Spart, sa fii sigur, le-au luat cu rabla cu 9000-10000 si le vand cu 12000, asta afacere, dupa vin astia in presa si zic mama ce se vand, vor romanii electrice.
    8 1
  • Daca dupa pedepsirea masinilor cu benzina si motorina in felul barbar de care stim cu totii ponderea masinilor cu baterii e doar 12%, asta spune multe. Daca s-ar scoate acele subventii si masinutzele cu baterii ar rivaliza de la egal la egal cu masinile termice, nu ar face nici 3% vanzari. Dar astea sunt detalii care nu intereseaza pe nimeni, n-asha? :)

    Vestea buna e ca oamenii sunt lucizi si inteleg exact tzeapa uluitoare care sunt aceste erori tehnologice. Acea crestere de 300% e "din cauza" lui Șpring. Daca nu era acea gluma proasta de masina, cifrele nu aratau asa de "spectaculos". In fine, dati-i inainte cu porcariile astea! Mult succes! :)
    7 2
  • Nu suntem mai „europeni” daca am vândut cu 300% mai multe mașini electrice.
    Peste 7000 de mașini electrice este totuși o picătură in ocean. Aceasta cifra pentru cei Pro-electrice nu salvează planeta si pentru cei Contra-Electrice 70 mil€ subvenție (dintre care o mare parte sunt bani europeni), este tot o picătură in oceanul cheltuielilor inutile făcute de guvern.
    Cam acum o luna a fost un articol despre ce a spus Tavares despre €7 si orizontul „fatal” 2035. Omul are dreptate (din punctul meu de vedere) si in 15 noiembrie UE va stabili normele €7, după care discutam despre viitorul mașinilor, oricare ar fi ele. In balanța deciziilor sunt: criza economica profunda si degradarea accentuata a climei
    2 5
  • Seriff
    Sa puna norme euro 7 si la avioanele cu care se plimba de 20 de ori pe an
    7 2
  • @sherifutzu
    cand te-a afumat ultima data un avion? sau zbori cu gainile ?
    1 7
  • Pe tine când te-a afumat ultima data o mașină din Rusia, China, SUA, Brazilia, Africa de Sud etc. Faci parte din cei care cred ca Electricele au zero emisii doar pentru ca producerea curentului este la 50 de km de unde se plimba masina… vai de capul nostru cu “ușurei” ca voi… va convinge oricine cu vorbe, nici măcar o găleata de plastic si un litru de ulei nu trebuie sa cheltuiască… nu “investi” in Bitcoin ca-i țeapă așa ca sa vorbim ceva util.
    5 4
  • Seriff
    Pe mine cel mai rau ma afuma hipsterii spalati pe creier de propaganda eco, nu ma afuma masinile, nu am nici o problema cu ele, nu sunt spalat pe creier de Greta.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru