Stellantis vrea să producă în India mașini electrice accesibile. Ele ar urma să se vândă în Europa

de Tiberiu Safta
Vineri, 25.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis a anunțat oficial că dorește să stabilească un parteneriat cu o uzină din India. Acolo vor fi produse viitoarele modele electrice destinate pieței europene, datorită costurilor de producție reduse comparativ cu cele din Europa.

Stellantis, grupul multinațional care include mărci europene importante ca Opel, Peugeot, Fiat și altele, a anunțat că dorește să mute producția viitoarelor sale modele cu zero emisii în India. În acest sens, grupul condus de Carlos Tavares va adopta o strategie similară cu cea de la Dacia, care produce unicul său model electric Spring în China, datorită costurilor de producție reduse.

Potrivit șefului grupului multinațional, se pare că valoarea costurilor de producție de mașini electrice în Europa face ca acestea să devină inaccesibile. "În prezent, Europa nu poate produce vehicule electrice accesibile", a declarat Tavares. "Așa că marea oportunitate pentru India ar fi să poată vinde mașini compacte electrice la un preț accesibil, protejând profitabilitatea."

Stellantis dorește ca majoritatea mărcilor din grupul său să devină pur electrice până la începutul deceniului viitor. În ciuda acestui plan de electrificare, Tavares a avertizat de mai multe ori că mașinile electrice accesibile vor ajunge pe piață abia în următorii 5 sau 6 ani.

Deocamdată nu se știe locul exact unde vor fi produse viitoarele modele în India.

Potrivit agenției de presă Reuters, această afacere nouă ar urma să fie încheiată la finalul anului viitor.

via Economica

Comentarii (3)

  • astia au 1000 de fabrici in Europa si lucreaza milioane de oameni pe aici si ei vor sa le faca in India... ca o fi mai ieftin sa ii plateasca pe aia in banane.sa vezi apoi calitate de asamblare si ce ieftin o sa fie sa le care de acolo in Europa ...dar ma rog, iarasi comentez aiurea pe aici si eu am treaba
    10 4
  • depinde pe cine angajeaza acolo...au o gramada de scoliti..
    1 5
  • Europa nu mai este egal calitate de mult timp… cum zice comentariul de sus, depinde cine este angajat si cât se investește in instruire. Cu siguranța se poate produce calitate in India, partea de transport o sa fie clar o problema. Nu se văd șanse pentru reducerea costurilor de transport, este un dezastru.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru