Masini electrice

Joi, 18 Aprilie | Siguranta

Uniunea Europeană va introduce noi reguli de securitate cibernetică: „mașinile electrice pot fi spioni pe 4 roți”

Uniunea Europeană va introduce oficial noi reguli de securitate cibernetică, un lucru care va afecta și industria auto. Noile reguli vor intra în vigoare din luna iulie, iar conform acestora, mașinile vor trebui să fie protejate de amenințări cibernetice.
Miercuri, 10 Aprilie | Economic

BMW desface șampania: 1 milion de mașini electrice vândute

BMW a anunțat oficial că a atins borna de un milion de mașini electrice vândute de la momentul lansării modelului i3, primul model electric de serie al mărcii. Totodată, grupul bavarez a anunțat o creștere a vânzărilor la nivel mondial în primul trimestru.
Marti, 09 Aprilie | Industrie

BMW anunță un parteneriat cu Rimac pentru dezvoltarea viitoarelor mașini electrice

Grupul BMW a anunțat oficial că a încheiat un parteneriat pe termen lung cu Rimac Technology, divizia de dezvoltare și producție a bateriilor și propulsoarelor pentru mașinile electrice ale Grupului Rimac. Cele două grupuri vor colabora pentru a dezvolta împreună viitoare propulsoare și baterii.
Joi, 04 Aprilie | Masini electrice si hibride

Norvegia: Mașinile electrice ar putea depăși mașinile pe benzină, în 2024

Potrivit celor mai recente informații, mașinile electrice ar putea depăși (ca număr) mașinile cu motoare pe benzină, în Norvegia, în 2024. Până anul viitor, această țară intenționează să interzică vânzarea de mașini termice noi.
Miercuri, 03 Aprilie | Economic

Tesla recâștigă coroana de cel mai mare producător de mașini electrice în primul trimestru

Tesla a redevenit oficial cel mai mare producător de mașini electrice din lume după publicarea rezultatelor vânzărilor din primul trimestru. Constructorul american reușește, astfel, să preia coroana deținută până acum de chinezii de la BYD.
Sambata, 30 Martie | Industrie

20% din mașinile electrice vândute în Europa sunt fabricate în China

În urma unui studiu realizat de un ONG, a ieșit faptul că una din cinci mașini electrice vândute în Europa este fabricată în China. Acest număr este preconizat să crească în acest an.
Vineri, 22 Martie | Economic

Ce mașini cumpără europenii: 1 din 8 mașini vândute, în februarie, a fost electrică

Potrivit celor mai recente cifre publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), mașinile cu zero emisii au avut o cotă de piață de 12% în luna februarie 2024.
Luni, 11 Martie | Masini electrice si hibride

STUDIU: Mașinile electrice vor avea costuri de producție mai mici decât cele cu motoare termice până în 2027

Potrivit unui studiu nou, costurile de producție ale mașinilor electrice ar urma să fie mai mici decât ale vehiculelor cu motoare termice până în 2027. În schimb, costurile de reparație vor crește, iar numărul producătorilor mici va scădea.
Luni, 04 Martie | Industrie

Șeful Bosch: electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani

Stefan Hartung, directorul general Bosch, este de părere că procesul de electrificare a vehiculelor va fi unul foarte lung. Mai exact, CEO-ul companiei germane crede că electrificarea tuturor mașinilor ar putea dura chiar și 35 de ani din acest moment.
Luni, 26 Februarie | General

Carlos Tavares, șeful Stellantis, susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a afirmat într-un interviu recent că susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană începând din 2035. Totodată, Tavares avertizează că tranziția către viitorul electric trebuie făcută pragmatic.
Luni, 19 Februarie | Economic

Vânzările de mașini electrice și PHEV, scădere de 26% în ianuarie

Potrivit celor mai recente cifre, vânzările de mașini electrice și PHEV au înregistrat o scădere de 26% în ianuarie 2024, la nivel global, comparativ cu luna decembrie 2023.
Duminica, 11 Februarie | Economic

Vânzările de mașini electrice au scăzut cu 55% în Germania, în luna ianuarie

După ce guvernul german a eliminat bonusul pentru achiziția de mașini electrice, vânzările acestora a scăzut cu 55% în luna ianuarie. Au crescut, în schimb, vânzările de mașini pe benzină și diesel.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 07 Februarie | Intern

Câte mașini electrice sunt înmatriculate în România: cele mai multe sunt în București și Cluj

Potrivit celor mai recente date, la începutul anului, în România erau înmatriculate 38.271 de mașini pur electrice. Cele mai multe sunt înregistrate în București, Cluj și Ilfov.
Luni, 05 Februarie | Masini electrice si hibride

Test de autonomie în condiții de iarnă: o electrică din China, în fața Tesla și Volkswagen

Norvegienii au realizat un test de autonomie în condiții de iarnă cu 23 de modele electrice. Dintre toate, chinezescul HiPhi Z a ieșit campion, cu 522 de kilometri parcurși cu o singură încărcare.
Joi, 25 Ianuarie | Industrie

Honda critică mașinile electrice din China: „Au un design superficial”

Daisuke Tsutamori, directorul de design al mașinilor electrice Honda, a criticat modelele cu zero emisii lansate de producătorii chinezi. Acesta critică design-ul mașinilor electrice din China, spunând că este superficial.
Joi, 18 Ianuarie | Industrie

Compania de închirieri auto Hertz vinde flota de mașini electrice

Hertz înlocuiește o bună parte din flota de vehicule electrice cu mașini care au motoare cu ardere internă. Peste 20.000 de mașini electrice vor fi vândute, printre care Tesla Model 3, Model Y și BMW i3.
Joi, 18 Ianuarie | Industrie

Producătorul chinez BYD va investi 14 miliarde de dolari pentru dezvoltarea dotărilor inteligente

BYD, cel mai mare producător mondial de vehicule electrice, va investi 14 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de caracteristici auto inteligente, a declarat Wang Chuanfu, fondatorul companiei.
Luni, 15 Ianuarie | Industrie

BMW: creșterea vânzărilor datorată în mare parte modelelor electrice

BMW a cunoscut o creștere în cifrele de vânzări, un lucru datorat în mare parte modelelor electrice din gamă. Directorul financiar al companiei declară că vânzarea de mașini cu motoare cu ardere internă va scădea din ce în ce mai mult.
Luni, 15 Ianuarie | Economic

Vânzări record de mașini electrice în SUA: 1.2 milioane de vehicule electrice, vândute în 2023

În 2023 au fost vândute 1.2 milioane de mașini electrice pe piața din Statele Unite. Acesta este un nou record pentru acest segment, care este preconizat să crească și mai mult în 2024.
Marti, 12 Decembrie 2023 | Masini electrice si hibride

De la mașină termică, la mașină electrică în doar 8 ore

Un startup din Germania, denumit e-Revolt, susține că poate converti 42 de modele termice în mașini pur electrice. Costă între 12.000 și 15.000 de euro, iar procesul de transformare durează circa 8 ore.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Nissan, masini electrice, Volvo, Mini, Nissan Leaf, masini hibride, mediu, electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru