Masini electrice

Luni, 11 Decembrie 2023 | Industrie

Prețul unei mașini electrice în Europa este dublu față de China

Diferențele de prețuri pentru mașini electrice între piața din Europa și China este foarte mare, mai ales după criza de semiconductori din Europa. În același timp, China oferă 235 de modele diferite de mașini electrice, față de 135, câte are Europa.
Duminica, 26 Noiembrie 2023 | Industrie

Înregistrările vehiculelor electrice le-au depășit pe cele diesel în Europa

Pentru prima dată în istorie, înregistrarea de vehicule electrice în Europa au depășit înregistrarea de mașini diesel. Se pare că ușor, dar sigur, mașinile electrice vor depăși vehiculele clasice cu motoare termice.
Luni, 20 Noiembrie 2023 | Industrie

STUDIU: Australia, Rusia, Turcia, Africa de Sud și India ar putea ajunge "gropi de gunoi" pentru mașinile poluante

Potrivit unui studiu recent, Australia, Rusia, Turcia, Africa de Sud și India ar putea ajunge "gropi de gunoi" pentru mașinile poluante.
Luni, 13 Noiembrie 2023 | Masini electrice si hibride

STUDIU: Mașinile electrice parcurg mai puțini km anual față de mașinile termice

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea George Washington din SUA, mașinile cu zero emisii parcurg, în medie, cu 7.205 kilometri mai puțin anual, comparativ cu un automobil cu motor termic.
Duminica, 10 Septembrie 2023 | Industrie

Mașini electrice: Costuri ridicate și timpi de așteptare mai mari în service, comparativ cu termicele

Potrivit celor mai recente date, proprietarii de mașini cu zero emisii sunt nevoiți să plătească mai mult și să aștepte mai mult pentru ca mașina lor să fie reparată, comparativ cu proprietarii de mașini termice.
Luni, 10 Iulie 2023 | Intern

Piața auto din România: crește interesul pentru mașinile electrificate, scade pentru diesel

Potrivit celui mai nou raport al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), în primele șase luni ale anului interesul românilor pentru mașinile electrificate a crescut și a scăzut cel pentru mașinile echipate cu motoare diesel.
Duminica, 02 Iulie 2023 | Industrie

Germania: încă 900 de milioane de euro subvenție pentru stații de încărcare electrice

Planurile Germaniei de a avea 15 milioane de vehicule electrice pe drumuri până în 2030 au nevoie de investiții serioase în infrastructură. În acest sens, cea mai mare piață auto din Europa va oferi 900 de milioane de euro sub formă de subvenții pentru construirea de stații de încărcare auto.
Joi, 22 Iunie 2023 | Industrie

Toyota, pregătită să vândă numai mașini electrice în Europa, din 2035

Potrivit unui oficial al mărcii japoneze, Toyota este pregătită să vândă numai modele electrice pe Bătrânul Continent începând din 2035. Constructorul nipon nu susține implementarea viitoarelor norme de poluare Euro 7.
Sambata, 10 Iunie 2023 | Masini electrice si hibride

Volvo: Nu vom mai comercializa nicio mașină care nu este pur electrică după 2030

Potrivit directorului comercial Volvo, toate modelele comercializate după 2030 vor fi pur electrice. Constructorul suedez nu vrea să facă nicio concesie.
Vineri, 19 Mai 2023 | Industrie

Toyota: Dacă forțăm achiziția electricelor, oamenii vor păstra cât mai mult termicele

Șeful Institutului de Cercetare Toyota, Gill Pratt, este de părere că dacă oamenii sunt forțați să cumpere mașini cu zero emisii, aceștia vor păstra cât mai mult mașinile cu motoare termice.
Luni, 08 Mai 2023 | Industrie

Suedia deschide prima autostradă electrificată în 2025. Mașinile electrice se vor încărca din mers

În premieră mondială, Suedia va deschide primul tronson de drum electrificat în 2025. Astfel, mașinile cu zero emisii se vor încărca din mers.
Luni, 24 Aprilie 2023 | Industrie

STUDIU: Doar 4 din 10 americani ar face trecerea la o mașină electrică

Un nou studiu arată că doar 4 din 10 americani ar face trecerea la o mașină electrică. Motivul cel mai invocat a fost costul unei asemenea mașini.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 21 Aprilie 2023 | Industrie

Tesla Model Y, cea mai vândută mașină în Europa în primul trimestru din 2023

Tesla Model Y a fost cea mai vândută mașină în Europa, în primul trimestru din 2023. Modelul cu zero emisii a întrecut Dacia Sandero și Volkswagen T-Roc.
Joi, 16 Martie 2023 | Economic

Tesla a dominat vânzările europene de mașini electrificate în Europa, în ultimul trimestru din 2022

Potrivit datelor oficiale, Tesla a vândut cele mai multe mașini electrice în ultimul trimestru din 2022, în Europa. Constructorul american ocupă primele două locuri în clasamentul primilor 10. Tot aici apare și Dacia Spring.
Duminica, 12 Martie 2023 | Industrie

STUDIU: Vânzările de mașini termice nu se mai întorc la nivelurile de dinaintea pandemiei

Potrivit unei analize, realizate de Bloomberg, vânzările de mașini termice au atins un vârf istoric în 2017. Totodată, studiul mai arată că vânzările de termice se vor mai întoarce niciodată la nivelurile de dinaintea pandemiei.
Miercuri, 01 Martie 2023 | Masini electrice si hibride

Numărul stațiilor de încărcare în Europa, de 3 ori mai mic decât numărul mașinilor electrice pe șosea

Potrivit unui nou raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, numărul stațiilor de încărcare din Europa este de 3 ori mai mic decât cel al mașinilor electrice pe șosea. Organizația atrage atenția că ritmul de instalare a stațiilor de încărcare noi este prea lent.
Vineri, 24 Februarie 2023 | Industrie

Toyota va construi mașini electrice în Statele Unite din 2025

Potrivit celor mai noi informații, constructorul japonez dorește să construiască mașini electrice în Statele Unite începând din vara lui 2025. Acest lucru face parte din noul plan al mărcii nipone de a se concentra mai mult pe o viitoare gamă de modele electrice.
Luni, 20 Februarie 2023 | General

Vicepremierul Italiei: tranziția către mașini electrice este o „sinucidere” și un „cadou” făcut Chinei

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei și ministrul transporturilor din această țară, a avut o replică dură cu privire la interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare termice în Uniunea Europeană din 2035. El spune că această tranziție reprezintă o „sinucidere” și un „cadou pentru China.”
Miercuri, 08 Februarie 2023 | Industrie

Chinezii de la BYD vor să construiască o fabrică de mașini electrice în Europa

Compania chineză BYD, unul dintre cei mai mari constructori de automobile din țara asiatică, dorește să se extindă în Europa și să deschidă o fabrică nouă pe Bătrânul Continent. Anterior, constructorul chinez era în cărți pentru posibila preluare a unei uzine Ford din Germania.
Marti, 07 Februarie 2023 | Modele noi

Chinezii vor să-i ademenească pe europeni cu electrice noi: XPeng P7 și G9

Noile modele electrice XPeng P7 și G9, două modele venite din China, au ajuns în Europa. Cu aceste mașini, constructorul asiatic dorește să se impună serios în câteva dintre marile piețe auto de pe Bătrânul Continent.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Nissan, masini electrice, Volvo, Mini, Nissan Leaf, masini hibride, mediu, electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru