BMW anunță un parteneriat cu Rimac pentru dezvoltarea viitoarelor mașini electrice

de Tiberiu Safta
Marti, 09.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW a anunțat oficial că a încheiat un parteneriat pe termen lung cu Rimac Technology, divizia de dezvoltare și producție a bateriilor și propulsoarelor pentru mașinile electrice ale Grupului Rimac. Cele două grupuri vor colabora pentru a dezvolta împreună viitoare propulsoare și baterii.

Grupul BMW tocmai a anunțat în urmă cu puțin timp că a încheiat un parteneriat cu firma Rimac Technology. Cea din urmă companie este o divizie a Grupului Rimac, care se ocupă cu dezvoltarea și producția bateriilor și motoarelor electrice pentru modelele sale și nu numai. Această divizie este separată de Rimac Automobili, compania producătoare de mașini electrice.

Pentru moment, cele două companii nu au anunțat care sunt planurile concrete pentru viitor, însă acestea vor fi dezvăluite pe parcurs. Ceea ce știm cu certitudine este că acest parteneriat nou urmează să fie de lungă durată. Ambele companii vor colabora pentru a dezvolta baterii noi pentru viitoare mașini electrice, precum și propulsoare electrice și sisteme software noi.

via BMW

Comentarii (8)

  • un adevarat inovator si lider
    ma inclin in fata lui Mate Rimac pentru ce a reusit pana acum, un supercar ce sparge tot, detine Bugatti, are actiuni cumparate de Porsche si acum parteneriat cu BMW
    5 5
  • spaclu lu manole
    Mda, viitorul motoarelor termice e tot mai sigur la BMW. Precis ca tot corul diesel da din coada in clipa asta. Calmantele se iau doar pe ascuns :):):)
    On topic: o miscare excelenta la BMW.
    3 4
  • Dizăl Rulz Forevăr
    Da' dizăluri nu fac Rimac ăștia?
    2 5
  • Încă o confirmare…
    BEV-urile de astăzi nu doar că sunt uzate moral, este ca și cum ți-ai lua un televizor alb-negru sau un telefon monocrom cu taste în 2024… glumesc bine’nțeles, dar este o glumă serioasă.
    Alianțele astea demonstrează și confirmă că mai este mult de lucru.
    Până atunci că ne place sau nu, Petrol rules… și nu pentru totdeauna, doar încă câțiva zeci de ani. ;)
    Retardatul de Manole… hai bagă șlagărele ;)
    Ai verificat vântul, ploaia, umiditatea, roua, norii și alte cretinisme de genul?
    4 3
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    Am verificat când aveam 3-5 ani. Ma scoteau părinții în parc.

    Tu te-ai lămurit cum e cu vântul noaptea sau n-ai ajuns încă la nivelul asta?

    "Cretinisme"

    Lol! Bravo, cretinule
    2 3
  • @19:17
    Daaa .. mare inovator nenea ala. O facut o masina care daca ia foc arde cateva saptamani chiar si pe fundul marii.
    Vedem de-acum inainte daca iese ceva. Ma refer la niste superbaterii cu 1kwh/kg, 10-20$/kwh si fara sa ia foc sau alte megadezavantaje. Pana una-alta sunt doar combinari si rafinari de tehnologii deja existente. N-a inventat vre-unul din astia care se dau mari vedete nici motorul electric, nici tranzistorii de putere superrapizi si nici bateriile cu litiu. Ei doar le-au rafinat si combinat in varii forme.
    Hai, luna de miere a masinilor electrice s-a terminat. E vremea sa puna mana pe treaba si sa-si castige clientii prin valoare intrinseca palpabila nu doar ecrane curbate si cititoare de limite de viteza. Adica baterii adevarate nu reciclate de la telefoane.
    2 1
  • @alex cu creier mic
    Ai vreo dovada sau ai văzut un TikTok far-right și repeți ca papagalul?
    2 1
  • @dan_grc: cred ca cei de la BMW vor sa le vanda tehnologia motoarelor diesel la Rimac, ca nu prea le merge cu electricele:))
    Specialistii romani sunt super meseriasi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru