Vânzări record de mașini electrice în SUA: 1.2 milioane de vehicule electrice, vândute în 2023

de Tiberiu Safta
Luni, 15.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2023 au fost vândute 1.2 milioane de mașini electrice pe piața din Statele Unite. Acesta este un nou record pentru acest segment, care este preconizat să crească și mai mult în 2024.

Pe piața din Statele Unite au fost vândute, în 2023, un număr record de mașini electrice. Mai exact, anul trecut au fost comercializate nu mai puțin de 1.2 milioane de astfel de mașini, potrivit datelor furnizate de Cox Automotive. Odată cu această performanță, mașinile electrice dețin acum o cotă de piață de 7.6%, un alt record pentru piața din Statele Unite.

Cea mai bine vândută marcă în acest segment este Tesla. Modelele mărcii conduse de Elon Musk dețin 55% din piața electricelor, cu 10% mai puțin față de 2022. Această scădere vine în contextul în care mai multe mașini electrice din alte țări, în special din Germania, au fost vândute aici.

Următorul în clasamentul electricelor este BMW, cu o cotă de piață de 12.5%. Bavarezii sunt urmați de Mercedes-Benz, cu o cotă de 11.4%. Abia pe locul 9 găsim următoarea marcă americană, în speță Cadillac, cu o cotă de piață de 6.2%. Între timp, Ford se află doar pe locul 11. Modelele sale electrice dețin o cotă de piață de numai 3.8%.

Toyota este ultimul clasat, cu o cotă a mașinilor electrice de doar 0.5%.

Cox Automotive mai precizează că prețul mediu al unei mașini electrice noi în SUA a fost de 50.789 de dolari în 2023. Este din ce în ce mai greu să se găsească mașini electrice noi care au un preț de achiziție mai mic de 40.000 de dolari. În decembrie 2023, doar două modele au fost sub acest prag: Nissan Leaf și Chevrolet Bolt. Cel din urmă model a fost scos din fabricație la finalul anului trecut.

În încheiere, Cox Automotive preconizează că vânzările de mașini electrice în SUA vor continua să crească în 2024, iar acestea ar urma să dețină o cotă de piață de 10% la finalul anului.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Duțăăăă! Unde ești, Duțăăă?
    4 1
  • …. scuze am fost la o tură de înot în mare de dimineață înainte de muncă, este superb cu 26 de grade în apă… nu am văzut delfini, dar văd ca focile sunt active.
    Așa analfabet funcțional cum ești nu pricepi ce și cat înseamnă 7,6 % cotă de piață.
    Este exact ce am spus, scuze chiar mai rău.
    Am colegi (mulți) din state… li se rupe de electrice și cifrele arată cât de tare. Cred ca Putin scrie acest gen de știri și le scrie pentru genii ca tine.
    Când te liniștești și trece euforia întreabă un vecin din același spital de boli psihice… sigur găsești unul care știe să numere până la 100.
    “Recordul” este un dezastru… și se preconizează ca vor mai crește anul acesta (alt geniu)… păi unde naiba să scadă??? 7,6% as tăcea naibi și m-aș face mic, mic… ;)
    1 5
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Duță, nu mai trage delfinul de puță!
    3 1
  • 26 de grade in cadita ai tot anul? ti-a aruncat careva delfinii la wc?

    vanzarea de electrice explodeaza incet dar sigur si in america!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru