Tesla recâștigă coroana de cel mai mare producător de mașini electrice în primul trimestru

de Tiberiu Safta
Miercuri, 03.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a redevenit oficial cel mai mare producător de mașini electrice din lume după publicarea rezultatelor vânzărilor din primul trimestru. Constructorul american reușește, astfel, să preia coroana deținută până acum de chinezii de la BYD.

În primele 3 luni din 2024, Tesla a livrat 386.810 de mașini la nivel mondial. Chiar dacă asta înseamnă o scădere a livrărilor cu 8.5% față de aceeași perioadă din 2023, constructorul american a livrat mai multe mașini decât rivalii de la BYD. Constructorul chinez a livrat 300.114 mașini electrice în primul trimestru.

Drept urmare, Tesla a reușit să recâștige coroana de cel mai mare producător de mașini electrice la nivel mondial. Chiar și așa, rezultatele obținute de constructorul condus de Elon Musk au fost sub așteptări. Pentru primele 3 luni ale acestui an, analiștii din interiorul mărcii se așteptau ca Tesla să livreze aproximativ 455.000 de mașini la nivel mondial. De asemenea, livrările Tesla au scăzut cu 20.2% față de ultimul trimestru din 2023.

Între timp, chinezii de la BYD s-au confruntat cu o scădere de 43% a livrărilor de mașini electrice față de trimestrul 4 din 2023. Compania asiatică nu a oferit nicio explicație asupra scăderii vânzărilor.

În schimb, Tesla spune că rezultatele din acest trimestru au fost sub așteptări din cauza a 3 factori: renovarea uzinei de la Fremont din SUA, diversiunile maritime cauzate de conflictul din Marea Roșie și oprirea temporară a producției la uzina de la Berlin din cauza unui incendiu intenționat.

Ultima dată când vânzările Tesla au scăzut de la un an la altul a fost în 2020.

via Carscoops

Comentarii (26)

  • Tesla recâștiga pentru c-a scăzut mai puțin ca BYD, dar a scăzut, piața nu minte cum spun unii, dar cu BYD este și mai curios, 43% scădere este foarte mult, chiar as fi recunoscător dacă cei ce se pricep la mărcile chinezești sa încerce o explicație logică .
    9 1
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    Dutzulicăăăă!!!
    1 10
  • @dan_grc
    Pai mai bine ne dai tu si inexopix o explicatie logica.
    BMW ce face? Mai produce inca 30 de ani mașini cu motoare termice, sau pana in 2030 dispar ca si ei trec la electrificare.
    Eu zic sa nu te agiti, ca pentru tine tot un DIZAL sh rebut de la germani e mai bun.
    5 11
  • @dan_grc
    https://www.nytimes.com/2024/03/09/business/bmw-electric-vehicles.html
    "BMW Is a Surprise Winner in Electric Vehicles
    Once considered a laggard, the German luxury carmaker is one of only a few established automakers that has been able to compete effectively against Tesla."
    https://www.fleeteurope.com/en/financial-models/europe/features/bmw-targets-500000-ev-sales-2024-tipping-point-combustion-engines-passed#:~:text=The%20BMW%20Group%20delivered%202%2C555%2C341,solid%20sales%20in%20specific%20markets.
    Cica BMW are target anul asta de 500000 electrice si nu se bazeaza pe tine sau parerea ta.
    4 9
  • @dan_grc
    Scăderea vânzărilor la electrice e reală. E o conspirație ca să se excite regresiștii și apoi sa sufere mai tare când crește la loc.
    5 8
  • Ați sărit mai ceva ca modelele cu ardere externă, Bmw face foarte bine, merge pe toate direcțiile, inclusiv pe termice, dar tot nu ati explicat căderea abrupta la BYD, tăvălug așa scurt ?
    11 2
  • @dan_grc
    Lasă că vine @cap de maimutz să explice, nu îi luăm pâinea de la gură.
    1 8
  • Dutz noptile astea a cam batut
    Ultimu dans inaintea de faliment
    3 8
  • @dan_grc
    Cum vedeti cate o stire negativa despre electrice, cum sariti ca arsi.
    Stati mai baieti linistiti ca nu dau faliment nici Tesla si nici BYD doar ca au inregistrat niste scaderi temporare.
    Si tu Dane nu ai bani nici de un Logan noi, de aia iei troacele sh ale germanilor si vii sa comentezi despre electrice?
    Macar daca aveai si tu mașini pana acum, ca sa stii ce sunt alea.
    Cand treci de nivelul BMW sh, sa ne anunti ca sa stim si noi ca ai evoluat.
    6 10
  • Musk este revenirea lui Iisus pe pamant. Tesla bate orice alt competitor de pe mapamond. Nu exista alt brand mai bine cotat in lume. Masinile tesla sunt ca si cum l-ai prins pe D-zeu de picior
    8 3
  • Da focă spălată pe creier… nu ți-a explicat nimeni că-i zmeura nu Oscar… cat de robot sa fii. Cel mai tare dintre cei are “retrogradează”
    9 4
  • Nu mă mai obosesc..
    Da focă spălată pe creier… nu ți-a explicat nimeni că-i zmeura nu Oscar… cat de robot sa fii. Cel mai tare dintre cei are “retrogradează”
    8 4
  • De ouă chiar ;)
    7 4
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    "focă spălată pe creier"
    "noaptea NU bate vântul"
    4 9
  • Unde vedem știri negative? Articolul e simpatic, electricele se duc în cap, Tesla scade, dar recâștigă coroana. :))))))))))))))

    Prostuții guralivi, electrici, să nu uite o clipă că înlocuirea parcului auto nu este posibil decât cu o creștere exponențială a vânzărilor de electrice.. Poate s-a consumat prea mult rahat. :)))))))
    10 5
  • Altceva ce contează ai? de papagali cu clișee este plin, dar este bine… fără prosti ar fi nasol, ar trebui să muncesc ;)
    6 2
  • Ciumpalacul… Tesla a livrat cu 150.000 de mașini sub target-ul de aprox 450.000, cat de cretin să fi să nu vezi că-i ditamai buba. Coroană aste este de “spini”… așa ceva!!!
    Tesla reduce programul de lucru în China de la 7 la 5 zile…
    Pentru cine a adus cât de dat valoare în viața asta înțelege că-i un DEZASTRU!!!
    7 3
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    "fără prosti ar fi nasol, ar trebui să muncesc"
    "Noaptea NU bate vântul"
    2 7
  • Cătălin
    Mai nou, titlul asta se da zilnic/lunar ? Doar doar să iasă cine trebuie?
    3 3
  • Deja cele 30% vanzari electrice pana in 2030 incep sa sune a optimism.
    Asa se intampla cand suprapromiti si sublivrezi.
    Oricum, pare ca electricele si-au cam irosit primul "silver bullet" pe care l-au avut. Au avut presa super favorabila, acoperire media si social media foarte mare, stimulente guvernamentale nemaintalnite si o multitudine de clienti dispusi sa le incerce pe banii lor (cu toate ajunsurile si neajunsurile). Cu toate astea, nu au livrat conform promisiunilor si conform a cea ce trebuie sa livreze in principal o masina indiferent de pret, motor, marime, forma.
    Om trai si-om vedea.
    E de mentionat ca toata piata auto e cam in jos in perioada asta, nu doar la Tesla si BYD.
    5 1
  • @dan_grc
    https://www.automarket.ro/stiri/norvegia-masinile-electrice-ar-putea-depasi-masinile-pe-benzina-in-2024-117593.html
    Norvegienii astia nu au invatat inca lectia cu mașinile electrice desi le au de mult timp?
    Ei au si autostrazi, au si ierni lungi si tot merg pe electrice??? Nu mai bune sunt sh diesel? Sau li se intareste motorina in rezervor cand e iarna afara.
    Hai ca nu se sperie europenii din vest si nord ca time, ca ei mai si folosesc mașinile electrice, nu doar isi dau cu parerea din auzite.
    1 6
  • @12:34
    Vezi ca norvegienii nu au autostrazi sau cel putin arata precum un european mai rasarit. Nici n-au nevoie ca-s vreo 5 milioane de toti. Si trecerea aia masiva la electrice a norvegienilor e cam 25% din parcul auto si s-a facut cu mari penalizari pentru termice si stimuli pentru electrice.

    Apropo, englezu asta o fi tot nordic?
    https://finance.yahoo.com/news/not-even-elon-save-evs-121814665.html
    7 0
  • @alex cu creier mic
    Auzi, nu mai muri atât de grija electricelor :)).
    Dacă tu crezi ca termicele mai au un viitor ești plecat cu sorcova în La La Land.
    1 8
  • @papagal electric
    Nu cumva ești țăranul cu turații?
    5 2
  • @papagal electric
    Ăăă, ce vreau să spun, ăăă, ca cultură generală ești complet bâtă, iar Norvegia e referință pentru România cum ești tu reper în modă. :))))))))
    6 1
  • Norvegia nu e plina de gherțoi, ai dreptate. Cultivatule.
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru