Studiu: producătorii auto vor fi obligaţi să-şi diminueze costurile în următorii 10 ani, iar automatizarea va crește în fabrici

de Paul Cosma
Vineri, 13.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii auto vor fi obligaţi în următorii 10 ani să-şi diminueze costurile, deoarece cheltuielile cu cercetarea şi dezvoltarea le reduc drastic profiturile potenţiale. În plus, rolul roboticii şi al automatizărilor în fabrici va crește exponenţial, potrivit unui studiu realizat de PwC.

Industria auto a investit miliarde de euro în cercetarea şi dezvoltarea de automobile conectate, autonome şi electrice, dar câştigurile generate de acestea au fost dezamăgitoare până acum, se arată în raportul PwC Global Automotive trends 2019.

Potrivit analiștilor, companiile din domeniu ar trebui să găsească echilibrul între bugetul alocat inovaţiei şi stabilitatea financiară, până când direcţia de dezvoltare va deveni clară.

Studiul mai subliniază că presiunea pe reducerea costurilor şi automatizare va conduce, probabil, la înjumătăţirea forţei de muncă din industria auto mondială până în 2030. De asemenea, este preconizată şi o consolidare suplimentară la nivelul industriei, numărul producătorilor auto de la nivel global fiind estimat să se reducă la jumătate, de la peste 20 în prezent.

Investiţiile în inovaţie şi lansări vor continua să crească cu aproximativ 59% până în 2023, cu cea mai rapidă creştere de departe în automobile electrice şi autonome, iar dezvoltarea acestor vehicule va fi profitabilă mai mult pentru companiile care produc senzori, baterii, software de propulsie şi programe de infotainment şi conectivitate.

Via Agerpres

Comentarii (4)

  • inexorabil
    "Vor fi obligați"...De către CINE? Ah, da, de către "prea puternici" ale căror identități (nume + fizionomii) "este bine" să nu ajungă vreodată la cunoștința prostimii planetare...Cel puțin eu și Mister Kiro vă pomenim de "dânșii" în mod chiar obsesiv, dar numai pentru că vrem sincer să realizeze toată lumea pericolul suprem, care se "simte" (sau este perceput) în general a fi orice, numai pericol vădit nu! Păi tocmai în această plăsmuire subtilă constă asul din mâneca Fiarei "fără siluetă și fără chip".

    Notă: oricine ar încerca să "reformuleze" fraza cu pricina, în sensul că ar afirma că "producătorii vor fi obligați de situația în sine" (variante: "de condițiile date", "de conjunctura existentă"), va dovedi astfel că este ori idolatru, ori chiar agent al Ocultei...Să nu cumva să vă lăsați amăgiți de prestigitatorii persuasiunii.

    Acum, să rezumăm în mod sugestiv: industria auto nu va mai avea nevoie de oameni și ea nu va mai produce mașini, ci tehnologii mobile (m-aș hazarda dacă le-aș numi "pe roți", căci, așa cum li s-a pus gând rău volanului și pedalelor, ce ne-ar garanta că roțile vor mai avea mai mult de trăit?).

    Mmm, mirific! N-aș fi crezut vreodată că super-/hipermodernismul mă va sili să regret...postmodernismul.

    Doamne, de ce nu mi-ai hărăzit să mă nasc în alte epoci? Ce caut eu aici și acum? --- o întrebare cu care Te voi "agasa" tot timpul.
    7 2
  • inexorabil
    Erată: rog redacția să înlocuiască "prestigitatorii" cu termenul corect "prestidigitatorii" și apoi să șteargă această postare. Mulțumesc!
    5 1
  • inexorabil
    Revin: procedați identic și în cazul adverbului "mai" din expresia "vor mai avea". Este în plus; eliminați-l.
    4 1
  • @inexorabil

    Corect! Si perfect de acord.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru