Studiu: mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 26.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat de compania de asigurări AXA arată că mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă din cauza faptului că șoferii nu se adaptează la accelerația mai rapidă a acestora.

Compania franceză de asigurări AXA a efectuat recent un studiu în care a încercat să scoată în evidență diferențele dintre numărul de accidente produse de mașini electrice și cele echipate cu motoare cu combustie internă.

Studiul a relevat că, în medie, mașinile electrice produc la fel de multe accidente ca cele tradiționale, însă o analiză detaliată a scos în evidență câteva diferențe notabile.

Astfel, mașinile electrice de oraș cauzează mai puține accidente decât mașini de oraș cu motoare tradiționale. În schimb, mașinile electrice premium și SUV-urile premium generează cu 40% mai multe accidente decât mașinile din segmente similare echipate cu motoare cu combustie internă.

Reprezentanții AXA consideră că motivul este reprezentat de accelerația mai rapidă a mașinilor electrice, ca urmare a disponibilității imediate a cuplului.

"Am observat că mașinile electric de oraș produc sensibil mai puțin accidente. Totuși, dacă ne uităm la mașinile premium și SUV-uri, vedem cu 40% mai multe accidente cu mașini electrice", afirmă Bettina Zahnd, șefa departamentului de cercetare a accidentelor din cadrul AXA.

De altfel, un sondaj realizat în acest an de AXA a evidențiat că jumătate dintre șoferii de mașini electrice au admis că au fost nevoiți să-și schimbe stilul de condus după ce au renunțat la mașinile cu motoare cu combustie internă.

Pe de altă parte, reprezentanții AXA au afirmat că studiul nu este neapărat unul reprezentativ și că pentru moment nu este clar dacă acesta va avea o influență asupra costurilor pentru polițele de asigurare pentru mașini electrice.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • @AM

    Va rog frumos sa-mi traduceți ce ați vrut sa scrieți!

    În schimb, mașinile electrice premium și SUV-urile premium generează cu 40% mai multe accidente decât mașinile din segmente similare echipate cu motoare cu combustie internă.

    Apoi

    "Am observat că mașinile electric de oraș produc sensibil mai puțin accidente. Totuși, dacă ne uităm la mașinile premium și SUV-uri, vedem cu 40% mai multe accidente cu mașini electrice"

    Este in ciuda logicii articolul vostru!
    2 7
  • @xxx: Masinile de oras sunt cele din segmentele mini si subcompact, probabil de aici confuzia. Masinile electrice din segmentele mici produc mai putine accidente, dar masinile electrice din segmentele mari, inclusiv SUV-urile, produc mai multe accidente.
    5 3
  • @daniel.popescu
    Mulțumesc, încep sa înțeleg ce s-a scris.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru