STUDIU: Peste 66% dintre șoferi cred că mașinile electrice au motoare pe benzină

de Tiberiu Safta
Luni, 22.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a realizat recent un studiu cu privire la mașinile electrice. Mai mult de 66% din respondenți sunt de părere că mașinile electrice dispun și de un motor termic pe benzină.

Din ce în ce mai multă lume face trecerea la mașini electrice. Mai mulți constructori au în portofoliul lor un număr vast de modele cu zero emisii. Cu toate acestea, producătorii se confruntă cu o problemă legată de cunoașterea mașinilor electrice de către clienți.

În cadrul unui eveniment Toyota, care avea ca subiect principal viitorul mobilității electrice, constructorul nipon a dezvăluit că a realizat câteva studii cu privire la cunoștințele generale ale unor astfel de mașini. Primul studiu, realizat în 2019, a conținut o întrebare simplă: dacă mașinile electrice au și un motor pe benzină. Evident, că răspunsul corect este nu. Însă, mai mult de 66% dintre corespondenți au afirmat acest lucru.

Mai mult de atât, aceeași întrebare a fost adresată și într-un studiu realizat în 2020. Din nou, același procent de oameni a răspuns greșit la întrebare. Pe lângă asta, Toyota a mai pus și întrebarea dacă mașinile hibride trebuie conectate la prize electrice.

Din nou, răspunsul corect este nu. Doar că 75% sunt de părerea opusă. Ei cred că hibridele tradiționale au nevoie de priză.

Pentru a combate aceste informații eronate, Toyota a pus deja bazele unui centru de educație. Cu ajutorul materialelor video sunt explicate componentele de bază ale unui automobil electric, precum și diferențele de termeni, precum BEV, hybrid și plug-in hybrid.

În prezent, Toyota are în gama sa mai multe modele hibrid, plug-in hybrid și electrice precum: Corolla, Prius, Camry, RAV4, Highlander, Avalon și Venza. În curând va fi lansat și modelul electric bZ4X.

via Carscoops

Comentarii (11)

  • Edikkk
    Toyota este nr 1 în dezinformare !!

    Ei sunt cei cu reclamele în care maşinile hibride non plugin care le-au promovat ca maşinile "electrice care nu se încarcă de la priză" !!

    Culmea nesimţirii !

    PS să vedem dacă adevărul trece cenzura
    6 31
  • Edikkk
    Dovezi

    1) cea în care Toyota afirmă vizual că nu emite noxe ca celelalte maşini termice
    În care afirmă vizual că cele full electrice sau plugin stau mereu la încărcat
    dar ea Toyota hybrid non plugin este electrică cu perpetuum mobile

    https://youtu.be/okIHHOY95Sg

    2) reclamele mai fine, cu seria "Why stop"

    https://youtu.be/dYUNNFY_lxY

    https://youtu.be/e1DGK849D-g
    7 25
  • ...Deci au pus bazele unui centru de educație pentru a combate informațiile eronate.
    La alții, după treizeci de ani de pupat moaște și mers în genunchi prin jurul bisericii, adepții se înmulțesc de la o zi la alta. Alte oameni, alte obiceiuri...
    11 8
  • Seriff
    Edikk inca mai crede ca poluarea e doar de la masini, asa ca ce sa le ceri.
    15 10
  • Octavian
    Pe Edik nici nu ar trebui sa-l baga in seama.
    1. ori de omul AM pus sa le creasca audienta;
    2. ori e un "Bot" pus sa raspunda automat;
    3. ori are teme, are de invatat, se apropie tezele, trebuie sa duca flori lu' doamna... :)
    11 4
  • Amuzant 'articol' pentru noi astia care mai citim automarket si mai stim cate ceva despre masini. Si mai amuzata urmatoarea afirmatie: 'număr VAST de modele cu zero emisii'. Nici tesla care face numa electrice n are un numar VAST de modele :)). Mai verificati si voi articolele astea inainte sa le publicati.
    5 1
  • 16846154
    Seriff inca mai crede ca poluarea nu e si de la masini, asa ca ce sa le ceri.
    8 8
  • Seriff
    @16846154, pai Seriff are argumente, o fabrica merge 24/24, o masina nu, o fabrica polueaza intr-o zi cat o masina intr-un an, in primavara lui 2020 cand a fost starea de urgenta si traficul era aproape 0 s-a inregistrat o poluare la fel de mare in orase ca atunci cand era trafic, asa ca las-o ca macane, du-te cu trotineta electrica la salon sa te pensezi.
    Si invata sa te semnezi Edikk/ Fanel sau care lgbt-ist esti.
    9 8
  • Ma semnez Seriff cu capul mic
    Tot asa cum multi soferi cred ca masinile electrice au motoare pe benzina, tot asa serifful nostru crede ca daca are cap are si creier. In ambele cazuri vorbim de o dezinformare totala si un mare fals.
    9 8
  • oricum ar fi, cred ca toata lumea s-a convins ca masinile electrice sunt niste porcarii inutile si scumpe.
    5 10
  • Seriff
    Cand nu ai argumente la o afirmatie jignesti, asa e romanul, cand cineva nu e de acord cu el si nu are argumente, jigneste, ca asa e cel mai simplu. Dar na, ce sa ii ceri lui Edikk/ Fanel, asta e nivelul de educatie a spalatilor pe creier de propaganda ECO lansata de niste smecheri care polueaza intr-o luna cat altii in 2 vieti.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru