STUDIU: Prețurile mari la carburanți îi fac pe șoferi să conducă preventiv

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu realizat de cea mai mare organizație de caritate independentă pentru siguranță rutieră din Marea Britanie, prețurile tot mai mari la carburanți îi fac pe șoferi să conducă preventiv.

Întreaga lume se confruntă cu prețuri foarte mari la carburanți, iar motivele sunt deja bine cunoscute de toată lumea. Însă acest lucru ar avea un impact benefic asupra comportamentului șoferilor care, tocmai din cauză că plătesc mai mult la pompă, sunt mai atenți la respectarea regulilor de circulație. 

O arată un studiu realizat de IAM RoadSmart, cea mai mare organizație de caritate independentă pentru siguranța rutieră din Marea Britanie.

Potrivit acestui studiu, din 1.004 șoferi intervievați, 72% susțin că prețurile mari la carburanți i-au făcut să își schimbe modul de condus. Dintre aceștia, 38% conduc acum mai economic, iar 19% (sau unul din 5) au grijă să respecte cât mai mult limita de viteză.

Statisticile Departamentului pentru Transporturi din Marea Britanie arată că nerespectarea limitelor de viteză sunt un factor în 7% dintre accidente. În plus, 17% dintre aceste accidente s-au soldat cu pierderi de vieți omenești.

"Studiul nostru arată că foarte mulți au fost nevoiți să își regândească comportamentul la volan pentru a menține costurile cât mai reduse," susține Neil Greig, director de politici și cercetare în cadrul IAM RoadSmart.

via IAM RoadSmart

Comentarii (9)

  • Asa fac si eu de o luna incoace. Nu merg pe modul eco, dar am lasat-o mai incet ca sa ajung la un consum mediu de 4,2 / 4,3 (golf7TDI).
    11 1
  • Alex D.
    Daca mai creste pretul de cateva ori se va putea face un studiu prin care va reiesi ca 70% prefera bicicleta sau mersul pe jos. Mama cate studii interesante...
    8 1
  • @inexorabil un tldr? :))
    4 5
  • In oras tin mod eco activat mereu iar pe autostrada ii dau maxim 105-110. Asta e situatia, ma depaseste multa lume si fac drumul cu cateva minute in plus dar nu ma intereseaza. Macar am consum cu 1,3-1,8 litri mai mic decat la 130-140. Si la cat e motorina acum ca costa de ne rupe, se cunoaste cand tragi linie la final de luna, cel putin la mine se simte, ca nu sunt nabab.
    7 1
  • Scrooge
    cu exceptia dieselului....ai si diesel si conduci si preventiv la consum...mai bine iei metroul si e preventie 100%.
    4 7
  • Mircea Badea
    ce economie cand e plin de limita de 30km/h?! economie faci de la viteza a 4-a in sus, cu a 2-a nu faci nimic.

    @inoperabil, fumul trebuie sa dispara! sau poate tu tragi gaze non-stop si ti se pare natural...
    3 10
  • Eu aş intrerzice ca pe autostradă să se circule cu mai puţin de 100 km/h pentru autoturisme. Merg regulamentar, în jurul a 130-135 km/h dar sunt maşini care merg foarte încet şi pot crea situaţii periculoare.
    7 5
  • Seriff
    Aia care merg cu 100 pe autostrada sunt hipsterii cu masini electrice conditionati de autonomie, le e frica sa mearga mai tare ca raman cu troaca in drum.
    6 5
  • In Germania sunt pline autostrazile de masini care merg sub 100km/h, nu ai ce sa faci si-ti vezi de drum.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru