Proiect: Șoferii vor putea afla tot istoricul sancțiunilor rutiere, nu doar numărul punctelor de penalizare

de Paul Cosma
Vineri, 16.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un proiect pus în dezbatere de MAI propune o serie de modificări la Codul rutier, printre care și posibilitatea șoferilor să afle nu doar numărul punctelor de penalizare aplicate de polițiști, ca până acum, ci întreg istoricul sancțiunilor rutiere.

“Istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice aplicate titularului permisului de conducere se comunică la cererea acestuia, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne”, apare într-un proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică la MAI, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, șoferii vor putea afla care au fost toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, indiferent că vorbim despre amenzi sau despre puncte de penalizare.

Inițiatorii acestui proiect consideră că această măsură este oportună, deoarece Poliția rutieră ține deja evidența tuturor sancțiunilor aplicate șoferilor de autovehicule, tractoare sau tramvaie.

Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, șoferilor li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul.

Via avocatnet.ro

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Ha! Apă de ploaie…Statul-Corporaţie care va conduce lumea în curând şi cu mână de fier va deţine inclusiv istoricul ieşirilor tale la toaletă (de câte ori pe zi şi care a fost obiectul fiecărei tale meditaţii pe tron).
    13 6
  • mircea badea
    mare minune daca reusesc.

    intrebarea e de ce acceptam aceste amenzi/legi care majoritatea ne fac mai mult rau.. pare ca majoritatea s-a nascut supusa, vrea biciul..
    6 0
  • badea mircea
    pentru ca sub bombardamentul permanent al media referitor la pericole (vremea, clima, boala, razboiul, criza, moartea, foamea, etc.) spiritele slabe, infricosate si speriate de moarte si suferinta isi cedeaza mai usor libertatea in schimbul sigurantei fie ea si in inchisoare, mentala sau chiar si fizica pana la urma.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru