Codul rutier

Vineri, 28 Ianuarie 2022 | Intern

Codul Rutier a fost modificat. Sancțiuni dure pentru șoferii agresivi care dau flash-uri sau claxonează

Codul Rutier a fost modificat, oficial, prin ordonanță de către Guvern. Sunt introduse, astfel, sancțiuni dure pentru șoferii care conduc periculos, dau flash-uri și claxoane nejustificate sau depășesc viteza în localități cu peste 70 de km/h.
Miercuri, 13 Octombrie 2021 | Intern

Codul Rutier: S-au schimbat condițiile în care bicicliștii pot fi depășiți de mașini

Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002, sau cu alte cuvinte Codul Rutier, a primit o modificare importantă. Aceasta reglementează clar cum vor fi obligați șoferii să execute depășirea unei biciclete sau trotinete.
Vineri, 16 Aprilie 2021 | Intern

Proiect: Șoferii vor putea afla tot istoricul sancțiunilor rutiere, nu doar numărul punctelor de penalizare

Un proiect pus în dezbatere de MAI propune o serie de modificări la Codul rutier, printre care și posibilitatea șoferilor să afle nu doar numărul punctelor de penalizare aplicate de polițiști, ca până acum, ci întreg istoricul sancțiunilor rutiere.
Vineri, 26 Februarie 2021 | Intern

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii care staționează în jurul grădinițelor sau școlilor

Șoferii care vor staționa în intervalul 07:00-20:00 în dreptul unităților de învățământ riscă amenzi de până la 725 lei, potrivit unui proiect de lege ce vizează modificarea Codului Rutier.
Sambata, 08 Februarie 2020 | Intern

Proiect: șoferii vor fi obligați să folosească luminile de întâlnire pe timp de zi și pe drumurile naționale

Șoferii vor fi obligați să utilizeze luminile de întâlnire pe timp de zi inclusiv când circulă pe drumurile naționale, potrivit unui proiect de lege. În prezent, acest lucru este obligatoriu doar pe autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale europene.
Joi, 23 Ianuarie 2020 | Intern

Polițiștii rutieri vor fi echipați cu camere video: "Vor fi eliminate abuzurile"

Toți polițiștii rutieri vor fi echipați în curând cu camere video pentru ca aceștia să nu mai aibă posibilitatea să abuzeze de funcție, potrivit unui anunț al Ministerului de Interne.
Luni, 18 Martie 2019 | Intern

Proiect: șoferii și-ar putea alege perioada de suspendare a permisului în decursul unui an de la aplicarea sancțiunii

Șoferii și-ar putea alege perioada în care să aibă permisul suspendat în cazul în care primesc o sancțiune care îi privează de posibilitatea de a conduce mașini, potrivit unui proiect depus la Parlament.
Luni, 26 Februarie 2018 | Intern

Proiect de lege: puncte bonus pentru șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an

Șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an vor primi două puncte bonus pentru anul următor, când vor avea permisul suspendat doar la acumularea la 17 puncte. Măsura este inclusă într-un proiect de lege.
Luni, 22 Mai 2017 | Intern

Proiect de lege: şoferul va putea alege câte zile să circule cu dovadă după suspendarea permisului

Un proiect de lege propune ca şoferul să aibă posibilitatea de a decide câte zile să circule cu dovada după suspendarea permisului. În prezent, dovada are o valabilitate fixă de 15 zile.
Vineri, 10 Octombrie 2014 | Intern

Propunere legislativă: scoala de şoferi va fi accesibilă doar celor care au absolvit minim opt clase

Un deputat a propus modificarea Codului Rutier pentru a nu le mai permite celor care nu au absolvit opt clase să se înscrie la şcoala de şoferi şi să obţină permisul de conducere.
Marti, 02 Septembrie 2014 | Intern

Codul Rutier aduce noi sancţiuni: şoferii vor fi amendaţi dacă minorii nu poartă centura de siguranţă

Legislaţia rutieră autohtonă are noi reglementări, care includ acum obligaţia şoferilor ca toţi copiii din maşină să fie asiguraţi cu centuri de siguranţă potrivite pentru ei. Şoferii care nu vor respecta această regulă vor fi sancţionaţi de agenţii Poliţiei Rutiere.
Miercuri, 05 Februarie 2014 | Intern

Propunere de modificare a Codului Rutier: însoţitor obligatoriu pentru şoferii începători pe timpul nopţii

Şoferii începători din România ar fi obligaţi să nu conducă pe timpul nopţii pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei sau pe autostradă. Pentru moment, este doar un proiect de lege discutat în comisiile Parlamentului.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 07 Octombrie 2013 | Intern

O nouă propunere pentru Codul Rutier: alcoolemie permisă de 0.2 la mie

Guvernanţii au introdus noi propuneri în proiectul de modificare al Codului Rutier. Noua formulă va include şi o alcoolemie permisă de până la 0.2 la mie, despre care autorităţile spun că este conformă cu normele europene.
Vineri, 20 Septembrie 2013 | Intern

Noua propunere de modificare a Codului Rutier: amenzi de până la 9.600 lei

Reprezentanţii MAI au publicat astăzi noua propunere de modificare a Codului Rutier, aceasta având sancţiuni mai puţin severe decât forma prezentată în urmă cu nouă zile.
Joi, 08 August 2013 | Intern

Noul Cod Rutier a intrat astăzi în vigoare

Astăzi au intrat în vigoare modificările aplicate codului rutier. În principal, acestea implică obligaţii suplimentare pentru biciclişti şi mopedişti.
Vineri, 26 Iulie 2013 | Intern

Codul Rutier a fost modificat: Interdicţii şi obligaţii pentru biciclişti şi mopedişti

Modificările aplicate Codului Rutier vor intra în vigoare peste două săptămâni. Acestea implică obligaţii noi pentru biciclişti, mopedişti şi şoferi.
Luni, 22 August 2011 | Intern

Codul Rutier se înăspreşte din toamnă: şoferii violenţi ar putea rămâne doi ani fără carnet

Codul Rutier va primi o serie de modificări din toamnă. Printre acestea se numără şi o reglementare care va pedepsi şoferii violenţi, care agresează fizic alţi participanţi la trafic.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru