Proiect de lege: şoferul va putea alege câte zile să circule cu dovadă după suspendarea permisului

de Daniel Popescu
Luni, 22.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un proiect de lege propune ca şoferul să aibă posibilitatea de a decide câte zile să circule cu dovada după suspendarea permisului. În prezent, dovada are o valabilitate fixă de 15 zile.

Codul Rutier prevede în prezent că, la suspendarea permisului de conducere, şoferul primeşte o dovadă cu care poate circula încă 15 zile, astfel că suspendarea propriu-zisă a permisului intervine abia după expirarea celor 15 zile. Cu alte cuvinte, dacă primeşte o suspendare de 30 de zile, şoferul îşi va putea recupera permisul de conducere abia după 45 de zile.

În Parlament a fost însă depus un proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier care să vine în sprijinul şoferilor. Astfel, actul normativ propune ca şoferul să aibă posibilitatea de a alege câte zile să circule cu dovada pentru a putea astfel să-şi recupereze permisul de conducere mai repede. "Conducătorul auto poate depune dovada înlocuitoare a permisului de conducere la poliţia rutieră în orice zi din momentul eliberării până în a 15-a zi de valabilitate a dovezii înlocuitoare”, se arătă în proiectul de lege.

Astfel, dacă legea va fi aprobată, un şofer va putea depune dovadă în aceeaşi zi, pentru a-şi recupera permisul mai repede.

Schimbarea va fi benefică în special pentru persoanele care lucrează în sectorul transporturilor sau care au nevoie să circule în deplasări în interes de serviciu.

În plus, în expunerea de motive se arată că dovada eliberată de Poliţie nu este valabilă decât pe teritoriul ţării, astfel că şoferul oricum nu poate călători cu maşina în străinătate în intervalul de 15 zile.

Pentru a fi aprobată, legea trebuie adoptată mai întâi de Senat şi apoi de Camera Deputaţilor.

Via Mediafax

Comentarii (5)

  • Daca tot sunt gratiati puscariasii, e asa greu, daca tot platesti amenda, sa-ti lase permisul, fiindca dupa 3 luni de pauza, sigur esti mai periculos, deoarece te dezobisnuiesti de condus.
    4 10
  • @Ios Nu te dezobisnuiesti asa repede. Mai bine sa te descurajeze, iar dupa 3 luni sa conduci mai cu grija.
    9 3
  • atat ai priceput tu, ca sunt gratiati puscariasi..
    0 2
  • @ @los

    Nu putem fi toti asa destepti ca tine ;-DDD
    Nici macar de sarcasm nu ai auzit?
    0 1
  • In loc sa vina cu proiecte de legi de arestare pe loc al celor prinsi bauti la volan,sau fara carnet+conficarea masinii..ei vin cu "inlesniri"...O sa fie parctica unia din Vaslui, sport national!. http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/barbat-prins-de-trei-ori-in-doua-zile-baut-la-volan-si-fara-permis-729260
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru