Legislatie

Marti, 23 Martie 2021 | Intern

Tot mai mulți șoferi din România ignoră culoarea semaforului și trec pe roșu în mod conștient

Oprirea la culoarea roșie a semaforului electric devine opțională pentru tot mai mulți șoferi din țara noastră. Acest fenomen este mai des întâlnit în rândul tinerilor și al celor care conduc mașini puternice.
Sambata, 28 Septembrie 2019 | Intern

Proiect pentru înăsprirea legii pentru șoferii băuți care produc accidente mortale: pedeapsa cu închisoare nu va mai putea fi suspendată

Șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice care produc accidente mortale nu vor mai putea fi condamnați la închisoare cu suspendarea aplicării pedepsei, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament.
Sambata, 10 August 2019 | Intern

Mici schimbări pregătite pentru obținerea și schimbarea permisului: valabilitatea fișei medicale se va dubla de la 6 luni la un an

Fișa medicală pentru obținerea sau schimbarea permisului de conducere va avea o valabilitate de un an, comparativ cu perioada actuală de 6 luni, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății.
Miercuri, 03 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Danemarca se alătură țărilor care vor să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină: obiectivul este anul 2030

Danemarca intenționează să interzică comercializarea mașinilor diesel și pe benzină din 2030 și a celor hibride din 2035, ca parte a planurilor de a promova mașinile electrice.
Vineri, 20 Iulie 2018 | Intern

Polițiștii rutieri critică dur legea prin care prezența radarelor va fi semnalizată: "Numărul accidentelor va crește alarmant"

Polițiștii Rutieri avertizează că legea prin care prezenta radarelor va fi semnalizata prin panouri cu cel puțin 500 de metri înainte va conduce la o creștere "alarmantă" a numărului de accidente rutiere.
Miercuri, 21 Martie 2018 | Masini autonome

Analiză Deloitte: testele cu mașini autonome în Europa sunt mult mai sigure decât în SUA, datorită legislației mai stricte

Testele cu mașini autonome efectuate în Europa sunt mult mai sigure decât cele din Statele Unite, datorită legislației mai stricte de pe Bătrânul Continent, potrivit experților companiei de consultanță Deloitte.
Marti, 21 Noiembrie 2017 | Intern

Noul regulament pentru ITP a fost aprobat: ITP anual pentru mașinile mai vechi de 12 ani. Inspecția poate fi trecută și cu deficiențe minore

Mașinile cu o vechime mai mare de 12 ani trebuie să facă ITP-ul anual. Indiferent de vechimea mașinii, inspecția va putea fi trecută chiar și în cazul unor deficiențe minore. În plus, mașinile noi trebuie să facă primul ITP după 3 ani.
Luni, 11 Septembrie 2017 | Industrie

China va interzice vânzările de mașini diesel și pe benzină: cea mai mare piață auto se alătură trendului european

China va stabili anul în care va interzice comercializarea mașinilor diesel și pe benzină, decizie care va avea un impact major la nivelul industriei, întrucât țara asiatică este cea mai mare piață auto din lume.
Miercuri, 14 Iunie 2017 | Mediu

Munchen analizează posibilitatea de a interzice mașinile diesel care nu respectă standardul Euro 6

Autoritățile din Munchen, orașul german în care are sediul BMW, analizează posibilitatea de a interzice circulația mașinilor cu motoare diesel care nu respectă standardul Euro 6.
Luni, 22 Mai 2017 | Intern

Proiect de lege: şoferul va putea alege câte zile să circule cu dovadă după suspendarea permisului

Un proiect de lege propune ca şoferul să aibă posibilitatea de a decide câte zile să circule cu dovada după suspendarea permisului. În prezent, dovada are o valabilitate fixă de 15 zile.
Marti, 31 Ianuarie 2017 | Intern

Proiect de lege: ITP-ul va putea fi trecut şi cu defecţiuni minore la maşină

Începând din 2018, Inspectia Tehnică Periodică (ITP) va putea fi trecută chiar dacă maşina prezintă deficienţe minore care nu afectează siguranţa sau normele de protecţie a mediului, potrivit unui proiect de lege.
Vineri, 16 Decembrie 2016 | Intern

Fii atent unde parchezi: ridicarea maşinilor staţionate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar, este din nou permisă

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, pe partea carosabilă a drumurilor sau pe trotuar, este din nou permisă în urma unei hotărâri a guvernului.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 27 Mai 2016 | Intern

Proiect de lege: maşinile parcate neregulamentar care încurcă circulaţia vor putea fi ridicate

Maşinile parcate neregulamentar care încurcă circulaţia vor putea fi ridicate de autorităţi dacă acest lucru este menţionat explicit în zona respectivă, potrivit unui proiect de lege.
Miercuri, 20 Aprilie 2016 | Intern

Revine coşmarul ridicărilor de maşini? În sectorul 1 al Capitalei, maşinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou

O decizie judecătorească permite autorităţilor din Sectorul 1 al Bucureştiului să ridice maşini după ce Guvernul a fost obligat să realizeze urgent un regulament în această privinţă.
Joi, 25 Februarie 2016 | General

Bogaţii Europei au probleme: străinii din Elveţia ar putea fi expulzaţi dacă depăşesc viteza maximă legală

Elveţienii vor vota prin referendum dacă străinii rezidenţi vor fi deportaţi din ţară în cazul în care depăşesc de două ori limita legală de viteză într-un interval de 10 ani.
Luni, 15 Februarie 2016 | Industrie

Teste "antidoping" pentru maşini: Germania vrea să testeze emisiile anual fără să anunţe producătorii

Germania intenţionează să introducă teste anuale pentru emisii fără să anunţe constructorii, cu scopul de a depista orice încercare de păcălire a normelor de poluare.
Miercuri, 27 Ianuarie 2016 | Industrie

Mai multă unitate: UE vrea să controleze testele de emisii şi să finanţeze laboratoarele de evaluare

Uniunea Europeană îşi propune să controleze direct testele de emisii în detrimentul ţărilor membre şi să plătească indirect laboratoarele care efectuează evaluări, pentru ca acestea să devină independente.
Marti, 05 Ianuarie 2016 | Intern

Maşinile cu volan pe dreapta, aproape să fie interzise în România. Va trebui să-ţi iei permisul în Anglia

Şoferii care vor să conducă maşini cu volanul pe dreapta vor fi nevoiţi să-şi ia permisul de conducere într-o ţară în care se circulă pe partea stângă şi să facă 20 de ore suplimentare de şcoală, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică.
Luni, 28 Decembrie 2015 | Intern

Autobuze electrice pentru transportul în comun din România: proiect de lege pentru reducerea poluării în oraşe

Autorităţile locale ar putea fi obligate să se asigure că cel puţin jumătate dintre mijloacele de transport în comun ce vor fi achiziţionate vor fi electrice, potrivit unui proiect de lege pentru reducerea poluării în mările oraşe.
Joi, 29 Octombrie 2015 | Mediu

Maşinile vor putea emite de două ori mai multe noxe decât limitele legale. "Este ca şi cum Dieselgate nu a avut loc niciodată"

Maşinile vor putea emite de două ori mai multe noxe decât limita legală, însă testele vor fi efectuate pe şosea în condiţii reale, potrivit noilor reglementări introduse de Uniunea Europeană.

Tag-uri similare

Red Bull, GM, General Motors, China, vanzare, Hummer, legislatie, Ministrul Mediului, Guvernul Romaniei, taxa auto
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru