Bogaţii Europei au probleme: străinii din Elveţia ar putea fi expulzaţi dacă depăşesc viteza maximă legală

de Daniel Popescu
Joi, 25.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elveţienii vor vota prin referendum dacă străinii rezidenţi vor fi deportaţi din ţară în cazul în care depăşesc de două ori limita legală de viteză într-un interval de 10 ani.

Depăşirea vitezei legale pe drumurile publice a devenit o practică obişnuită şi este greu de oprit chiar şi în cazul unor amenzi usturătoare, însă elveţienii par să fi găsit o soluţie inedită la această problemă.

Desigur, nu în cazul lor, ci doar al străinilor cu drept de rezidenţă în această ţară. La sfârşitul acestei săptămâni, elveţienii sunt chemaţi să voteze prin referendum aplicarea unor legi dure împotriva străinilor care încalcă legea.

Una dintre legi vine din partea formaţiunii anti-migratie Partidului Poporului (SVP), care propune ca străinii cu rezidenţă în Elveţia să fie deportaţi dacă, într-un interval de 10 ani, depăşesc de două ori viteza maximă legală pe drumurile publice, pe lângă alte infracţiuni mult mai grave, precum ucideri sau jafuri.

Urmareste Automarket
În plus, străinii aflaţi în această situaţie nu ar avea posibilitatea de a face apel la o astfel de decizie.
De asemenea, o astfel de lege ar putea încălca Drepturile Omului, în special în cazul persoanelor expulzate care aveau membri ai familiei în întreţinere în Elveţia.

"Să refuzi cuiva oportunitatea de a fi interogat cu privire la circumstanţe înainte de deportare nu corespunde cu justiţia din Elveţia şi Europa. Este inuman", spune fostul judecător federal Niccolo Raselli.

Sondajele de opinie indică un rezultat strâns, cu un uşor avantaj de partea celor care sunt împotriva unor astfel de legi.

O altă propunere care va fi votată prin referendum este construcţia unui nou tunel prin munţii Gotthar.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Pentru ca tot era vorba de bogati in titlu..nu as vedea prea multi deportati. Pentru ca au bani si isi vor angaja soferi (daca nu au deja). Pentru restul insa.....
    3 0
  • Bogatii expati sunt in Monaco si in Franta in general, nu in Elvetia. In Elvetia erau prin anii '50-70.
    3 1
  • Strainii elevetieni deportati pt viteza si imigrantii sirieni adoptati pt violuri :-P

    Asa se intampla cand ti se uraste cu binele
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru