Elvețienii lansează un supercar nou: Picasso 660 LMS are un motor V6 italian de 660 de cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 09.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania elvețiană Picasso Automotive a publicat imagini cu un nou supercar de serie, numit 660 LMS. Modelul este creat special pentru circuit și dispune de un motor V6 produs în Italia și care dezvoltă 660 de cai putere. Doar 21 de exemplare vor fi produse.

O companie din Elveția, numită Picasso Automotive, a lansat, oficial, un nou model exotic, numit 660 LMS. Așa cum se poate vedea din imaginile oficiale, noul supercar a fost creat special pentru circuit, cu o caroserie confecționată aproape integral din fibră de carbon în combinație cu o serie de elemente din aluminiu.

În total, mașina cântărește doar 980 de kilograme, iar la exterior avem mai multe elemente aerodinamice în părțile din față și din spate, precum și un eleron. De altfel, forma caroseriei a fost creată într-un tunel de vânt și cu ajutorul unor simulări digitale CFD. Podeaua lui 660 LMS este plată, iar eleronul spate este reglabil manual. Pachetul aerodinamic generează o forță de apăsare de 960 de kilograme la viteze de 315 km/h.

Exteriorul este completat de jante de 19 inch pe puntea față și de 20 de inch pe puntea spate, fiind încălțate cu anvelope Pirelli P Zero Trofeo R. Sistemul de frânare Brembo dispune de etriere cu 6 pistoane la puntea față și 4 pistoane la puntea spate.

La interior avem scaune sport dotate cu centuri de siguranță cu 6 puncte de prindere.

Sistemul ABS al mașinii este reglabil cu ajutorul unui selector rotativ. Acesta poate regla și modurile diferite pentru controlul tracțiunii, iar volanul este confecționat din fibră de carbon și îmbrăcat în Alcantara.

Motorul lui Picasso 660 LMS este amplasat central și este dezvoltat de compania italiană Autotecnica Motori. Astfel, motorul de 3.0 litri V6 twin-turbo dezvoltă 660 de cai putere și un cuplu de 720 Nm. Puterea este transmisă către roțile spate cu ajutorul unei cutii de viteze secvențiale cu 6 trepte.

Noul Picasso 660 LMS va fi produs în doar 21 de exemplare începând de anul viitor. Prețul de pornire al acestui model este de 820.000 de euro, dacă nu luăm în calcul taxele.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Trebuie să fii prostul satului, să-ți m-ai cumperi și Picasso-ul ăsta elvețian
    3 5
  • Mircea Badea
    arata misto, usor.. pacat ca nu e electric sau macar hibrid serios.

    toate masinile ar trebui sa aiba abs/esp reglabil, e ceva simplu de implementat.
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru