Modele Mercedes și Porsche, interzise în Elveția din cauza emisiilor: sunt afectate unele exemplare Vito, Macan și Cayenne cu motoare diesel

de Paul Cosma
Joi, 16.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elveția a interzis înmatriculările unor modele noi precum Mercedes Vito, Porsche Macan și Porsche Cayenne ale căror motoare diesel au “păcălit” testele de emisii, potrivit unui anunț al autorităților de transport.

Autoritățile elvețiene au oprit înmatriculările unor modele noi de la Mercedes și Porsche, din cauză că unele exemplare cu motoare diesel au folosit softuri care să ascundă nivelul real al emisiilor.

Potrivit autorității Astra, această măsură va afecta unele vehicule importate după data de 17 august. Este vorba despre exemplarele Mercedes Vito cu motorul diesel de 1.6 litri, Porsche Macan cu motorul diesel de 3.0 litri și Porsche Cayenne diesel de 4.2 litri.

Exemplarele deja înmatriculate în Elveția, cu aceleași motorizări, pot să ruleze în continuare pe drumurile publice, dar mai întâi trebuie să primească un “retrofit”.

Grupul Daimler a anunțat oprirea exporturilor pentru modelul Vito după ce autoritățile germane au cerut un recall în luna mai și au oprit înmatriculările. Un purtător de cuvânt al grupului susține că 24 de exemplare Mercedes Vito sunt afectate de măsura luată de autoritățile din Elveția.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Asta inseamna sa ai o conducere civilizata si ferma. Bravo lor.
    4 3
  • mircea badea
    de ce nu si in ue?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru