VIDEO: Coborâre pe Inferno. Un Range Rover Sport a atacat cu succes cea mai dificilă pârtie de schi din Alpii Elvețieni

de Mircea Meşter
Miercuri, 09.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă vă place schiul, ați auzit cu siguranță de pârtia elvețiană Inferno, unul dintre cele mai dificile trasee alpine dedicate sporturilor de iarnă. Ei bine, un Range Rover Sport a coborât cu succes cei 15 kilometri în care se ajunge la pante de 60 de grade.

Când vine vorba de provocări off-road, mașinile cu pedigree în această zonă tind să-și măsoare forțele mai ales în ceea ce privește capacitatea acestora de a urca și de a coborî prin zone aparent imposibile de teren accidentat. Iar viteza nu este în general unul dintre criterii, pentru că scopul este acela de a trece cu bine peste obstacole naturale pe alocuri foarte dificile.

Ei bine, Land Rover a decis să reinventeze roata. Compania britanică a ales un Range Rover Sport pilotat de Ben Collins - cunoscut mai ales pentru faptul că s-a aflat pentru o perioadă în spatele personajului Stig din Top Gear - pentru a aborda una dintre cele mai dificile coborâri din schiul alpin, aflată în Murren, Elveția. 

Pârtia Inferno este considerată una dintre cele mai dificile și spectaculoase existente în lanțul Alpin, iar modelul britanic a abordat-o într-o perioadă a anului în care părți din aceasta erau acoperite pe rând cu cu zăpadă, gheață, pietriș, iarbă, pământ și asfalt.

Evident, provocarea constructorului britanic este cu atât mai interesantă cu cât coborârea care include pante de 60 de grade a fost realizată cu Range Rover Sport, un model premium construit și setat în principal pentru șosea.

Diferența de nivel între start și sosire a fost de 2000 de metri, iar coborârea a însumat 14.9 kilometri. 

Comentarii (3)

  • filmuletul asta mi se pare ca e un spot publicitar si cam atat
    7 0
  • Si acuma sa vedeti toti bizonii prin bucuresti alergand roverul dupa ce au vazut acest filmulet...
    7 1
  • Interesant ar fi fost sa urce acest traseu!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru