Proiect de lege: amenzi pentru șoferii care staționează în jurul grădinițelor sau școlilor

de Paul Cosma
Vineri, 26.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șoferii care vor staționa în intervalul 07:00-20:00 în dreptul unităților de învățământ riscă amenzi de până la 725 lei, potrivit unui proiect de lege ce vizează modificarea Codului Rutier.

Un nou proiect legislativ urmărește introducerea în Codul Rutier a unei prevederi legate de stabilirea unor spații special amenajate și semnalizate pentru îmbarcarea sau debarcarea preșcolarilor și școlarilor, pe toate laturile de acces ale unităților de învățământ. 

Aceste locuri vor putea fi utilizate pe o durata de 20 de minute, în intervalul 07:00-20:00, de cei care își lasă sau își iau copiii de la grădinițe sau școli.

Proiectul stabilește și amenzi pentru șoferii, alții decât cei îndreptățiți, care staționează pe aceste locuri, în timpul zilei, respectiv de 4-5 puncte de amendă. Amenda este cuprinsă între 580 și 725 lei. 

Via profit.ro

Comentarii (16)

  • Pedophil Collins
    Ok,am inteles,scoli si gradinite,de acord,dar la spitale de ce nu?Dar piete? Ati vazut ce e pe langa pietele bucurestene in fiecare zi? Dar la colt de strada,intersectii,alo taximetristii?
    22 1
  • De fapt problema este ca parintii trebuie sa vina cu masina sa lase copiii. In mod legal doar copiii din zona ar trebui sa vina la o scoala/gradinita, si o pot face pe jos. Faptul ca se accepta copiii din alte parti tine de acceptarea faptului ca statul nu a fost in stare sa construiasca gradinite/scoli in zonele cu dezvoltari imobiliare (unde a crescut densitatea populatiei). Problema acolo este de fapt, ce se incearca acum cu zonele de parcare limitata, nu este neaparat rau, dar este o adresare superficiala a efectelor si nu a cauzelor.
    31 2
  • Am tot spus-o și o repet, cu douazeci de polițiști locali dotați cu aparate de fotografiat și chitanțiere faci ordine într-un oraș de mărime medie. Fotografie cu mașina parcată și pus chitanța pe parbriz, la prima abatere o amendă suficient de mare cat s-o simți, la următoarele abateri amenzi să te usture rău de tot.
    25 3
  • Carlos Satana
    @dsPolitia e pusa sa NU se lege de soferul roman cand parcheaza pentru ca nu vor sa isi puna poporul cocalar in cap,d'aia la noi parcheaza toti pe unde apuca iar trotuarele sunt pkine de masini.Exemplu pentru bucuresteni,p-ta Domenii(+1mai),de ani de zile prima banda e blocata de masini parcate ilegal paralel cu un refugiu de tramvai care gatuie foarte tare traficul. Langa,la 5 m de piata e o trecere de pietoni unde in fiecare zi politia rutiera sta la ciupeala.Daca le atragi atentia ca,ba,uite-i si p'aia parcati unii chiar pe trecere sau la un m de ea,lor de ce nu le dati amenda,stii ce-ti, raspund daca esti tare in gura? Faceti o sesizare scrisa sau,hai va rog,circulati!
    20 3
  • 1468416414
    @Green_Alex a identificat foarte bine cauza viermuielii auto intense din jurul scolilor/gradinitelor. Nu mai zic ca statul permite debandada asta prin practica vizelor de flotant, fara niciun control. Vize de flotant pe bani grei, de cele mai multe ori (am exemplu, o baba din zona mea are vreo 2 clase de copii cu flotant la ea in garsoniera - toti au cotizat la ea intre 500 si 1000 lei).

    Totusi, amenzile ar trebui date prioritar celor care vin si isi asteapta copiii in fata unitatilor de invatamanat cu motorul pornit. Aia e sfidarea maxima. Vad unii care stau si cate 15-20 minute si le merge dieselul obosit ca sa aiba ei inauntru caldura si muzica, timp in care aerul din jur are mai multa otrava decat oxigen. Iar locatarii cu ferestre care dau inspre acel loc de asteptare nici nu indraznesc sa mai deschida vreodata un geam, ii compatimesc.
    27 4
  • Cand eram mic, ma trezeam la 5 dimineata ca la ora 6 sa fiu in statie. Schimbam 1 autobuz si 2 trolee (plus mers pe jos 1km) ca sa ajung la scoala. Acum au copiii oase in burta sau ce? La tara unde multi sunt vai de capul lor, merg cate 10km pe jos pt a ajunge la scoala, la oras de ce nu se poate?
    25 3
  • @green Alex... cu ce au greșit copiii ai căror parinti au domiciliul pe strada livezilor din sectorul 5?
    12 2
  • @lol.., la țara au microbuze.., copiii din bucuresti chiar sunt discriminați... evident și părinții...la țara ai microbuz iar in bucuresti trebuie sa te descurci cum poți... practic părinții din rural nu au grija dusului la școala ... nu pierd timpul.... când era săptămâna școala altfel copiii din rural veneau in buc cu microbuzele puse la dispoziție de primărie iar cei din buc trebuiau sa plătească transportul
    10 4
  • @ 1468416414...dot de diesel îți arde ma?... uite ma ecologie aici...vizionează măcar 30 secunde de aici ... https://youtu.be/9I0IAwOIwXo
    10 4
  • @dci nu stiu la ce te referi.
    4 5
  • @green alex...“ . In mod legal doar copiii din zona ar trebui sa vina la o scoala/gradinita,”... înțeleg de aici ca de exemplu, doar copiii din cartierul primăveri au voie sa meargă la Jean Monet, cei din Ferentari sa meargă la ei in Ferentari...cine ia pus sa aibe domiciliul acolo...ma gândesc ca e imposibil ca printre copiii din Ferentari sa nu fie măcar unul de mare viitor, iar noi ... de fapt tu și cei ce considera ca e obligatoriu ca școala sa se facă la cea in care un “sistem ticăloșit” ia arondat fără sa fie întrebați...ii luam dreptul la o șansa mai buna decât cea pe care o are la o școala din Ferentari... dacă școala e la fel propun ca cei din primăverii sa învețe in Ferentari...apropo de arondarea pe scoli... eu când am avut nevoie... ghici ce... nu eram arondat nicăieri și de la inspectorat am fost îndrumat verbal unde “ar trebui” sa îmi înscriu copilul... a nu se jntelege ca locuiesc intr-o zona noua... ba din contra...
    8 4
  • Aici pe site behaie o groaza de neocomunisti fatarnici care pozeaza in baieti verzi,uita-te la ala de mai sus,el nu stie ca e o tara libera si pot sa ma mut cu viza de flotant,legal,oriunde vreau sau sa iau in gazda cate persoane doresc,sau sa imi dau copilul la ce scoala doresc.Ori poate ei doresc pasapoarte interne cum erau odata in Rusia,pentru aia saraci sau care nu danseaza pe muzica lor verde,civilizata.Sa nu mai zic,sunt fini pana cineva dintr-un cartier mai saracacios vine sa isi aduca copilul la o scoala mai buna,conducand un diesel obosit si nu un hibrid de ultima degeneratie,la scoala unde invata copiii lor,cei puri,cei cu parinti din elita corporatista.
    8 8
  • @ 1468416414... apropo ... eu fac parte dintre cei ce nu opresc motorul când știu ca nu stationeaz mai mult de 5-6 minute... dacă e iarna dacă nu stau mai mult de 10 minute... ca de...dieselul consuma mult curent la pornire... plus ca e misto sa stai la caldura in mașina...pot spune am refuzat sitemul stop and start la vreo doua mașini iar la una sigur nu avea cost suplimentar... ghici de ce... nu îmi place sa se oprească motorul...și încă una...nu țin motorul pornit in fata școlii pentru ca ... pentru unii încă școala...e încă online
    6 8
  • Eu start&stopul l-am dezactivat instant din soft,primul lucru pe care l-am facut,imi era lene sa apas mereu butonul..Cu scoala online ei n-au de unde sa stie,scolile( si gradinitele) particulare au fost tot timpul deschise,au functionat.Covrigu' se pare ca ataca doar prin alea de stat.
    4 5
  • Nu cred ca știam de aceasta posibilitate...oricum bateria la una dintre ele este tot agm... adică de stop and start... n-am scăpat de tot de aceasta complicaciune...
    6 1
  • Stiu,e nasol,se si codeaza la unele modele,nu mai merge sa schimbi bateria singur inclusiv daca o faci cu una identica,trebuie tester si codata,deh,progresul,ne vor in service la dat banul pentru orice rahat. La mine din soft,masina porneste acum cu start&stopul oprit,doar daca vreau eu sa-l folosesc,apas butonul,buton pe care totusi nu-l apas niciodata.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru