Plata RCA-ului în rate mai are de aşteptat: noua lege ar putea fi amânată până în toamnă

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şansele ca legea RCA care prevede inclusiv plata primei de asigurare în rate să fie votată în această vară sunt scăzute din cauza vacanţei de trei luni a parlamentarilor.

Autorităţile au pregătit un amplu proiect de lege pentru schimbarea legii RCA, care prevede printre altele posibilitatea de a plăti prima de asigurare în rate, dar şi dublarea amenzii în cazul nu ai o poliţă valabilă.

În prezent, proiectul final de lege a fost depus la Senat, însă procedura prin care va intra în vigoare este complicată. Astfel, legea trebuie aprobată de comisiile din Senat, votată în Senat şi, în cele din urmă, adoptată de Camera Deputaţilor. Întrucât procesul este unul complex, autorităţile anticipează deja că legea nu va putea fi votata până la începerea vacanţei parlamentare, în 5 iulie.

"Mare parte din probleme au fost rezolvate, au mai rămas câteva legate de cuantumul daunelor morale. Realist vorbind, nu cred că poate fi votata de deputaţi până la începerea vacanţei parlamentare”, spune Viorel Arcaş, preşedintele comisiei buget-finanţe a Senatului.

În contextul în care vacanţa parlamentară durează 3 luni, înseamnă că legea RCA ar urma să fie votată cel mai devreme la începutul lunii octombrie.

Anterior, asociaţiile de transportatori au avertizat că vor organiza proteste în întreaga ţară în czul în care legea RCA nu va intra în vigoare până la începutul lunii iulie.

Via Wall Street

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru