Asiguratorii care nu achită despăgubirile ar putea fi eliminaţi de pe piaţă

de Sebastian Toma
Vineri, 21.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Albin Biro, membru neexecutiv în conducerea Autorităţii de Supraveghere a Asigurărilor, a declarat că este luată în calcul eliminarea de pe piaţă a societăţilor RCA care nu achită despăgubirile.

Asiguratorii care nu despăgubesc daunele provocate de asiguraţii RCA ar putea fi eliminaţi de pe piaţă, anunţă Mediafax. Mai precis, este vorba despre o idee a Autorităţii de Supraveghere a Asiguratorilor, care vrea să elimine problemele de acest gen din piaţă în vederea asigurării unui nivel de încredere în societăţile de asigurări şi pentru reduce numărul de plângeri prin eliminarea cauzei acestora, nu a efectului. În primele nouă luni ale anului trecut, autoritatea a primit 8.520 de reclamaţii privind serviciile asiguratorilor şi brokerilor, o creştere de 65% faţă de perioada similară a anului 2011. Dintre acestea, 5.421 petiţii se încadrează în segmentul asigurărilor obligatorii RCA.

Din totalul de reclamaţii primite de fosta Comisie de Supraveghere a Asiguratorilor în 2011, societăţile Euroins, Carpatica Asig şi Astra cumulau 60.15% din numărul total de reclamaţii adresate autorităţii, informează raportul publicat de ASA şi citat de Mediafax. De asemenea, în raport cu anul 2010, sociaetatea Carpatica Asig a înregistrat o scădere de 33.71% a numărului de petiţii, pe când societăţile Euroins şi Astra au înregistrat creşteri de 58.44%, respectiv 18.91% ale plângerilor înaintate la fosta CSA.

Urmareste Automarket
Scopul poliţei RCA este despăgubirea obligatorie a daunelor suferite de persoanele păgubite, indiferent de situaţia materială a asiguratului care a produs paguba.
Poliţa RCA este obligatorie pentru toate vehiculele care circulă pe drumurile publice din România. Societăţile autorizate să emită RCA sunt ABC Asigurări, Allianz-Ţiriac Asigurări, Generali România, Asirom, Euroins România, Astra, Omniasig, Carpatica Asig, Groupama Asigurări, UNIQA Asigurări şi City Insurance.

Via Mediafax

Comentarii (4)

  • Pfffff.As!!!
    Pai in tara asta infractorii sunt mana in mana cu "oamenii legii"(acei pandari)

    Poate ar trebui schimbat in ....cei care nu achita vor ramane in piata!
    5 0
  • In primul rand sa inchida societatiile de asigurari paguboase si in al 2-lea rand sa revizuiasca costurile asigurarilor RCA...... este inadmisibil ca pentru o masina din 2001 (opel astra) sa platesc 1300 ron pe an RCA.... si culmea e la carpatica ... si totul din cauza varstei (23) eu inteleg ca sunt probabilitatea accidentelor este mai mare la cei de varsta mea .... dar sa ii "arda" pe cei cu daune nu pe mine care nu am nici un eveniment in 4 ani si in cazul in care as fi avut un eveniment intelegeam sa ma taxeze fiind pericol pentru drumurile publice.

    Si din motivul costurilor imi voi reinnoii asigurarea tot la cea mai ieftina chiar daca mi-as dorii sa apelez la o societate serioasa fiindca nimeni nu e perfect si se poate intampla oricand sa "ciupesc" pe cineva si sa ii pot platii dauna fara dureri de cap.

    Pana atunci cu parere de rau ne furma caciula unul altuia.

    Stima
    11 2
  • inexorabil
    Constructorii care pledeaza pentru realizarea masinilor high-tech, blindate cu sisteme "inteligente" care "anticipeaza" probabilitatea producerii unor accidente si preiau controlul "preventiv" al masinilor in cazurile-limita, nici nu-si dau seama ca, de fapt, vor face jocul societatilor de asigurari, care vor acumula venituri cu atat mai babane cu cat vor aparea in fluxul rutier mai multe masini "perfect sigure". Afacerile cele mai profitabile ale viitorului se vor derula in directia creditelor bancare cu dobanda "transparenta, monitorizata de client", a asigurarilor de tot soiul si din ce in ce mai incarcate la cuantum (pretextandu-se diverse criterii de importanta socio-profesionala) si a pensiilor private, cel putin ultimul domeniu fiind impus cu forcepsul "legii". Munca? Hm, ca de obicei, va fi rezervata prostilor, adica aceia care se imprumuta la cămăbănci, care se asigura pana si pentru părul de pe limba si care pluseaza la fondurile de pensii "supravegheate de stat pentru linistea dvs".
    9 2
  • Scrooge
    Pai aceasta problema se poate rezolva nu 100% dar intr-un procent destul de mare prin masura (vehiculata de la un timp incoace) ca despagubitul sa-si repare masina pe propriul RCA, urmand ca firma sa-si recupereze banii de la societatea vinovatului. Va creste agitatia asiguratorilor dar in 2-3 ani se curata piata garantat.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru