Lunea este ziua cu cele mai multe accidente auto, dar duminica se înregistrează jumătate dintre vătămările corporale în trafic

de Daniel Popescu
Joi, 12.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În zilele de luni se petrec cele mai multe accidente auto, însă aproape jumătate dintre vătămările corporale în trafic au loc duminica, potrivit datelor furnizate de compania de asigurări Allianz-Tiriac.

Esential 20% este rata cu care creşte numărul accidentelor într-o zi de luni comparativ cu celelalte şase zile ale săptămânii
45% dintre accidentele cu vătămări corporale au loc duminica
"În zilele de luni vă recomandăm să fiţi mai precauţi în trafic". Aşa ar putea suna un anunţ publicitar asemănător cu cele care recomandă consumul moderat de sare, zahăr şi grăsimi.

Cel puţin aşa reiese dintr-un stadiu publicat de compania de asigurări Allianz-Tiriac pe baza celor 45.000 de dosare de daună pentru poliţele RCA şi CASCO pe care le-a înregistrat în 2013 şi 2014.

Astfel, în zilele de luni s-au petrecut 8.000 de accidente auto, cu 20% mai multe decât media celorlalte şase zile ale săptămânii. Aceste date pot fi explicate prin faptul că lunea este prima zi lucrătoare a săptămânii, când numărul şoferilor este mai mare, iar unii dintre ei pot fi obosiţi după cele două zile de weekend.

Duminica, ziua "neagră" pentru vătămări corporale

În schimb, duminica au loc cu circa 50% mai puţine accidente decât în zilele lucrătoare, dar acestea sunt şi cele mai severe: aceasta este ziua în care sunt înregistrate cele mai multe daune totale.

În acelaşi timp, 45% dintre despăgubirile acordate pentru vătămări corporale au la baza accidente produse duminica. Explicaţia? Cel mai probabil, şoferii profită de şoselele mai libere pentru a merge cu viteză mai mare, în timp ce numărul pietonilor ieşiţi la plimbări prin oraş creşte semnificativ comparativ cu zilele lucrătoare ale săptămânii.

De asemenea, iarna se înregistrează cele mai puţin accidente: în perioada decembrie - februarie au loc cu 15% mai puţine accidente decât media anuală, în timp ce luna decembrie aduce o scădere a acestor statistici cu 25%.

Via 1asig

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru