Bucureştiul va fi paralizat joi de protestul a 10.000 de şoferi care cer scăderea tarifelor RCA

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
10.000 de autobuze, autocare, taxi-uri şi camioane vor bloca joi centrul Bucureştiului pentru a protesta împotriva tarifelor mari solicitate pentru asigurările RCA.

Suntem decişi să facem această acţiune de protest în orice condiţii.

Mircea Grigore
Reprezentant COTAR
Dacă ai treabă prin centrul Bucureştiului în prima parte a zilei de joi, 17 decembrie, ar fi bine să-ţi schimbi planurile sau cel puţin traseul pe care îl vei urma.

Asta pentru că şase organizaţii din domeniul transporturilor vor organiza în intervalul 10:00 - 15:00 un amplu protest în cadrul căruia vor imobliza 9.000 de autobuze, autocare şi taxi-uri în faţa sediului Guvernului (Piaţa Victoriei), în timp ce 1.000 de camioane vor fi parcate în locuri prestabilite.

Protestul a fost declanşat din cauza tarifelor prea mari ale asigurărilor de tip RCA, despre care organizatorii afirmă că în unele cazuri depăşesc preţurile din Germania sau Austria.

"Suntem decişi să facem această acţiune de protest în orice condiţii. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să răspundă pentru dezastrul din piaţa de asigurări.

Firmele de asigurări achită daunele după 4-6 luni şi atunci doar parţial. În schimb, ni se cere să plătim poliţe de asigurări obligatorii care le depăşesc în multe cazuri pe cele achitate în Germania sau Austria", explică Mircea Grigore, reprezentant al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Organizatorii solicită ca poliţele de asigurare RCA să fie recunoscute în România indiferent de ţara Uniunii Europene în care a fost încheiată, ceea ce ar permite şoferilor să acceseze oferte din străinătate, eventual mai ieftine. În plus, se anticipează că activitatea de taximetrie va fi în pericol în curând din cauza creşterii prea mari a tarifelor la RCA.

De asemenea, organizatorii solicită eliminarea supraaccizei la carburanţi de 7 eurocenţi/litru începând din 2016, şi nu de la 1 ianuarie 2017, aşa cum este prevăzut în prezent.

Via Ştirile ProTV | Sursa foto

Comentarii (2)

  • mda si noi astialalti asteptam aia 10000 sa ne rezolve si pe noi...ca la noi
    8 0
  • Vai dar cate comentarii.....mi-a luat o zi sa le citesc. Acum se vede cel mai bine caracterul "romanesc". Nu se mai sparge nimeni in figuri, mu mai este nimeni expert in auto. RUSINE DESI RCA NE ARDE PE TOTI. Si aici ma refer doar la cei care au si masina......nu la cei care comenteaza pe aici desi nu au nici permis.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru