Studiu: sub 1% din șoferii implicați în accidente au cerut mașină de înlocuire pe durata reparațiilor, deși au acest drept prin legea RCA

de Petre Barac
Luni, 19.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul dosarelor de daună deschise în 2016 pe baza unei polite RCA a fost de circa 255.000. Cu toate că șoferii păgubiți au dreptul să ceară mașină de înlocuire pe durata reparațiilor, în urma modificării legii RCA, mai puțin de 1% dintre ei au făcut acest lucru, potrivit unei analize Autonom Services.

Datele publicate de Autonom, companie ce oferă servicii de închirieri mașini sau leasing operațional, arată că în România au loc anual sute de mii de accidente rutiere.

Doar în 2016 au fost deschise aproximativ 255.000 de dosare de daună pe RCA. Cu toate acestea, numărul șoferilor păgubiți care își exercită dreptul să beneficieze de mașină de înlocuire pe durata reparațiilor este încă foarte mic.

Până acum, mai puțin de 1% dintre cei implicați în accidente au solicitat o mașină de înlocuire, potrivit analizelor Autonom, ce deține o cotă de 50% din această piață.

Până în prezent, șoferii implicați în accidente puteau beneficia de mașină de înlocuire prin intermediul service-urilor, prin serviciul “replacement car” din contractele de leasing operațional, prin firmele de asistență rutieră sau direct de la firmele de închirieri auto.

Din decembrie 2016, în urma modificărilor aduse la legea RCA (norma nr.20/2017, art.25), acest beneficiu este oferit gratuit tuturor șoferilor păgubiți în accidentele auto, în condițiile prevăzute de lege.

Via Autonom

Comentarii (1)

  • Poate au apelat sub 1% dintre soferi, pentru ca sub 1% dintre serviceuri sunt dispuse sa ofere asa ceva. Pe mine m-au refuzat in ianuarie 8 (opt) serviceuri din Bucuresti, dintre care doua erau reprezentante mari.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru